04 / 05 / 2024

İşletme Hesabı Defteri

İşletme Hesabı Defteri

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugün ki köşesinde defter tutan müteahhitler başlıklı yazıyı kaleme aldı. müteahhitlerle taşeronlar, ihtiyari (yani isteğe bağlı olarak) bilanço esasına göre defter tutabilirler...

Alsancak Liman Sahası İşletme Binası tadilatı 28 Ağustos'ta!

Alsancak Liman Sahası İşletme Binası tadilatı Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından 28 Ağustos saat 10.00'da açık ihale usulü ihaleye çıkıyor. Tadilat 90 günde tamamlanacak.

Refinansman hesabı nasıl yapılır?

Refinansman, kullanılmış bir kredinin daha avantajlı faiz oranlarına sahip başka bir banka kredisi kullanılarak kapatılmasına yani yeniden yapılandırmasına deniyor. Peki, refinansman hesabı nasıl yapılır?

Sapanca Gölü'nün su seviyesi işletme kodunun altına düştü!

Son iki yılda kuraklığın etkisiyle gölü besleyen kaynakların önemli bölümünün kuruması sonucu su düzeyi giderek düşen Sapanca Gölü'nde tehlike her gün biraz daha büyüyor. Sapanca Gölü'nde su kodu 2.90 olan işletme kodunun altına düştü.

Kabe'de genişletme çalışmaları sırasında yangın çıktı!

Kabe'de genişletme çalışmaları sırasında yangın çıktı. Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde Mescid - i Haram'ın genişletilmesi projesi kapsamında Kabe' nin inşaat alanındaki çalışmalarda yangın çıktığı bildirildi.

Amortisman hesabında dikkat edilmesi gerekenler!

Amortisman taşınmaz üzerindeki iktisadi kıymetin değerinde meydana gelen azalma olarak ifade ediliyor. Amortisman hesabı iki şekilde yapılabiliyor. Peki, Amortisman hesabında dikkat edilmesi gerekenler neler?

Amortisman hesabı nasıl yapılır?

Taşınmazlar üzerinde duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Amortisman her yıl belirlenen oranlar üzerinden hesaplanıyor. Peki, amortisman hesabı nasıl yapılır?

Beşiktaş Belediyesi, 8 kafenin işletme işini 7 Ağustos'ta ihaleye çıkarıyor!

Beşiktaş Belediye Başkanlığı; kendine ait 8 kafenin işletme işini mevkiler kiraya verilmesini 7 Ağustos Perşembe günü saat 11.00'de ihaleye çıkarıyor. Kiralamalar 3 yıl yapılacak.

Bilgili İşletme Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Bilgili İşletme Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi, Serdar Bilgili Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda, Şerife Ercantürk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda ve Sevil Temo Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 15 Temmuz'da kuruldu.

Taks ve Kask hesabı nasıl yapılır?

İnşaat taban alanı katsayısı ile kat alanı katsayısı, bir yapının hangi boyutlara sahip olacağına ilişkin kesin kararlar veriliyor. Peki, Taks ve Kask hesabı nasıl yapılır?

Site yönetimi karar defteri nasıl yazılır?

Site yöneticisi tarafından belirlenen tarihlerde site yönetim toplantısı yapılıyor. Toplantıda alınan kararların site yöneticisi tarafından kayda geçmesi gerekiyor. Peki, site yönetimi karar defteri nasıl yazılır?

Genel kurul karar defteri kaybolursa ne olur?

Kat malikleri apartman yönetimi toplantısında alınan kararların genel kurul karar defterine yönetici tarafından işlenmesi ve noterde tasdik edilmesi gerekiyor. Peki, genel kurul karar defteri kaybolursa ne yapılır?

Konutta metrekare hesabında yeni dönem!

Konutta metrekare hesabında yeni dönem başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni İmar Kanununa, konutta metrekare hesabı da dahil edilerek, bu kargaşaya çözüm bulunuyor..

Yeni İmar Kanunu'na göre konutta metrekare hesabı!

Proje halindeyken daha büyük bir evden bahsedilirken, ev tesliminde alıcı daha küçük bir evle karşı karşıya kalabiliyor. Bunun yaşanmaması adına yeni İmar Kanunu'na göre konutta metrekare hesabı yeniden belirleniyor..

İşletme Hesabı Defteri Haberi

İşletme Hesabı Defteri



Müteahhitler ve inşaat taşeronları da sınıf değiştirme açısından yukarıda açıklanan esaslara tabidirler. Ancak yukarıda belirtilen hadleri aş: mayan müteahhitlerle taşeronlar, ihtiyari (yani isteğe bağlı olarak) bilanço esasına göre defter tutabilirler. 


2- İşletme Hesabı Esasına Göre Defter Tutan Müteahhitler İşletme hesabı esasına göre defter tutan müteahhit veya taşeronlar, "İşletme Hesabı Defteri" tutarlar. İşletme hesabı defterinin sol tarafına giderler, sağ tarafına da gelirler kaydedilir. 


Gider kısmına; satın alınan malzemeler ya da yaptırılan hizmetler karşılığında ödenen ya da borçlanılan paralar, amortismanlar ve inşaat firması ile ilgili diğer tüm giderler, Gelir kısmına; satılan daire, kat ve işyerlerinin bedeli ya da alınan istihkaklar veya yapılan hizmetler karşılığı tahsil edilen paralarla, tahakkuk eden alacaklar ve inşaat faaliyetinden elde edilen diğer tüm hasılat, kaydolunur. 

İnşaat işlerinin alım-satım tutarı, Vergi...