05 / 05 / 2024

iso 500ün finansal yapısı kötüleşti mi

iso 500ün finansal yapısı kötüleşti mi

Erdal Bahçıvan, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması sonuçlarına ilişkin, “Göstergeler, 2013 yılında 500 Büyük Kuruluşun finans yapısının bir önceki yıla göre kötüleştiğini ortaya koyuyor” değerlendirmesinde bulundu

Vatandaşların borsaya yatırımları zirveye ulaştı!

Borsaya yatırımcı hücumu devam ederken vatandaşların finansal varlıkları arasında hisse senedinin payı da tarihinde ilk kez yüzde 14,5’e yükseldi. Yatırımcıların yoğun ilgisi ile sadece hazirandan bu yana hisse senedinin payı 4 puan arttı.

10 yılda 100 bin TL'yi değerlendirenlerin kazananı hangisi oldu? Altın mı, dolar mı, ev mi? 

Geçmiş 10 yılın finansal göstergeleri incelendiğinde, 100 bin TL ile yapılan yatırımların bugünkü değerleri dikkat çekici sonuçlar sunuyor. Altın, dolar, borsa, ev ve hatta Bitcoin gibi varlık türleri, yatırımcılarına farklı seviyelerde zenginlik kazandırdı. 

Kapadokya'da 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya'da tarihi ve kültürel dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapının yıkıldığını duyurdu.

Bilişim dünyasının gelirleri yüzde 74 oranında arttı!

“Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması-Bilişim 500”ün ilk verilerine göre, 2022 yılında sıralamaya giren şirketlerin toplam geliri, 2021 yılına göre yüzde 74 büyüyerek 372 milyar TL oldu.

Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır?

Emeklilik tasarruflarına öncelik vermenin veya borç ödemenin önemi, finans uzmanlarının finansal güvenliğiniz için sık sık gündeme aldığı konulardan biridir. Peki Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır? İşte detaylar.

Merkez Bankası Liralaşma Stratejisi üstünde duruyor! Finansal istikrar raporunu yayınladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın finansal istikrar hedefine yönelik kararlı adımları devam ediyor. Banka, son yayınladığı finansal istikrar raporunda Liralaşma Stratejisi'ni öne çıkardı. Bu strateji ile fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması amaçlanıyor.

Son 5 yılın zam şampiyonu süt oldu! Ürünlerdeki zam oranlarını duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Son 5 yılda gündelik yaşamda kullanılan ürünlerin fiyatı yüzde 500’ün üzerinde zamlandı. Zam şampiyonu ise süt oldu.

Yerli yatırımcı parasını nereye yatırıyor? İşte 15,7 trilyon liralık finansal varlığın kalem kalem dağılımı…

Yerli yatırımcıların finansal varlığı 2023 yılının ilk 3 ayında yüzde 9 oranında arttı. Böylece yeri yatırımcıların finansal varlıkları 16 trilyon liraya dayanırken, aynı dönemde yabancı yatırımcıların finansal varlığının ise yüzde 2,9 oranında gerilediği dikkat çekti.

Reel sektörün finansal risklerine dikkat! Şartlar böyle giderse şirketler küçülmek zorunda kalacak!

Seçim öncesi ekonomideki tablo hiç de iç açıcı değil. Başta KOBİ’ler olmak üzere şirketler yüksek kredi maliyetleri nedeniyle finansmana erişmekte sıkıntı yaşarken, yurt içi ve yurt dışı konjonktürün iyileşmemesi halinde reel sektörü zor günler bekliyor.

Fiat 500'e 10 bin TL'lik son dakika indirimi geldi! Sakın kaçırmayın! İşte Fiat 500 19 Aralık 2022 fiyat listesi!

Fiat 500'e tam 10 bin TL'lik son dakika indirimi geldi! Sakın kaçırmayın... Peki Fiat 500'ün Aralık ayı fiyatları ne kadar? İşte Fiat 500 19 Aralık 2022 fiyat listesi...

Atama müjdesi! 42 bin 500 kişi yeni iş sahibi olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atamalara ilişkin yeni düzenlemeyi açıklayarak, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız" ifadelerini kullandı.

Lexus LC modelinin fiyatına inanamayacaksınız! İşte 1 Ekim 2022 fiyat listesi…

Toyota’nın premium alt markası Lexus’un coupe modeli LC 500’ün fiyat listesi yayımlandı. İşte, Lexus LC’nin 1 Ekim 2022 fiyat listesi…

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

iso 500ün finansal yapısı kötüleşti mi Haberi

iso 500ün finansal yapısı kötüleşti mi


İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması sonuçlarına ilişkin, “Göstergeler, 2013 yılında 500 Büyük Kuruluşun finans yapısının bir önceki yıla göre kötüleştiğini ortaya koyuyor” değerlendirmesinde bulundu


İstanbul Sanayi Odası Meclisi, Haziran ayı toplantısını “Ortadoğu Odaklı Dış Politika Gelişmeleri ve Bunların Ekonomimize Olası Etkileri” ana gündemi ile bugün gerçekleştirdi. 


İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Mensur Akgün'ün konuk konuşmacı olarak katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, gündeme ilişkin görüşlerini paylaştı. Geçmişte kan ve gözyaşına neden olan jeopolitiğin yeniden itibar gördüğü bir dönemden geçildiğini ifade eden Bahçıvan, yeni süreçte emperyal güç arayışı, sınır içinde sınır yaratma mücadelesi ve enerji kaynaklarının kontrolüne dayalı bir kargaşa dönemine tanıklık edildiğini vurguladı. 


"Ortadoğu'da yaratıcı çözümler üreteceğiz"


Türkiye’nin de içinde bulunduğu...