22 / 11 / 2024
fuzul

İnşaat sektöründe kalıcı teşviklere ihtiyaç var! 

İnşaat sektöründe kalıcı teşviklere ihtiyaç var! 

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, koronavirüs salgınının inşaat sektörüne etkisini değerlendirdi. Kaya, inşaat sektöründe kalıcı teşviklere ihtiyaç olduğunu belirtti...




Dünyada ve ülkemizde görülen koronavirüs salgınından etkilenen sektörlerin içinde inşaat sektörü de bulunuyor. Türkiye’nin lokomotifi konumunda olan inşaat sektörü mevcut koşullar sebebiyle faaliyetlerini devam ettirmekte zorluk çekiyor. 

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, koronavirüs salgınının inşaat sektörüne etkisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında 500 bin TL'nin altındaki konutlarda kredilendirme oranının yüzde 80'den yüzde 90'a çıkarılmasının sektörü pozitif yönde etkileyeceğini belirten Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, konut almak isteyen alt ve orta gelir grubundaki alıcılar için bu desteğin önemli olduğuna dikkat çekti. Kamu bankalarının yanı sıra birçok özel bankanın sektöre destek vermek için kampanyalar başlattığını dile getiren Kaya, hem ülke ekonomisi hem de inşaat sektörü için yeni düzenlemelere ve kalıcı teşviklere ihtiyaç olduğunu söyledi. 

İnşaat sektöründe kalıcı teşviklere ihtiyaç var! 

Nimetullah Kaya, konutta peşinatın yüzde 10’a düşürülmesiyle birlikte sektörün kısa vadede de olsa hareketlenebileceğini belirtti. Kaya, şu şekilde konuştu: 

"Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında 500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirme oranının yüzde 80'den yüzde 90'a çıkarılmasının özellikle konut sahibi olmak isteyen alt ve orta gelir grubundaki alıcılar için önemli olduğunu düşünüyoruz. Açıklanan bu destek paketi sektörümüzü ve konut ihtiyacı bulunan tüketicileri pozitif yönde etkileyebilecek olsa da hem ülke ekonomimiz hem de sektörümüz için ek düzenlemeler ve kalıcı teşviklerin çok faydalı olacağına inanıyoruz."

Yabancılara konut satışı etkilenir

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat ayı konut satış istatistiklerine göre, yabancılara yönelik konut satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,6 artış gösterdiğini dile getiren Kaya, konut yatırımlarında ise ilk sırada İstanbul’un yer aldığına dikkat çekti. Koronavirüs salgınıyla birlikte yabancıların taleplerinin de düşüşe geçeceğini dile getiren Kaya, "Yabancılara konut satışının hem sektörümüze hem de ülke ekonomisine olan katkısını göz ardı etmemek gerekiyor. Küresel çapta olan bu salgının tüm dünyada etkisini yitirmesiyle birlikte yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisinin tekrar artacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Koronavirüsün inşaat sektöründeki etkileri nasıl olacak?

İnşaat sektörünü neler bekliyor?

İnşaat sektöründen tapu harcı sıfırlanması ve KDV indirimi talebi!


Geri Dön