14 / 05 / 2024

işletmelerin dijitalleşme endeksi

işletmelerin dijitalleşme endeksi

Vodafone Türkiye ’nin dünyanın önde gelen yönetim danışmanlığı şirketlerinden Accenture ile birlikte yürüttüğü araştırmaya göre, Türkiye ’deki işletmelerin dijitalleşme endeksinin yüzde 48 olduğu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı, kaçak inşaatlar sebebiyle Çeşme Belediyesine soruşturma izni verdi!

İçişleri Bakanlığı, yıkım kararı verilmiş olan 12 binayı yıkmadığı için Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve iki bürokratı hakkında soruşturma izni verdi.

Aras Kargo 1 milyar liralık yatırım yapacak!

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Peter Umundum, şirketin dijitalleşme, otomasyon ve verimlilik ile büyük kazanımlar sağladığını belirterek, kısa vadede yurt içi operasyonlarına yönelik 1 milyar liralık bir yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

İşletmelerin yüzde 99,8’ini oluşturan KOBİ’ler banka kredilerinin dörtte birini alabiliyor!

Ülke ekonomisinin omurgasını oluşturan KOBİ’lerin, ülkedeki tüm işletmelerin sayıca yüzde 99,8’ini oluşturmasına rağmen, bankacılık sektörü toplam kredilerinden ancak yüzde 27,7’lik bir pay aldığı belirtildi.

İstanbul'da 300 bine yakın iş yerinin acil dönüştürülmesi gerekiyor!

İstanbul’daki çarpık kentleşme ve ticari işletmelerin bulunduğu bölgelerin depreme dayanıksız durumda olması, konutların yanı sıra ticari gayrimenkullerin de bir an önce dönüştürülmesi gerçeğini de ortaya koyuyor.

İnşaat sektöründe dijitalleşme verimlilik ve iş güvenliği sağlıyor! 

Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmetcan Tufan, inşaat sektöründe öne çıkan dijital trendler ve uygulamalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Kirada yeni dönem 1 Eylül itibariyle başlıyor! Kira uyuşmazlıkları bir ayda çözüme kavuşacak!

Kira uyuşmazlıklarını bir ay içinde çözüme kavuşturacak olan yeni dönem 1 Eylül itibariyle resmen başlıyor. İşte ayrıntılar...

Perakende de güven endeksi yıllık bazda artarken aylık bazda gerildi!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) aylık olarak düzenlediği, Perakende Güven Endeksi'nin (TEPE) 161'inci sayısını yayımladı.

KOBİ yönetmeliği güncellendi: Tanım değişti, limitler yükseltildi

Türkiye'deki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) tanımı, nitelikleri ve sınıflandırılması hakkında belirleyici bir adım atıldı. KOBİ'leri düzenleyen yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak değiştirilerek yenilendi. 

Zincirlerden ağlara: krizler küresel tedarik yollarını nasıl değiştirdi?

Çatışma, covid ve iklim değişikliği, işletmelerin riski azaltmak için daha fazlasını yapması ve giderek daha karmaşık hale gelen ağların üstesinden gelmek için teknolojiye yatırım yapmasıyla küresel tedarik zincirlerini dönüştürdü.

Renault Master Kamyonet fiyatları ne kadar? İşte 17 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Renault'un güçlü ticari araçlarından biri olan Master Kamyonet'in fiyatları açıklandı. Renault Master Kamyonet, güçlü motor seçenekleri, geniş kasa kapasitesi ve çeşitli konfigürasyonlarıyla işletmelerin ihtiyaçlarına uygun bir seçenek sunuyor. İşte detaylar...

KOSGEB'in deprem bölgesindeki girişimcilere geri ödemesiz vereceği desteklerin limiti artırıldı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, KOSGEB deprem bölgesindeki işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi amacıyla geleneksel ve ileri girişimcilik ismi altında sağladığı desteklerin limitini yükseltti.

En düşük kamu işçisi maaşı kaç lira olacak? Tek tek hesaplandı! 

700 binden fazla işçiyi ilgilendiren kamu toplu iş sözleşme protokolü resmen yayımlandı ve beklenen detaylar belli oldu. Peki en düşük kamu işçisi maaşı kaç lira olacak? 

İş Bankası 18 yaş üzerine kredi veriyor! Bu şartları taşıyorsanız 50 bin TL'ye kadar alabilirsiniz!

İş Bankası faiz oranı, ödeme planı ve kredi limitleriyle ihtiyaca uygun kredi seçenekleri sunuyor. Son zamanlarda, işletmelerin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiği biliniyor. Bu dönem göz önüne alındığı durumda İş Bankası da işletmelere destek oluyor. Bu amaçla bazı kredi kampanyaları kamuoyuna

işletmelerin dijitalleşme endeksi Haberi

işletmelerin dijitalleşme endeksi


Vodafone’un dünyanın önde gelen yönetim danışmanlığı şirketlerinden Accenture ile birlikte yürüttüğü araştırmaya göre, Türkiye’deki işletmelerin dijitalleşme endeksinin yüzde 48 olduğu ortaya çıktı.


Yarına Hazırım Platformunun tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, şunları söyledi:

“Müşterilerimizin ihtiyacı, en önemli önceliğimizi oluşturuyor. Yarına Hazırım Platformunu, kurumsal müşterilerimizin daha iyi bir gelecek için ulaşmak istedikleri dijitalleşme hedefine hizmet etmek üzere geliştirdik. Platform, Türkiye’de liderliğini yapmaya aday olduğumuz dijital dönüşümün en somut adımlarından biri olma özelliğini taşıyor ve daha rekabetçi bir yeni nesil özel sektörün oluşmasına katkı sağlıyor. Yaptığımız araştırmaya göre, Türkiye’deki işletmelerin %48’lik dijitalleşme oranıyla, büyük bir gelişim alanına sahip olduğunu görüyoruz. Kurumların dijitalleşme sürecine destek olmak üzere geliştirdiğimiz Yarına Hazırım Platformuyla, ilk etapta Türkiye'deki işletmelerin dijitalleşme endeksini...