03 / 05 / 2024

ispanyada oturum yasası

ispanyada oturum yasası

Ekonomik kriz yaşayan İspanya'da hükümet, ev satın alan yabancılara oturma izni verilmesi yönünde yasa hazırlığı çalışmalarına başladı...

Çevre temizlik vergisi yapılandırma yasası!

Emlak ve çevre temizlik vergisi borçları Eylül 2014'te yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor. Peki, vergi borcu nasıl yapılandırılır? İşte çevre temizlik vergisi yapılandırma yasası esasları..

Torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?

Torba yasası gereğince Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları yapılandırılabiliyor. Peki, torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?

Emlak vergisi borçlarına af yasası!

Torba yasası gereğince, emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi borçları yapılandırılabiliyor. Kanuna göre, borç ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenebiliyor. İşte emlak vergisi borçlarına af yasası..

Büyükşehir Yasası ile belediyelerin yetkileri artacak!

Büyükşehir Yasası Uygulama Sonuçları Çalıştayı’nın kapanış oturumunda konuşan Genel Sekreter İbrahim Pehlivan, “Yeni yasa ile birlikte belediyelerin daha fazla yetkilendirilmesi demokrasimize de ivme kazandırdı, dedi.

Evde evcil hayvan besleme yasası!

Apartmanda evcil hayvan beslenip beslenmeyeceği hususu, kat maliklerinin alacağı ortak karar ile belirlenebiliyor. Ayrıca hayvan hakları, 5199 sayılı Evde evcil hayvan besleme yasası kapsamında yer alıyor...

Menderes Türel, Bütünşehir Yasası'nın detaylarından bahsetti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdareleri genel sekreterleri ve de genel müdürlerine 6360 sayılı Bütünşehir Yasası ’nın detaylarını anlattı.

Necip Nasır: İş güvenliği yasası hakkıyla uygulansın!

Müteahhitler Federasyonu ( MÜFED ) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, "Sorunlar, ancak sektörün tüm muhataplarının görevlerini düzgün yapması ile çözülebilir.İş güvenliği yasası hakkıyla uygulansın dedi...

Ali Babacan: İmar yasasında değişiklik yapılmalı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan inşaat sektöründeki rant dağılımında kuşkular bulunduğunu belirterek imar yasasında değişiklik yapılması gerektiğini söyledi. Ali Babacan, rantın adil dağıtımı konusunda şüphelerin olduğu dile getirdi.

Babacan'dan İmar Yasası uyarısı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, borçlanmanın kontrollü ve ölçülü olması için gelirle aylık taksit arasında bağ kuracak bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Babacan, İmar Yasası ile ilgili olarak da "yeniden düzenlenmeli" yorumunu yaptı

Kentsel dönüşümde çoğunluk yasası!

Kentsel dönüşümde riskli yapı yıkıldıktan sonra yapılacak uygulamalara sahip oldukları hisseleri oranında maliklerin en az 2/3 çoğunluğu ile karar veriyor. İşte kentsel dönüşümde çoğunluk yasası..

Kentsel dönüşüm yasasında değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı!

Kentsel dönüşüm yasası yönetmeliğinde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kentsel dönüşüm yasasında büyük değişim olarak kentsel dönüşüm sürecinin seyrini değiştirecek düzenlemeler yapıldı.

Zeytinlik alanlarda yapılaşma yasası!

3573 sayılı kanun gereğince zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak TBMM'ye sunulan zeytinlik alanlarda yapılaşma yasası ile bu sınırlama kaldırılıyor...

Muzaffer Kahraman: Mütekabiliyet yasasıyla emlak sektörü hareketlendi!

Ödül Yapı Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Kahraman, gayrimenkul sektörü özellikle 2014 yılına çok hızlı başladıklarını söyledi. Kahraman, mütekabiliyet yasası ile başta emlak sektörü olmak üzere birçok sektör de hareketlenme yaşandığın söyledi.

ispanyada oturum yasası Haberi

ispanyada oturum yasası

İspanyol hükümeti ticaretten sorumlu devlet sekreteri Jaime Garcia Legaz, 160 bin avro üzerinde değerle ev satın alan yabancıların İspanya'da oturmalarına izin verilmesini sağlacaklarını bildirdi. Yapılacak çalışmada fiyatın az olması oturma izin taleplerinde patlama yaratıcağını bu yüzden fiyatın uygun olduğu düşünülüyor.


Bu yasayla birlikte İspanya'da ki 2 milyondan fazla olan konut stoğu düşürülerek, inşaat sektörünün canlandırılması...