01 / 05 / 2024

israil konut kararı

israil konut kararı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail Parlamentosu tarafından onaylanan Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim planını hakkında uyarılarda bulundu.

Moritanya'dan İsrail'in yeni konut kararına kınama!

Moritanya'nın ana muhalefet partisi olan Demokratik Güçler Bloğu Partisi (RDF), İsrail'in Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşasına tepki gösterdi. 

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Macaristan hükümeti, 6 yıl önce sonlandırdığı “altın vize” uygulamasını “misafir-yatırımcı vizesi” diye güncelleyerek, tekrar başlatma kararı aldı. Buna göre, 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek.

Değerli konut vergisinde son dakika! AYM'de 10 yıl için kararını verdi! Ev sahipleri aman dikkat!

Değerli konut vergisi kapsamında, Anayasa Mahkemesi, biri bugün, diğeri ise 12 Eylül 2023'de yayımlanan iki karar bulunuyor. İşte değerli konut vergisindeki son durum...

Emlak Konut GYO'nun Kemer Country’nin golf sahalarındaki projesine yargıdan dur kararı! 

Demirören’in kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na devrettiği Kemer Country’nin golf sahalarında inşa edilmek istenen konut projesine yargıdan bir kez daha dur kararı geldi. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy için 'ÇED gerekli değil' kararı! 5 bin 785 konut geliyor!

Emlak Konut GYO tarafından yapılacak 5 bin 785 konutluk Avcılar Firuzköy Projesi için geçen Mart'ta yapılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda karar verildi. İstanbul Valiliği, dev inşaat projesi için “ÇED gerekli değildir” kararını aldı. İşte ayrıntılar...

İhtiyaç ve konut kredisi alacaklar dikkat! Merkez Bankası’nın faiz kararı dengeleri değiştirecek!

Merkez Bankası’nın faiz kararı ile vatandaşlar tek yöne odaklandı. İhtiyaç, konut ve taşıt kredisi hakkında beklentiler artmaya başladı. İşte detaylar!

BDDK’dan konut kredilerine ilişkin yeni karar açıklandı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu konut kredilerine dair yeni bir karar aldığını açıkladı. İşte BDDK’nın konut kredilerine ilişkin aldığı kararın ayrıntıları!

Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Konut fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı geldi: Bakanlık sahaya iniyor!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları ile ilgili bir son dakika kararı geldi. İşte ev almayı düşünen herkesi ilgilendiren o kararın detayları ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklaması...

Konut satışında Türk lirası zorunluluğu geldi! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Konut alım satımlarında bundan böyle ödemeler dolar üzerinden yapılamayacak. Anlaşma döviz cinsinden olsa bile ödeme TL ile gerçekleşecek. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Yargıtay'dan ayıplı ve tamamlanmamış konut için emsal karar!

Yargıtay'dan ayıplı ve tamamlanmamış konut için emsal bir karar çıktı. İşte milyonlarca müteahhidi ve mağduru ilgilendiren o olay ve kararın detayları...

Konut kredisinde kritik sigorta kararı!

Mahkeme, çekilen konut kredisi sırasında yapılan hayat sigortası ile ilgili olarak milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren önemli bir karar verdi. İşte o karar...

Yargıtay'dan konut kredisi sözleşmeleri ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi konut kredisi kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar aldı. Banka tarafından konut kredisi sözleşmesinde yer alan ve 284 bin TL ödenmesi koşu yer alan maddenin geçersiz olduğuna hükmedildi.

Faizsiz konut şirketleriyle ilgili son dakika kararı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 21 faizsiz konut şirketinin tasfiye edilmesine ilişkin karar aldı. BDDK tarafından alınan karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında duyuruldu.

Yargıtay'dan konut dolandırıcılığı için emsal karar!

Yargıtay, kurasız konut vadeden dolandırıcıyla ilgili emsal bir karar aldı. Basit dolandırıcılık suçundan mahkum edilen dolandırıcının, nitelikli dolandırıcılık suçundan mahkum edilmesine karar verildi.

israil konut kararı Haberi

israil konut kararı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail Parlamentosu (Knesset) tarafından onaylanan Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıran yasanın İsrail için yasal sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.


BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Gutterres, Knesset'te kabul edilen "sözde düzenlemeden" derin üzüntü duyduğunu ifade etti.


Gutterres, "Uluslararası hukuka aykırı bu yasa İsrail için yasal sonuçlar doğuracak." ifadesini kullandı.


Bu yasanın işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilerin özel mülkleri üzerine inşa edilmiş konutları ve karakolları meşrulaştıracağını belirten Guterres, iki devletli çözümü engelleyecek her türlü faaliyetten uzak durulması gerektiği çağrısında bulundu.


İsrail Parlamentosu, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasayı dün onaylamıştı.


Doğu Kudüs ve Batı Şeria 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bini aşkın Yahudi yerleşimci bulunuyor.




Yeni...