30 / 04 / 2024

İspanyanın Balear Adaları emlak piyasası

İspanyanın Balear Adaları emlak piyasası

İspanya’nın Balear Adaları söz konusuysa, "Lüks" deyince akla ilk gelenin İbiza olması normal(di). Zira bir süredir Mayorka, lüks emlak piyasasında rekor üstüne rekor kırıyor. Ada hızla İspanya’nın en pahalı noktalarından birine dönüşüyor.

Emlak Konut GYO Ümraniye Kentsel Dönüşüm projesinde ve Tual Adalar'da son dakika gelişmesi! 

Emlak Konut GYO'nun Ümraniye Kentsel Dönüşüm projesinde ve Tual Adalar projesinde son dakika gelişmeleri yaşandı. Projelerin kısmi kesin kabulü ve kesin kabulü yapıldı. İşte ayrıntılar...

Adalar halkı imar planlarının yenilenmesini istiyor!

Adalar halkı, Adalar Belediye Başkanlığı’na sunmuş olduğu önergeyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılmış olan Adalar İlçesi İmar Planlarının yenilenmesi talep etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

1934'te Adalar için yeni karar alınmış: Oteller sınıflara ayrılacak, fiyatlar kontrol edilecek!

1934 yılında Adalar'ı güzelleştirmek için yeni bir karar alınmış. Karara göre oteller sınıflara ayrılacak ve fiyat listeleri sıkı şekilde denetlenecekmiş. 

Tablo Adalar projesi 1 yılda 2 milyar TL'ye yakın değer kazandı!

Vakıf GYO Tablo Adalar projesinin 2023 yıl sonu değeri açıklandı. Peki Tablo Adalar'ın değeri ne kadar oldu? İşte ayrıntılar ve o rakam...

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

İş GYO Kartal Manzara Adalar'daki 38 adet bağımsız bölümün değeri açıklandı!

İş GYO Kartal Manzara Adalar projesinde yer alan 38 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu. Peki Kartal Manzara Adalar projesindeki 38 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Tual Adalar'ın değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO, Tual Adalar projesinin değerleme raporunu yayınladı. Peki Tual Adalar'ın değeri ne kadar oldu?

İş GYO Manzara Adalar'daki 65 bağımsız bölümün değeri ne kadar?

İş GYO Kartal Manzara Adalar projesindeki 65 adet gayrimenkulün toplam değeri 136 milyon 771 bin TL, KDV dahil toplam değeri ise 154 milyon 33 bin 880 TL olarak belirlendi. 

Vakıf GYO Tablo Adalar'ın değeri ne kadar?

Vakıf Gayrimenkul Ortaklığı'nın Tablo Adalar projesi için hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu yayınlandı. Peki Tablo Adalar'ın değeri ne kadar?

Vakıf GYO Tablo Adalar ön talep topluyor! Yeni proje! 

Vakıf GYO yeni projesi Tablo Adalar için düğmeye bastı. İstanbul Anadolu Yakası'nın merkezi konumu Maltepe'de konumlanan Tablo Adalar projesinde ön talep toplanıyor. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul, Nehir Maritime Limited Şirketi'ne ortak olacak!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün Marshall Adaları'nda 5 bin dolar sermaye ile kurulacak şirkete yüzde 100 oranında iştirak etmesine karar verilmiştir.

Murat Kurum'dan Yassıca Adaları'nın yapılaşmaya açılacağı iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yassıca Adaları'nın yapılaşmaya açılacağı yönünde çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. 

Adalar'da ev kiraları yüzde 60 arttı!

İstanbul’da satılık konutların ortalama satış süresi ise 52 gün oldu. Adalar ise son 1 yılda yüzde 35 artışla İstanbul’un en çok değer kazanan ilçelerinden biri olarak ön plana çıktı. 

İspanyanın Balear Adaları emlak piyasası Haberi

İspanyanın Balear Adaları emlak piyasası

“Hareketli partiler, şampanya ve süperyatlar” denince, akla ilk gelen Balear Adası, İbiza. Mayorka ise bunlardan tamamen farklı. Yaz sezonu burada, antik kalelerin ve manastırların avlularında ya da taştan yapılmış muhteşem sarayların ve çiftlik evlerinin kapalı kapılarının ardında geçiyor.


Evet, İbiza parlıyor; emlak şirketi Engel & Völkers’e göre, yabancılara emlak satışında geçen yıl büyük kız kardeşine (Mayorka) yaklaşık 1 milyar euro'luk fark attı. Ama İspanyol gayrimenkul değerleme şirketi Tinsa’nın yeni raporuna bakılırsa, parasal açıdan gerçekten doğru pozisyonda olan yer, İspanya’daki en pahalı 10 sahil beldesinden beşine sahip olan Mayorka.




Tramontana Vadisi'ne bakan bu malikane dış mekanda Akdeniz usulü bir hedonizm vaat ederken, içerisi klasik zevkleri koruyor.



Tuhaf, ama 140 çekici sahil yeri listesinde İbiza yer almıyor. Oysa Mayorka’daki havalı Puerto Portals’ın bulunduğu...