07 / 05 / 2024

İsrail filistinde konut mu inşa ediyor

İsrail filistinde konut mu inşa ediyor

BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov, İsrail'in işgal altındaki topraklarda yeni yerleşim birimlerini meşru gösterme çabalarının kabul edilemeyeceğini belirtti.

Türkiye'nin İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı konut fiyatlarını ve kira bedellerini yükseltebilir! 

Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararının ardından, İsrail'in emlak piyasasının etkilenmesi ve konut fiyatlarını ile kira bedellerini yükseltmesi bekleniyor. 

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Gazze'de 37 günde 41 bin 30 konut tamamen yıkıldı!

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin  bölgedeki duruma ilişkin yazılı açıklamaya göre İsrail'in 37 gündür devam eden saldırılarında 41 bin 30 konut tamamen, 222 bin 120 konut ise kısmen yıkıldığı açıklandı. 

ABD'den İsrail'in Batı Şeria'daki konut inşaatına kınama!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, İsrail'in Batı Şeria'da 3 binden fazla konut inşa etmesine karşı çıktıklarını dile getirdi. 

İsrail, Batı Şeria'da 3 binden fazla konut inşasına onay verdi!

İsrail yönetimi, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerine toplamda 3 bin 144 yeni konut yapılmasını onayladı.

Ürdün'den İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşa etme kararına tepki!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşimciler için yeni konut hayata geçirme kararına tepki verdi.

Filistin, İsrail'in Batı Şeria'da 534 yeni konut inşa etme planını kınadı!

Filistin, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'da 534 yeni konut inşa etme planını kınadı...

Türkiye'den İsrail'e yasadışı konut inşası için tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da konut inşa etmesine yönelik açıklama yaptı. Açıklamada söz konusu inşaatın yasa dışı olduğu belirtilerek inşaat çalışmalarına tepki verildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 2 bin konut yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 itibariyle devam eden aralıksız saldırılarında 2 bin konut yıkıldı.

Gazzeliler enkaza uyandı! 17 bin konut ve iş yeri yıkıldı!

İsrail ile Filistin arasında yapılan ateşkes sonrasında Gazzeliler enkaza uyandı. 17 bin konut ve iş yerinin yıkıldığını gören Gazzeliler, şoke oldular.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 1800 konut zarar gördü!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 itibariyle devam eden aralıksız saldırılarında toplamda onlarca bina yıkıma uğradı. Yaşanan son gelişmelere göre, 1.800 konut zarar gördü.

İsrail Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek! 

İsrail Hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek.

İsrail’den Doğu Kudüs’e Yahudiler için 900 yeni konut planı!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında olan Doğu Kudüs’te yer alan Pisgat Zeev Yahudi yerleşim birimine 900 yeni konut inşa etmeyi planlıyor.

İsrail filistinde konut mu inşa ediyor Haberi

İsrail filistinde konut mu inşa ediyor

Mladenov, BM Güvenlik Konseyi'nde gerçekleşen "Ortadoğu ve Filistin sorunu" konulu toplantıda Konsey üyelerine, son üç aylık gelişmelere ilişkin brifing verdi.


Ufukta barış müzakerelerine yeniden başlama için umut olmamasının sahada durumu daha da kötüleştirdiğini kaydeden Mladenov, "İllegal yerleşim kurma faaliyetleri devam ediyor. Gazze meşru Filistin otoritesinin kontrolünde değil. İki tarafın liderleri de müzakereler için gerekli adımları atmaktan kaçınıyor. Bu engeller iki devletli çözüme olan inancı aşındırıyor." dedi.


Mladenov, çözüm için Ortadoğu dörtlüsünün (ABD, Rusya, BM, AB) raporunda işgal altındaki Filistin topraklarının boşaltılması gereğini vurgulandığını hatırlatarak, İsrail'in yeni yerleşim planlarını uygulamaya sokması ve Filistinlilerin mülklerini yıkmasının bu önerileri önemsemediğini gösterdiğini belirtti.


"Bir kaç ev çözüm sürecine zarar vermez" ifadelerini duyduklarını anlatan Mladenov, "Sayın başkan, bin 700 yeni yerleşim birimi planının kabul edilmesi nasıl tarafları...