02 / 05 / 2024

israil arakib yıkım

israil arakib yıkım

İsrail güçleri, ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü'ndeki Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünü 186'ncı defa yıktı...

İsrail, Arakib'i 125'inci kez yıktı!

İsrail askerleri, ülkenin güneyindeki Necef (Negev) Çölü'ndeki Filistinlilerin yaşadığı El-Arakib köyündeki evleri 125'inci kez yıktı. 

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

İsrail güçleri Batı Şeria'da bazı evlere yıkım tebligatı gönderdi!

Yaşanan son gelişmelere göre, İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'daki bazı konut sahiplerine yıkım tebligatı gönderdi...

Filistin El-Meyte'de yaşayan bedeviler İsrail'in yıkım tehditlerine karşı direniyor!

Batı Şeria’nın doğusunda yer alan ve işgal altında bulunan 35 Filistinlinin yaşadığı El-Meyte köyü, İsrail’in yıkım ve zorunlu göç tehdidine karşı direniyor. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in tahliye ve yıkım kararlarına tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık, İsrail'in Filistinlilere yönelik aldığı tahliye, yıkım ve müsadere kararlarına tepki gösterdi. 

Mescid-i Aksa minberinden İsrail'in yıkım politikasına tepki!

Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh Yusuf Ebu Suneyne, İsrail'in Filistinlilerin konutlarına yönelik olan yıkım politikasını "etnik temizliğin" bir parçası olarak nitelendirdi.

İsrail, Han el-Ahmer'in yıkımını erteledi!

İsrail yönetimi, işgal altındaki Doğu Kudüs kırsalında bulunan ve Filistinliler için direniş sembolü haline gelen Han el-Ahmer'in yıkım kararını erteledi.

İsrail'den Kudüs'teki Filistinli bedevilerin evleri için yıkım kararı!

Filistin Devlet Başkanlığı, İsrail'in Kudüs'teki Filistinli bedevilere ait olan evler için aldığı yıkım kararını "ırkçılığın en çirkin tezahürü" olarak belirtildi.

İsrail'in yıkım çalışmalarına karşı duracağız!

Filistin Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, İsrail tarafından gerçekleşen Mescid-i Aksa baskınlarından, yıkım faaliyetlerine, Yahudi yerleşim birimi inşa çalışmalarından, Kudüs’teki Filistinlilerin evlerine el koymasını değerlendirdi.

Havza'daki bina için yıkım kararı çıktı!

Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda bulunan Özkul Giyim'e ait bina için yıkım kararı çıktı

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

israil arakib yıkım Haberi

israil arakib yıkım

İsrail güçleri, ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü'ndeki Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyünü bir defa daha yıkarak pek çok kişiyi konutsuz bıraktı.

Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, ramazana rağmen İsrail güçlerinin köyde 186. defa yıkım yaptığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Filistinli 22 ailenin yaşamını sürdürdüğü Arakib köyünde tüm dünyayı etkisi altına alan  yeni tip koronavirüs salgının başlamasından bu yana da 11'inci defa yıkım yapıldığını dile getiren Turi, yıkılan yapıları en kısa zamanda yeniden inşa edeceklerini dile getirdi.

İsrail'in ilk yıkımı Temmuz 2010 tarihinde yaptığı Arakib köyünde, 80'den fazla İsrail vatandaşı Filistinli yaşamını sürdürüyor.

İsrail yönetimi, köyün "yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini" öne sürüyor. Köy halkı da bu toprakların, İsrail'in kurulmasından çok daha...