15 / 05 / 2024

işletme taşınmazlarında enflasyon güncellemesi

işletme taşınmazlarında enflasyon güncellemesi

İşletmelerinde yer alan taşınmazları enflasyon güncellemesine tabi tutmak isteyen mükellefler için son başvuru süresi yarın sona eriyor...

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! Platformu kullanan işletme sayısında rekor düşüş!

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! E-ticaret platformu kullanan işletme sayılarında rekor düşüş gözlendi. Uzmanlar düşüşün nedenini neye bağlıyor? İşte yanıtı…

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Devlet hazinesine devredilen taşınmazlar için meclis araştırması önergesi verildi!

Belediyelerin borçları nedeniyle cami ve lojman gibi taşınmazları devlet hazinesine devrettiği iddialarının araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Bakanlıklara devredilen veya satılan taşınmazlar mecliste!

İmar planında kamusal kullanım için tahsis edildiği halde bakanlıklara devredilen veya satılan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

işletme taşınmazlarında enflasyon güncellemesi Haberi

işletme taşınmazlarında enflasyon güncellemesi

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’la mükelleflere, 31 Aralık 2004’ten itibaren işletmede yer alan taşınmazlarının enflasyon aşınmasını gidermek amacıyla kayıtlı maliyetlerini Yİ-ÜFE oranında güncelleme imkanı sağlandı.

Sözcü'de yer alan habere göre böylece, mükelleflerin aktiflerinde yer alan taşınmazlarının değerleri enflasyon artış oranı dikkate alınarak yeniden tespit edilecek. Uygulamadan, tam mükellefiyete tabi ve bilanço esasına göre defter tutan gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri yararlanabilecek.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Bankalar, finans kurumları, kıymetli maden alım satım ve imalatı ile uğraşanlar, sigorta ve reasürans şirketleri, emeklilik şirketleri ve emeklilik yatırım fonları, defter kayıtlarını yabancı para birimiyle tutmalarına izin verilen mükellefler ise kapsam dışında bulunuyor.

Uygulamadan yararlanabilmek için 25 Mayıs 2018 itibarıyla aktifte kayıtlı bulunan taşınmazların yarına kadar yeniden değerleme işlemlerinin yapılması gerekiyor. Değerleme imkanından faydalanmak...