29 / 04 / 2024

iskele kalıp sektörü ne durumda

iskele kalıp sektörü ne durumda

Son 10 yılda Türkiye'de güvenlik standartlarındaki değişim ve inşaatların daha hızlı yapılma zorunluluğu, iskele-kalıp gibi alt sektörlerde dinamik bir dönüşüm süreci oluşturuyor...

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

Ticaret Bakanı Bolat: Emlak sektöründe köpük kalkıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat otomobil ve emlak piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat otomobil fiyatlarının düştüğü belirtirken, emlak sektöründe de köpüğün kalktığını söyledi.

Monitör İnşaat Otomotiv Reklam Kalıp Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Monitör İnşaat Otomotiv Reklam Kalıp Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Arif Durmaz tarafından kuruldu.

Aras İskele Ve Kalıp İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aras İskele Ve Kalıp İnşaat Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de Özgür Özden tarafından kuruldu.

Aygün İskele Kalıp Sistemleri İnşaat Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aygün İskele Kalıp Sistemleri İnşaat Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy’de  150 bin TL sermaye bedeli ile Sabri  Aygün tarafından kuruldu.

Bsm Group İnşaat İskele Kalıp Yalıtım Dış Cephe Sistemleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bsm Group İnşaat İskele Kalıp Yalıtım Dış Cephe Sistemleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bağcılar’da  100 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Sabak tarafından kuruldu.

İnşaat sektöründe kalıcı teşviklere ihtiyaç var! 

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, koronavirüs salgınının inşaat sektörüne etkisini değerlendirdi. Kaya, inşaat sektöründe kalıcı teşviklere ihtiyaç olduğunu belirtti...

İstanbul katı atık yakma tesisine Doka'dan iskele ve kalıp sistemi! 

İBB'nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi'yle inşa edilen tesis Avrupa'nın en büyük katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi olacak. Kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminin yapan Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü tesisin 2020 Mart ayında tamamlanacağını söyledi.

İnşaat sektöründe kalıcı iyileştirmeler bekleniyor!

‘Türkiye İMSAD Aralık 2018 Sektör Raporu’na göre, inşaat malzemeleri ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27,3 arttı. İnşaat ve konut sektörlerinde talep ve finansman tarafında süreli ve geçici destekler yerine, kalıcı bir dengenin kurulması için yeni politikalara ihtiyaç duyuluyor.

Efe İskele Kalıp Sistemleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efe İskele Kalıp Sistemleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Onur Fazloğlu tarafından kuruldu. 

URTİM Türk inşaat sektörüne eleman yetiştirecek!

URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri ile Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.  İnşaat sektöründe nitelikli iş gücü için imzalanan protokole göre şirket öğrencilere 37 yıllık deneyimini aktaracak. 

3. havalimanına Doka'dan 300 tır kalıp ve iskele!

Türkiye'nin en önemli projelerinden olan ve ilk etabının yüzde 64.5'i tamamlanan İstanbul’un yeni Havalimanı'ndaki inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu önemli projenin yüklenici firmaları Doka Kalıp İskele güvencesinde ilerlemeyi tercih etti.

İnşaat sektöründe KDV indirimi kalıcı hale getirilmeli!

İnşaat sektörü, eylülde sona erecek 10 puanlık KDV indiriminde sürenin uzatılmasını, ardından da yüzde 8’lik oranın kalıcı hale getirilmesini istiyor.

iskele kalıp sektörü ne durumda Haberi

iskele kalıp sektörü ne durumda

TÜRKİYE son 10 yıldır adeta bir şantiyeyi andırıyor. Bir yandan altyapı, bir yandan konut inşaatları, her bölgede ve şehirde sayısız proje sürüyor. Ekonomiyi destekleyen 40'a yakın sektörü doğrudan, 70'e ulaşan ürün grubunu da dolaylı olarak etkileyen inşaat sektöründe, teknolojiden işçi güvenliği alanındaki yönetmelik değişikliklerine kadar hemen her alanda önemli bir değişim dinamiği var. Bu değişim iskele-kalıp gibi bazı önemi alt sektörleri de doğrudan etkiliyor ve büyümesini sağlıyor. Türkiye'deki inşaat sektöründeki dinamiklerin değişimini Avusturyalı Doka Kalıp İskele Türkiye Genel Müdürü Ender Özatay ile konuştuk. 


İKİ ÖNEMLİ DİNAMİK

Ender Özatay son birkaç yıldır özellikle iskele-kalıp sektöründeki hızlı büyümeye dikkat çekiyor. Bu büyümenin ardında birkaç farklı dinamik olduğunu belirten Özatay, sektörün çehresinin değiştiğini, "kara kalıptan", modern kalıp ve iskele sistemlerine doğru önemli bir değişim...