27 / 04 / 2024

inşaat sektörü koronavirüs

inşaat sektörü koronavirüs

Mart 2020'den bu yana dünya Kovid-19 salgını etkisinde. Salgın tüm sektörlerde de olumlu olumsuz değişimlere neden oldu. Peki inşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

İnşaat sektöründe süper büyüme beklentisi!

Dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörü temsilcileri, küresel inşaat sektörünün gelecek dönemde hızlı bir büyüme sürecine gireceğine ve inşaat malzemelerine olan talebin bütün dünyada artacağına dikkat çekiyor. 

İnşaat sektörü tersine göçle hareketlendi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla yaşanan göçler inşaat sektörünü de hareketlendirdi.

Gökan Zeybek'ten inşaat ve turizm sektörü açıklaması!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiledi. Kapanmalar ve kısıtlamalar nedeniyle birçok sektör zorluklarla karşılaştı. Peki inşaat ve turizm sektörleri salgından nasıl etkilendi?

İnşaat sektöründe 2021 rotası ne olmalı?

İnşaat sektöründeki pazar yeri olan Workindo’nun CEO’su Erhan Kocabaş, inşaat sektörüne ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı.

İnşaatta gelecek 30 yılın konusu: Dijitalleşme ve yeşil dönüşüm!

ODE Yalıtım ve DÜNYA Gazetesi’nin desteği, Türkiye İMSAD, İNDER, TürkMMMB ve İVKAD’ın katkıları ile gerçekleştirilen ilk etkinlik, “İnşaat Sektöründe Yeni Dinamikler” ana temasıyla düzenlendi. ‘Sektör Buluşmaları’nın ilk etkinliğinde inşaat sektörü değerlendirildi.

İnşaat sektöründe 2021 hedefleri!

2020, özkaynakları olmayan borçlu şirketler için zorlu bir yıl oldu. Artan belirsizlik, talep yetersizliği ve oynak kurlarla boğuşan iş dünyası liderleri, önümüzdeki dönemde oluşabilecek hasarı en az seviyeye indirmek istiyor.

2021'de ev fiyatları artacak mı?

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ve İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Devlerin 2021 hedefleri!

Dünyayı etkisi altına alan corona salgını ekonomik ve toplumsal anlamda ciddi yaralar açtı. Öyle görünüyor ki 2021'de de etkileri çok fazla hafiflemeden devam edecek. 2021'de büyümenin dijitalleşme kaynaklı olması bekleniyor.

İnşaat sektörünün 2021 beklentileri!

İnşaat sektörünün güçlü oyuncularından Mesa'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, sektörün 2021 beklentilerine ilişkin konuştu. Mert Boysanoğlu, "İnşaat sektörü de dönüşerek büyüyecek" dedi.

Pandemi holdingleri ve sektörleri nasıl etkiledi?

2020 holdingler için portföylerini dengede tutma yılıydı. Birçok holding, zor dönemde ayakta kalmak için çeşitlendirilmiş iş stratejisi ve dengeli portföy yönetiminden faydalanıyor. Akfen Holding CEO'su Selim Akın ve Nurol Holding CFO'su Kerim Kemahlı yöntemlerini anlattı...

İnşaat sektöründe büyük atılım!

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat, son 25 yılda şaha kalktı. 1999 Marmara depreminin ardından inşaat ve konut sektörü büyük bir dönüm noktası yaşadı. Markalı konut, kentsel dönüşüm, sosyal konut, yabancıya satış gibi gelişmelerde sektör şahlandı.

İnşaat sektörü yatırımları tam gaz!

Geçen sene daralma yaşanan inşaat sektörü bu yıl tam gaz yatırımlara başladı. Yeni yatırım iştahının artması yan malzemeleri üreten sektörleri de canlandırdı. Çimentodan demire, seramikten bataryaya tüm alt sektörlerde satışlar yükseldi. 

İnşaatta kısıtlamalar kalktı! Sektör toparlandı!

Entegre Proje Yönetim tarafından Türkiye İnşaat Sektör Raporu’nun 5. sayısı yayınlandı. Raporda yer alan verilere göre, inşaat sektörü Kovid-19 sebebiyle uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasının ardından hareketlendi...

İnşaat sektöründen toparlanma sinyalleri geliyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle zor günler geçiren inşaat şirketlerinden toparlanma işaretleri gelmeye başladı. Yavaş yavaş gaza basan inşaat şirketleri bir yandan inşa halindeki projelerini teslim etmeğe hazırlanırken bir yandan yeni projeler için düğmeye bastı...

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

İnşaat sektöründe şenlik havası var! İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

İnşaat demir fiyatlarına 500 lira indirim geldi. Geçtiğimiz haftalarda üst üste gelen zam haberleri inşaat sektöründe yıkıma neden olurken, son günlerde peş peşe gelen indirim haberi sektörde şenlik havası yarattı. Demir fiyatları 2022 ne kadar? İşte 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

İnşaat sektörü, yılın ikinci yarısında hareketlenecek!

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Nisan Ayı Raporu’na göre inşaat sektörünün 2022 yılının ikinci yarısında hareketlenmesi bekleniyor. İşte merakla beklenen o rapor...

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

İnşaat sektöründe zam krizi! Yüzde 190 arttı!

Dünya genelinde emtia fiyatlarında, koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan tedarik sorunları ve iç piyasadaki kur dalgalanmaları da inşaat maliyetlerinin yükselmesini sağlıyor. Çimentoya yapılan yeni zam, inşaat sektöründeki problemleri yeniden gündeme taşıdı...

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı...

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

İnşaat sektöründen fiyatlarda indirim çağrısı!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, inşaat malzemelerinde indirim yapılması çağrısında bulundu. Andıç, inşaat sektörünün, 250’e yakın alt sektörün lokomotifi olduğuna vurgu yaptı.

İnşaat sektöründeki firma sayısı 10 yılda yüzde 43,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı 2011-2020 döneminde yüzde 43,2 oranında arttı.

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

inşaat sektörü koronavirüs Haberi

inşaat sektörü koronavirüs

2020 Mart'tan beri Kovid-19 pandemisinde 3 dalga yaşandı. Pandemi tüm dünyayı etkisi altına alırken, sektörlerde oldukça etkilendi. 

Capital Dergisi'nden Nilüfer Gözütok Ünal'ın haberine göre; bazı sektörüler pandemide küçüldü, karlılığı azaldı ve istihdam kaybı yaşadı. Henüz pandeminin oluşturduğu kayıplar telafi edilemezken şimdi de 4. dalga ve etkileri gündeme geldi. Sektörler şimdiden 4. dalga için önlemleri konuşmaya başladı ve teyakkuza geçti. Peki inşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi? 

İnşaat sektörünün verilerine bakıldığında, sektörün Mart Haziran 2020'de yüzde 93,9, Eylül 2020- Ocak 2021 arasında yüzde -11,4 oranlarında daraldığı görüldü. 

Bazı sektörlerde asıl etki 2. dalga sürecinde görüldü, İbrahim Polat Holding CEO'su Baran Demir, yurt içinde inşaat malzemesi satan yerlerin ve yapı marketlerin koronavirüs salgını sebebiyle kapandığı bu dönemde yurt içi satışların düştüğünü belirtti. 

İnşaat...