15 / 05 / 2024

Isparta Yalvaç Asarlık Tepeye 1 derece arkeolojik sit alanı

Isparta Yalvaç Asarlık Tepeye 1 derece arkeolojik sit alanı

Isparta Yalvaç İlçesi, Yukarıkaşıkara Köyü, Asarlık Tepe mevkiinde bulunan antik yerleşim alanının 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İZBAN'ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon daha kazandırıyor. Menemen’e Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarının yapılması için son ihale 6 Mart'ta gerçekleştirilecek. 

İZBAN'a iki yeni durak geliyor! Asarlık ve Koyundere durakları için ön yeterlilik ihalesi 27 Aralık’ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN'a iki yeni istasyon daha kazandırmak amacıyla 27 Aralık’ta ön yeterlilik ihalesi yapacak. İşte detaylar...

Eğirdir Belediyesi'nden büyük fırsat: Isparta'da 32 dükkan satıyor!

Isparta İli Eğirdir Belediye Başkanlığı, Isparta Eğirdir'de yer alan 32 dükkanı satışa çıkardı. Dükkanların satış ihalesi 21 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

20 yıllık inşaat işçisinin yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi! 

Isparta'da 20 yıldır inşaatlarda inşaat işçisi olarak çalışan lise mezunu Süleyman Erdeğer, boş zamanlarında hobi olarak yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi.

TMSF Antalya ve Isparta’nın en büyük AVM’lerini satışa çıkardı! İstenen fiyat adeta dudak uçuklattı!

Antalya ve Isparta’nın en büyük alışveriş merkezleri resmen satışa çıkarıldı. Söz konusu alışveriş merkezlerinin satış fiyatları adeta dudak uçuklattı.

TOKİ Isparta 2023 projesi yarından sonra ihaleye çıkıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Isparta projesi yarından sonra ihaleye çıkıyor. Isparta TOKİ projesinde 124 konut yer alıyor.

TOKİ'den Ispartalılara büyük müjde! Resmen açıklandı!

Dar gelirli aileleri düşük taksitler ve peşinatlarla konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Isparta projesinin ihalesini 31 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirecek.

Isparta Belceğiz Köyü'nde bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Isparta ili, Şarkikaraağaç ilçesi, Belceğiz Köyü sınırları içerisinde yer alan alan bazı yerler sit alanı olarak tescil edildi.

Le Chic Bodrum misafirlerini bekliyor!

Bodrum'un en güzel koyu Asarlık mevkiinde denize sıfır konumu, eşsiz manzarası, sahili ve doğal kumsalıyla Le Chic Bodrum yaz sezonunda misafirlerine eşsiz yaşam sunuyor.

Isparta Yalvaç'a TOKİ projesi meclis gündeminde!

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde TOKİ projesi yapılması ile ilgili yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Isparta Gelendost'ta bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı mecliste!

Isparta ilinin Gelendost ilçesine bağlı bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eğirdir ve Gölcük Krater Gölü kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Isparta'da bulunan Eğirdir ve Gölcük Krater Gölü "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

Türk Kızılayı Isparta'da kan bağış merkezi inşaatı yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Isparta Merkez'de kan bağış merkezi inşaatı yaptırılması için proje ihalesi düzenleniyor. Firmaların ihale zarflarını en geç 03 Aralık 2020 günü saat 10:00’a kadar Genel Müdürlüğüne vermiş / göndermiş olmaları gerekiyor.

Isparta Yalvaç Asarlık Tepeye 1 derece arkeolojik sit alanı Haberi

Isparta Yalvaç Asarlık Tepeye 1 derece arkeolojik sit alanı

İşte o karar; 


ANTALYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR


Toplantı Tarihi ve No    : 17.11.2014/95                                                     Toplantı Yeri

Karar Tarihi ve No        : 17.11.2014/3149                                                  ANTALYA


Isparta İli, Yalvaç İlçesi, Yukarıkaşıkara Köyü, Asarlık Tepe mevkiinde bulunan antik yerleşim alanının kararımız eki 1/5000 ölçekli haritada sınırları gösterildiği şekilde I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.