02 / 05 / 2024

İsmet Arslan kim

İsmet Arslan kim

Denizli'nin Sesi Horoz Gazetesi'nin köşe yazarı İsmet Arslan bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşümü ve konut sektörünü anlattı. Arslan, kentsel dönüşümün ada bazında yapılması gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşümü parsel bazında yapmak büyük yanlış!

Denizli'nin Sesi Horoz Gazetesi'nin köşe yazarı İsmet Arslan bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşümü ve konut sektörünü anlattı. Arslan, kentsel dönüşümün ada bazında yapılması gerektiğini belirtti.

Yeni İstanbul Valisi kim oldu?

15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/ 6780 sayılı Kararname gereğince, bazı illerin valilerinde değişiklikler yapıldı. Peki Yeni İstanbul Valisi kim oldu? İstanbul'un yeni valisi kimdir?

TOKİ'nin sahibi kim?

Konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması için kurulan; yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'nin sahibi kim?

İstihkak davasını kim açar?

İstihkak davası ise malikin, haklı bir nedene dayanmayan dolaysız zilyete karşı açabileceği bir dava türü olarak tanımlanıyor. Peki, istihkak davasını kim açar? İstihkak davasının şartları nelerdir?

İskanı kim alır?

İnşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteren belge olan iskanı kim alır? İskan nasıl alınır?

Mesut Arslan: Günde 5 daire tamamlanıyor, 5 daire satılıyor!

Tema İstanbul projesinin Genel Müdürü Mesut Arslan, Türkiye, bölge ve dünya konjonktürü ne olursa olsun, Tema İstanbul' un istikrarını sürdüren bir proje olduğunun altını çizdi...

Mesut Arslan: Tema İstanbul'un istikrarını sürdüren bir proje!

Tema İstanbul projesinin Genel Müdürü Mesut Arslan, Türkiye, bölge ve dünya konjonktürü ne olursa olsun, Tema İstanbul'un istikrarını sürdüren bir proje olduğunun altını çizdi.

TOKİ'nin başkanı kim?

Nisan 2014 tarihinden itibaren TOKİ Başanlığı görevini icra eden kişi Mehmet Ergün TURAN'dır. Peki, TOKİ'nin başkanı kim? TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan kimdir? İşte TOKİ başkanı..

Kanye West, 5 milyon dolara eşi Kim Kardashian için katedral yaptıracak!

Kanye West, eşi Kim Kardashian için İspanya ' daki ünlü La Sagrada Familia katedralinin benzerini yaptıracak. Hollywood ' a dikilecek katedral 5 milyon dolara mal olacak...

Kat maliki vekili kim olabilir?

Kat malikleri kurulu toplantısına herhangi bir kat malikinin katılamaması halinde, malik yerine birini atayabiliyor. Peki kat maliki vekili kim olabilir? Kat maliki kimlere vekalet vermeli?

Yaşar Arslan: Doğalgaz piyasasındaki cezalar şirket kapattırır!

Arz güvenliğinin sağlanması için yeni iletim ve depolama-terminal yatırımlarının hızlandırılması da tasarıyla getirilen düzenlemeler arasında. Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan konuyu değerlendirdi.

Kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen maliklerin; yıkılacak yapılar için öncelikle risk tespiti raporunu alması gerekiyor. Tespit, Bakanlıkça lisanslandırılan kuruluşlar tarafından yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikli şartınız ekspertiz raporu almanız oluyor. Ekspertiz raporunda gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu, Peki, ekspertiz raporunu kim hazırlar?

İsmet Arslan kim Haberi

İsmet Arslan kim

Ülkemizde son yıllarda ilgili ve yetkili kişiler tarafından verilen bilgilere göre ülkemizde (6.5) milyon konutun yenileneceği ile ilgili çeşitli bilgiler kamuoyuna değişik gazete sütunlarında sunulmuş olup, bu konuda nasıl bir yol izlenip izlenmeyeceği değişik tartışmalara neden olmuştur. Ülkemizde köyden kente göç olaylarının (1950-1960) yıllardan bu yana devam ede geldiğini biliyoruz. Ülkemizde bütün bu gelişmeler, büyük şehirlerimizin önemli bir sorunu hale gelmiştir. Kırsaldan kentlere göç akımının şehirlerimizin konut, sosyal yaşam, kent kültürü üzerinde büyük sorunlara neden olduğunu, bu sorunlar 50 yıldan beri sonuçsuz, sağlıksız, güvensiz ve niteliksiz yapılaşmayla birlikte, yaşam kalitesi düşük kent modelleri ortaya çıkmıştır. Ülkemiz sürekli göç alan bir ülkedir. Şehirlerimiz de kentsel yaşam kalitesi göçle beraber gelir. Öncelikle kırsaldan gelen vatandaşlar şehre ve kente adapta olmak için...