27 / 04 / 2024

Zincirlerden ağlara: krizler küresel tedarik yollarını nasıl değiştirdi?

Zincirlerden ağlara: krizler küresel tedarik yollarını nasıl değiştirdi?

Çatışma, covid ve iklim değişikliği, işletmelerin riski azaltmak için daha fazlasını yapması ve giderek daha karmaşık hale gelen ağların üstesinden gelmek için teknolojiye yatırım yapmasıyla küresel tedarik zincirlerini dönüştürdü.



Çatışma, covid ve iklim - küresel tedarik zincirleri için mükemmel bir fırtına oldu. Ancak bu aynı zamanda şirketlerin stratejilerini yeniden düşünmeleri ve artan karmaşıklıkla başa çıkmalarına yardımcı olan teknolojilere yatırım yapmaları için bir fırsat oldu.

Küresel tedarik zincirlerinin savaştığı 5 faktör
Peki, şirket patronları fırtınalı ekonomik havalarda yol almak için ne yapıyor?

Dünya Ekonomik Forumu, küresel tedarik zincirlerinin savaştığı 5 faktör olduğunu öne sürüyor.

Hızla yükselen enflasyon - bu, milyonlarca tüketicinin kısıntıya gitmesi anlamına geliyor, bu da talebi vuruyor ama aynı zamanda tedarik zinciri uzmanlarının planlama yapmasını zorlaştıran bir belirsizlik yaratıyor.

İşçi huzursuzluğu - Avrupa genelinde, kısmen maaş paketlerinin artık daha az değerli olması nedeniyle işçilerin endüstriyel eylemde bulunduğu birçok yeni örnek var.

Enerji kıtlığı - artan enerji fiyatları şirketlerin de kesinti yapmasına neden oldu. Tedarik zinciri planlayıcıları için üretimi sınırlamak ve hayatı daha da zorlaştırmak.

Jeo-politik belirsizlik - siyasi gerilimler ve çatışmalar daha da fazla bozulma ve belirsizlik yarattı.


Geri Dön