02 / 05 / 2024

iskid mimar tasarım konsferansı 2015

iskid mimar tasarım konsferansı 2015

İSKİD, dördüncüsünü gerçekleştireceği ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’ ile nefes alan binalar için bütünleşik tasarımın önemini vurgulayacak. Konferans 13 Ekim’de Ankara Marriot Hotel’de yapılacak.

Uluslararası 39 mimar Hatay ve Adıyaman’ın yeniden tasarımı için çalışacak!

Hatay ve Adıyaman, ulusal ve uluslararası 39 mimarla tekrar tasarlanacak. Projenin başında yer alan Türkiye Tasarım Vakfı’nın Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Tüm tasarım sürecinin kaynağını biz sağlıyoruz. İlçe merkezleri dahil toplam 5 milyon dolar planlanıyor. Mart 2024’te tamamlanacak” diye konuştu.

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitimde mekan tasarımının önemi!

Farklı ölçeklerdeki okul projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, eğitimin daha sağlıklı ve kaliteli olması için mekan tasarımının öneminden bahsetti.

İFM'de inşa edilen Merkez Binası'nın tasarımı için ikinci ihale!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşa edilecek Merkez Bankası binasının tasarımında değişiklik yapıldı. İlki için düzenlenen mimari yarışmayı Alman HPP firması kazanmıştı. Yeni tasarım ise “davet” usulüyle, Cumhurbaşkanlığı Sarayı mimarı Şefik Birkiye tarafından yapıldı...

Elips Tasarım Mimarlık’tan fonksiyonel sosyal merkez!

Yüksek Mimar Feza Ökten Koca tarafından kurulan Elips Tasarım Mimarlık'ın yeniden tasarladığı BJK Nevzat Demir Tesisi, futbolcuların antrenman ve tedavi amacı için kullanacakları sosyal merkez olarak kurgulandı.

Salt Bae Burger'in mekan tasarımını mimar Melkan Gürsel yapacak!

Nusret Gökçe'nin yeni açacağı Salt Bae Burger’in mekan tasarımını, dünyaca ünlü ödüllü mimar Melkan Gürsel yapacak.

Tago Architects tasarım merkezi oldu!

Mimar Gökhan Aktan Altuğ önderliğindeki Tago Architects; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması hedefiyle ortaya koyduğu teşvik desteğini alarak “Tasarım Merkezi” unvanını aldı. 

Önder Kul: Estetik tasarımı akustik konforla birleştiriyoruz!

Proje tasarımlarında insan sağlığı ve esenliği üzerine yoğunlaştıklarını söyleyen Y. Mimar Önder Kul, "Estetik tasarım yaklaşımını; ergonomi, ısısal ve akustik konforla pekiştiriyoruz" dedi.

Mimar Faruk Malhan Midyat Kentsel Tasarım Projesi’ni anlatacak!

Koleksiyon markasının kurucusu mimar Faruk Malhan, 13 Temmuz Cuma günü Bodrum Mimarlık Kitaplığı’nda “Midyat Kentsel ve Kırsal Tasarımı Projesi” sunumunu yapacak. 

Mimar Cüneyt Darı'ya Uluslararası A' Tasarım Ödülü!

Türk mimar Cüneyt Darı, İtalya'da düzenlenen Uluslararası A' Tasarım Yarışması'nda  "Selectum Dreams Hotel" projesi ile ödül aldı.

13. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın finalistleri belli oldu!

MOSDER tarafından bu yıl 13. kez düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda 249 projeden 17’si finale kalmaya hak kazanırken, 52 projeyle en çok başvurunun geldiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, 10 bin TL’lik üniversite ödülünün sahibi oldu.

Gönye Proje Tasarım'dan dekorasyon önerileri!

Gönye Proje Tasarım kurucuları Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal, baharın gelmesiyle birlikte düğün sezonunun da açıldığı şu günlerde yeni evlenen çiftlerin birlikte yaşayacakları mekanları dekore ederken dikkat etmeleri gereken püf noktalarını yorumladı...

Gönye Proje Tasarım çocuk odaları tasarlıyor!

Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal öncülüğündeki Gönye Proje Tasarım ekibi, ele aldıkları tüm konut projelerinde çocukların yaş gruplarına göre çocuk odaları tasarlıyor…

iskid mimar tasarım konsferansı 2015 Haberi

iskid mimar tasarım konsferansı 2015

İklimlendirme - Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD), ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’nın dördüncüsünü 13 Ekim tarihinde Ankara Marriot Hotel’de gerçekleştirecek. 101 üyesinin desteği ile çalışmalarını sürdüren İSKİD’in gerçekleştireceği konferans, 200’den fazla mimar ve müteahhit firmanın yanı sıra sektörün önde gelenlerini bir araya getirecek. Nefes alan binalar için bütünleşik tasarımın öneminin vurgulanacağı ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’nda doğru projelendirme, uygulama, cihaz tedariki ve doğru işletme ile hasta binaların önlenme yolları katılımcılarla paylaşılacak.




Bütünleşik tasarım, enerji verimliliği, nefes alan binalar, iç hava kalitesi ve ısıl konforun gündem maddelerini oluşturduğu konferansta, özellikle mimar ve mekanik projecilerin, projenin en başından bitimine kadar uyum içinde çalışmasının önemine değinilecek. Aynı zamanda sektör sorunlarının da masaya yatırılacağı ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’nın bir diğer önemli konusu ise doğru projelendirmelerle sağlanacak...