29 / 04 / 2024

İsrail, Arakib'i 125'inci kez yıktı!

İsrail, Arakib'i 125'inci kez yıktı!

İsrail askerleri, ülkenin güneyindeki Necef (Negev) Çölü'ndeki Filistinlilerin yaşadığı El-Arakib köyündeki evleri 125'inci kez yıktı. 



 

Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi, AA muhabirine gerçekleştirdiği açıklamada, bu sabah köye baskın düzenleyen İsrail güçlerinin "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla Filistinlilere ait evleri yıktığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İsrail'in Temmuz 2010 tarihinden bu yana Arakib köyünde 125'inci defa yıkım yapıldığını belirten Turi, "Topraklarımızı bırakıp bir yere gitmeyeceğiz. İsrail makamları evlerimizi yıktıkça biz yeniden inşa edeceğiz." diye konuştu.

Arap köyü Arakib'de, 80'den fazla İsrail vatandaşı Filistinli yaşıyor. İsrail yönetimi, köyün yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini söylüyor. Köy halkı ise bu toprakların, İsrail'in kurulmasından çok önce dedelerinden kendilerine miras kaldığını belirtiyor.

Köylüler, İsrail güçlerinin her yıkım işleminin ardından ahşap ve plastik malzemelerle evlerini yeniden yaparak direnişlerini sürdürüyor.

Necef bölgesinde bulunan diğer köylere de elektrik ve su gibi zorunlu hizmetleri sunmayan İsrail, bölgede yaşayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor. 

Filistin kaynaklarına göre, İsrail şu ana kadar, 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Necef Çölü'nün 11 milyon dönümüne el koydu. 


Geri Dön