19 / 05 / 2024

İşsizlik artışı inşaattaki kayıplardan etkileniyormu

İşsizlik artışı inşaattaki kayıplardan etkileniyormu

İşsizlik artışı sanayi ve inşaattaki kayıplardan kaynaklanıyor İşsizlik oranındaki yükselme, istihdamda sanayideki sınırlı artış ve inşaatta yaşanan kayıplardan kaynaklandı.

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

İnşaat maliyetleri haziranda tavan yaptı! Rekor artış inşaat sektörünü salladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı inşaat maliyetlerini açıkladı. İnşaat maliyetleri haziran ayında yıllık bazda 3,47,  yıllık bazda ise yüzde 106,87 arttı. Bu rekor artış inşaat sektörünü salladı...

İnşaat maliyet artışı inşaat sektöründe kriz yarattı! Maliyetler yüzde 90 arttı!

İnşaat maliyetleri özellikle son aylarda üst üste gelen zam haberleri ile gündemde yerini almaya devam ediyor. İnşaat maliyetlerindeki fahiş artışlar inşaat sektöründe kriz yarattı ve maliyetler yüzde 90 arttı. Peki İnşaat sektörü şuanda ne durumda? İşte resmi verilerle inşaat sektörü...

Tek-Art İnşaat 2021'in ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti?

Tek-Art İnşaat'ın 1 Ocak 2021 - 30 Haziran 2021 hesap dönemine ilişkin faaliyet raporuna göre; şirketin satış gelirleri 3 milyon 433 bin 584 TL olarak belirlendi. 

Tek-Art İnşaat'ın ilk yarı geçici vergi beyannamesi yayınlandı!

Tek-Art İnşaat'ın brüt satış rakamı 2 milyon 358 bin 933,69 TL olarak belirlendi. 

Özlem Nazlı Arıkan, Tek-Art İnşaat Kurumsal Yönetim Üyesi oldu!

Özlem Nazlı Arıkan, Tek-Art İnşaat'ın Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Üyesi olarak atandı.

Beyoğlu'nda inşaattan düşen işçi yaralandı!

Beyoğlu'nda işe başlığı ilk günde üçüncü kattan inşaattaki çukura düşen 56 yaşındaki Hayrettin Şahin, hayatını kaybetti.

Tek-Art İnşaat 2020 yılı faaliyet raporu!

Tek-Art İnşaat'ın 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait finansal raporu, faaliyet raporu ve sorumluluk beyanı yayınlandı. 

Tek-Art İnşaat 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Tek-Art İnşaat'ın ekli tablosu geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine sunuldu. 

Tek-Art İnşaat SPK'nın radarında! Patronlara ceza kesildi!

Tek-Art İnşaat’ın patronu ve yönetim kurulu üyelerine SPK'dan yeni ceza verildi. Geçtiğimiz yıl verilen ceza ile ilgili harekete geçilmemesi nedeniyle kurul 6 kişi hakkında ceza uygulanması kararını aldı. 

Tek-Art İnşaat'ın kayıtlı sermaye tavanı 1.2 milyar TL'ye yükseltilecek!

Tek-Art İnşaat'ın kayıtlı sermaye tavanının 1 milyar 250 milyon TL'ye yükseltilmesi ve geçerlilik süresinin 31 Aralık 2024 yılına kadar 5 (beş) yıl süre ile uzatılmasına karar verildi. 

Tek-Art İnşaat'ın genel kurul sonuçları tescillendi!

Tek-Art İnşaat'ın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 18 Aralık 2020 Pazartesi günü saat 15:30‘de gerçekleştirildi. Toplantı sonuçları KAP'ta yayınlandı. 

Tek-Art İnşaat'ın genel kurul sonuçları tescillendi!

Tek-Art İnşaat'ın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 18 Aralık 2020 Pazartesi günü saat 13:30‘de gerçekleştirildi. Toplantı sonuçları KAP'ta yayınlandı. 

İşsizlik artışı inşaattaki kayıplardan etkileniyormu Haberi

İşsizlik artışı inşaattaki kayıplardan etkileniyormu

 Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (Betam) Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel ile Yrd. Doç. Dr. Gokce Uysal ve Araştırma Görevlisi Melike Kökkızıl'ın yaptığı değerlendirmede, Şubat döneminde tarım dışı işgücü 58 bin artarken istihdamın 75 bin arttığına işaret edildi ve şöyle denildi:

"Tarım dışı istihdam artışı esas olarak hizmetler istihdamındaki aylık 118 binlik artışa dayanmaktadır. Bu dönemde sanayi istihdamındaki artış 2 bin ile sınırlı kalmış, inşaatta ise 45 binlik istihdam kaybı yaşandı."

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye genelinde işsizlik oranı Ocak-Şubat-Mart aylarını kapsayan Şubat döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre 1.0 puan artışla yüzde 11.2 düzeyine yükseldi. Aynı dönemde işsiz sayısı da, geçen yılın aynı dönemine göre 401 bin kişi artarak 3 milyon 226 bin kişiye tırmandı.

Betam'ın notunda, Şubat...