14 / 05 / 2024

İSKİD nefes alan binalar

İSKİD nefes alan binalar

İSKİD, ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’ ile Tasarımda iklimlendirme ile ilgili sorunları masaya yatırıyor. 22 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilecek konferans yüzlerce mimar ve sektör temsilcisini buluşturacak.

CHP'li milletvekili Asu Kaya'dan rezerv alan tepkisi: 10 bin TL emekli maaşıyla yeni yapılacak evler nasıl alınacak?

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye'de yaşayan depremzedelerin kentsel dönüşüm ile ilgili tedirginliklerini Meclis gündemine taşıdı. Rezerv alan kararına tepki gösteren Asu Kaya, Bakan Özhaseki'ye de çağrıda bulundu. İşte o açıklama...

Gram altın 154 TL birden düştü! Alan aldı, alamayan yarın alır! Altının efendisi İslam Memiş olacakları açıkladı!

Altının efendisi İslam Memiş, ikinci tur öncesinde altın fiyatlarındaki değişimleri değerlendirerek, ''Alan aldı, alamayan yarın alır'' diyerek altında olacakları peş peşe açıkladı.

İller döviz ve altın yarışına girdi! En çok döviz alan il belli oldu! İşte detaylar!

Döviz ve altın konusunda iller yarışa girdi. En çok döviz ve altın alan iller belli oldu. İşte detaylar!

Yeşil Rapido - Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım toplantısı 3 Mart'ta!

Yeşil Rapido - Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım toplantısı 3 Mart 2021 tarihinde saat 18:30'da gerçekleştirilecek.

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri Yeşil Rapido 2021'de bir araya geliyor!

Daha yaşanabilir kentler ve sağlıklı yapılı çevreler tasarlamanın önemini sürdürülebilirlik çerçevesinde ele alan Yeşil Rapido Konferans serisi, bu yıl “Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım” temasıyla online şekilde gerçekleştiriyor.

Sianji Group rezidans-otel konseptini yurt dışına taşıyor!

Türkiye’nin ilk rezidans+otel konseptini Bodrum’da geliştirdi. Sianji Group Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır şimdi 29 ödül alan modelini yurt dışına taşımaya hazırlanıyor. Hedefi beş yıl içinde 5-6 otelden oluşan bir zincir kurmak. Mısır'daki ilk projesi hayata geçmek üzere...

Sefa İnşaat’ın Kızılay bağışları platin madalya ile ödüllendirildi!

Sefa İnşaat,Türk Kızılayı’nın gelenekselleşen Kızılay Bağışçıları Madalya Töreni’nden ödülle döndü. 2018 yılında gerçekleşen ödül töreninden de ödül alan Sefa İnşaat, bu yıl platin madalyaya sahip oldu.

Buca için uygulanabilir imar planları oluşturulacak!

Kentsel dönüşüm, imar ve çevre projelerinde önceliğin yeşil alan varlığını arttırmak olduğunu dile getiren CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, “Buca’yı eskisi gibi üzüm kokan, nefes alan bir kent haline getireceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Sign of the City'den iki ödülle döndü!

"Sürdürülebilir Ulaşım" ve "İzmir Tarih" projeleri ile Sign of the City yarışmasında iki ödüle birden sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda yarışmada en çok ödül alan yerel yönetim oldu.

Ekim ayında ödül alan markalı konut projeleri!

Markalı konut üreticileri dikkat çeken projeleriyle ödül almaya devam ediyor. Ekim ayı içinde özellikleriyle ön plana çıkan ve ödüllere layık görülen 3 firma bulunuyor. İşte Ekim ayında ödül alan markalı projeler...

Mimari Tasarımda İklimlendirme paneli 2 Ekim'de!

İSKİD tarafından düzenlenecek Mimari Tasarımda İklimlendirme paneli 2 Ekim Salı günü gerçekleşecek. Etkinlik, sektör profesyonellerini, akademisyenleri ve öğrencileri ağırlayacak.

Mimari Tasarımda İklimlendirme paneli 2 Ekim'de!

Klima ve soğutma sektörünün önde gelen kurum ve kişilerinin katkılarıyla 1992 yılında kurulan İSKİD “Mimari Tasarımda İklimlendirme’’ konulu bir panel düzenliyor.

İBB Samandra'daki imar planına itirazları kabul etmedi!

İBB) Meclisi'nde Samandra'da "dini tesis", "park" ve "zemin altı otopark" olarak düzenlenen alanın imar planı itirazları değerlendirildi. Meclis, alanın imar planına itirazları kabul etmedi.

İSKİD nefes alan binalar Haberi

İSKİD nefes alan binalar

Konferansın gündemi ise insanların konforunu ve sağlığını doğrudan etkileyen doğru iklimlendirme sistemleri konusu olacak.

İklimlendirme - Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD) İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlenecek  ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’nın ilkini 22 Ekim tarihinde İstanbul Yapı Endüstri Merkezi’nde gerçekleştiriyor.  Ana amacı binaların konforunu doğrudan etkileyen iklimlendirme ve havalandırma sistemlerinin en uygun kullanımını irdelemek olan ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’ ile ayrıca; yapılar henüz mimari proje konsept tasarımı aşamasında iken mimarların, mekanik tasarımcılarla bir araya gelmesini sağlamak ve böylece nefes alan binalar yaratmak da hedefleniyor.


AMAÇ NEFES ALAN BİNALAR YARATMAK 


Ana amacı binaların konforunu doğrudan etkileyen iklimlendirme ve havalandırma sistemlerinin en uygun kullanımını irdelemek olan ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’ ile ayrıca; yapılar henüz mimari proje konsept tasarımı aşamasında iken mimarların, mekanik tasarımcılarla bir araya...