08 / 05 / 2024

islami ülkeler yatırım

islami ülkeler yatırım

Büyüyen İslami Pazarlar Yatırım Görünümü Raporu’na göre yatırım fırsatları açısından İslam ülkelerinde en yüksek getiri potansiyeli taşıyan ilk 10 ülkeden biri Türkiye..

Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan 10’uncu ülke!

Doç. Dr. Faik Tanrıkulu, "2021 yılı verilerine göre Türkiye Avrupa’da en çok yatırım yapılan ülkeler arasında 10’uncu sıraya yükselirken, İstanbul en çok yatırım yapılan 7’nci şehir olmayı başardı." ifadesini kullandı.

İnşaat sektörü doğru yatırım aracı olacak!

Simon-Kucher&Partners Direktörü Cem Balıkçıoğlu, normalleşme süreci ve sonrasına ilişkin, "Teknoloji olan ülkeler de elektronik ara malı ithalinin yükseleceğini öngörebiliriz. Benzer şekilde bir çok alt sektörü ile istihdam yaratabilecek inşaat sektörü de bazı ülkeler için doğru yatırım olacak" dedi

Adnan Polat’tan Macaristan’a 1 milyar Euro’luk yatırım!

Adnan Polat, Macaristan'da 1 milyar Euro'yu aşkın gayrimenkul ve enerji yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Ayrıca aklında bölgedeki başka ülkeler ve yepyeni iş alanları var.

Yatırım yapana vatandaşlık veren ülkeler!

Dünyanın birçok ülkesi belirli bir miktarda yapılan yatırımla vatandaşlık hakkına sahip olma imkanı sunuyor. İşte yatırım karşılığı vatandaşlık veren o ülkeler...

Türkiye'ye en çok yatırım yapan ülkeler belli oldu!

Geçtiğimiz yıl Türkiye'ye 7 milyar 437 milyon dolarlık doğrudan yabancı yatırım girişi gerçekleşti. Bu dönemde, Türkiye'ye sermaye girişi 1 milyar 133 milyon dolar yükselen İspanya, doğrudan yatırımı en çok artan ülke oldu. 

2018'de emlak yatırımı için en cazip ülkeler!

ABD yatırım danışmanlığı şirketi olarak faaliyetlerini sürdüren Live and Invest Overseas, 2018'de emlak yatırımı için dünyanın en cazip 9 ülkesini açıkladı. 

İşte gayrimenkul yatırımıyla oturma izni veren 7 ülke!

Avrupa'da en ucuz ve kolay alınabilir oturma vizesine veren ülkeler açıklandı. İşte gayrimenkul yatırımıyla oturma izni veren 7 ülke....

Gayrimenkul yatırımı karşılığında vatandaşlık veren ülkeler!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Volkan Akı, gayrimenkul yatırımı yapıldığında oturum izni veren ülkelerden bahsetti. Akı, yatırımın detaylarını anlattı.

ASEAN Ticaret ve Yatırım Zirvesi gerçekleşti!

2016 dönem başkanı olarak başkent Vientiane'deki açılışta konuşan Thongloun Sisoulith, Güneydoğu Asya Ülkeler Birliği'nin (ASEAN) Ticaret ve Yatırım Zirvesi açılışında, birliğin fırsatlarla dolu bir topluluk olduğunu söyledi.

İşte gayrimenkul yatırımı yapana vatandaşlık veren 13 ülke!

Ekonomik sıkıntı içindeki ülkeler gayrimenkul yatırımıyla vatandaşlık veya oturma izni verebiliyor. 250 bin Avro’luk gayrimenkul alana 7-8 yıl oturma izni veren Yunanistan, daha sonra yurttaşlık kapısını aralıyor.

Türkiye’de yabancılar en çok gayrimenkul sektörüne yatırım yaptı!

2015 yılında 16.5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çeken Türkiye, 2 basamak yükselerek 20’inci sırada yer aldı.Gelişmekte olan ülkeler arasında ise 8’inci sıraya yükselen Türkiye’de yabancılar en çok yatırımı gayrimenkul sektörüne yaptı.

Türk iş adamları yatırım için ABD ve Çin'i tercih ediyor!

Türk iş adamlarının yurt dışı yatırımlarında en fazla dikkate aldığı unsur, Türkiye'nin muhatap ülkeyle ilişkisi oluyor. Yurtdışı Yatırım Endeksi'ne göre, en cazip ülkeler ise ABD ve Çin.

İşte gayrimenkul yatırımı yapana vatandaşlık veren 4 ülke!

Bir ülkenin vatandaşı olmak, eğer doğuştan oralı değilseniz hiç kolay değil. Ancak bazı ülkeler var ki, gayrimenkul yatırımı yaparak vatandaşlığını alabiliyorsunuz. Peki bu ülkeler hangileri? İşte cevabı...

islami ülkeler yatırım Haberi

islami ülkeler yatırım

İslam ülkeleri içinde yatırım çekme potansiyeli en yüksek olan ülkelerden biri olarak Türkiye gösterildi. 2013’te 820 milyar dolarlık milli gelire ulaşarak, 870 milyar dolarlık Endonezya’nın ardından İslam dünyasının ikinci büyük ekonomisi olan Türkiye 2013’te 13 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım çekerek İslam ülkeleri arasında 2. sıraya yerleşti ve Büyüyen İslami Pazarlar Yatırım Endeksi’nde ilk 10 içerisinde yer aldı. 


Veri sağlayıcısı Thomson Reuters ve İslami Pazarlar odaklı araştırma ve danışmanlık firması Dinar Standard ortaklığında hazırlanan, “Büyüyen İslami Pazarlar Yatırım Görünüm Raporu 2015”, Bahreyn’de düzenlenen “Küresel İslami Yatırım Yolları 2015” konferansında açıklandı. Rapora göre Türkiye, 2013’te 820 milyar dolarlık milli gelire ulaşarak, 870 milyar dolarlık Endonezya’nın ardından İslam dünyasının ikinci büyük ekonomisi oldu. Türkiye 2013’te 13 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım çekerek...