16 / 05 / 2024

iski Uzun mesafeli koruma alanı

iski Uzun mesafeli koruma alanı

İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği gereğince, kısa mesafeli koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 1000 metre genişliğindeki kara alan ise orta mesafeli koruma alanı oluyor. Peki, uzun mesafeli koruma alanı nedir?

Uzun mesafeli koruma alanı kaç metredir?

Orta mesafeli koruma alanının üst sınırından başlamak üzere su toplama havzasının nihayetine kadar uzanan bütün kara alanına deniyor. Peki, uzun mesafeli koruma alanı kaç metredir? Yapılaşma koşulları nelerdir?

Bayramda uzun yola çıkmayı düşünenler dikkat! Yola çıkmadan önce kontrol edilmesi gerekenler tek tek sıralandı...

Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte milyonlarca sürücü kendi aracıyla uzun mesafeli yolculuklara çıkmaya başladı. Uzun yola çıkmadan önce araçla ilgili pek çok kontrolün kolay bir biçimde sürücüler tarafından da yapılabileceğini söyleyen uzmanlar, yüksek maliyet gerektiren onarımlarla ve

Karadeniz'in en uzun teleferik hattı tamamlandı!

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde kurulan Karadeniz'in 3 bin 600 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesi tamamlandı. 

Karadeniz'in en uzun mesafeli teleferik projesi Nisan'da açılıyor!

Trabzon Beşikdüzü ilçesinde hayata geçirilen Karadeniz'in 3 bin 100 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesinde çalışmalar devam ediyor. Deneme seferleri yapılan projenin Nisan'da hizmete girmesi planlanıyor.

Karadeniz’in en uzun teleferik projesi Ekim'de açılacak!

Ordu ve Samsun’daki teleferik projelerinden daha uzunu Trabzon'a inşa ediliyor. Karadeniz’in en uzun mesafeli teleferik projesinin Ekim ayında hizmete açılması planlanıyor.

Ankara Mebuskent, Türkiye'nin en uzun bisiklet parkuruna sahip!

Haziran 2016’da 4-5 bin kişilik nüfusla yaşamın başlayacağı Mebuskent, 3 kilometre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun bisiklet parkuruna sahip konut projesi.

Murat Uzun seçim sonrası sektördeki gelişmeleri değerlendirdi!

Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, seçim sonrası sektördeki gelişmeleri, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye bakış açıları ve CNR Emlak 2015'teki satışları değerlendirdi.

Kentsel dönüşüm uzun vadeli planlamalarla yapılmalı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, kentsel dönüşümde uzun vadeli planlamadan yoksun uygulamaların, çok ciddi sorunlara yol açacağını bildirdi.

Uzunçarşı Yenileme Projesi ihalesi 25 Kasım'da!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada “25 Kasım Çarşamba günü Uzunçarşı Yenileme Projesi’nin 1. etabı için yapım ihalesine çıkıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

1 yıldan uzun süre için aidat borcu talep edilir mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper okuyucusunun sorduğu 1 yıldan uzun süre için aidat borcu talep edilir mi? sorunu yanıtladı. İşte o yazı....

Hasan Uzun: Elazığ'ın imar planını düzenliyoruz!

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, "Şehrin İmarını düzenlerken iş yerlerinin dağınık olmamasını istiyoruz. Elazığ'ın acilen bir fuar ve kongre merkezine ihtiyacı var. " dedi.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tünelinde inşaat devam ediyor!

Osmaniye'nin Bahçe ve Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olması öngörülen projede bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.

İSKİ, TMSF arsalarının değerini mi düşürüyor?

Erol Aksoy’un arsalarının üçte bir fiyatına satılmasına yönelik tartışma büyüdü. TMSF, iski’nin arsaların, değerini düşürdüğünü ileri sürdü.

Dünyanın en uzun cam köprüsü Çin'de!

Çin’de dünyanın en uzun cam tabanlı köprüsü yapıldı. Yeni yapı, “Cesur insanlar köprüsü” adını aldı. Hunan bölgesi Shiniuzhai Jeolojik Parkı’nda yer alan ve uzunluğu 300 metre olan köprü, yerden 180 metre yüksekliğe inşa edildi.

iski Uzun mesafeli koruma alanı Haberi

iski Uzun mesafeli koruma alanı

Uzun mesafeli koruma alanı nedir?

İçme ve kullanma suyu temin edilen ve edilecek olan suni ve tabii göller etrafında en yüksek su seviyesinde, su ile karanın meydana getirdiği çizgiden itibaren yatay 300 metre genişliğindeki kara alana, mutlak koruma alanı deniyor. Bahse konu alanın, havza sınırını aşması halinde mutlak koruma alanı havza sınırında son buluyor.


Kısa mesafeli koruma alanı; Mutlak koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 700 metre genişliğindeki kara alanıdır. Bahse konu alanın, havza sınırını aşması kısa mesafeli koruma alanı havza sınırında son buluyor.


Kısa mesafeli koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 1000 metre genişliğindeki kara alan ise orta mesafeli koruma alanı oluyor. Bahse konu alanın, havza sınırını aşması halinde orta mesafeli koruma alanı havza sınırında son bulur. Peki, uzun mesafeli koruma...