06 / 05 / 2024

işsizlik oranı eylül

işsizlik oranı eylül

İşsizlik oranı ise eylülde yüzde 11.4’e yükseldi. Hem üretimdeki düşüşe hem de işsizlik oranındaki artışa en büyük etki ise inşaat sektöründen geldi.

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

TÜİK açıkladı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, Ocak ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artış göstererek yüzde 9,1 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişi şeklinde belirlendi.

İşsizlik oranı yüzde 8,5'a geriledi, 11 yılın dibinde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına dair işsizlik verilerini açıkladı. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti.

2023 yılı 3. çeyrek işsizlik rakamları açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı 2023 yılı 3. çeyrekte yüzde 9,2 seviyelerinde gerçekleşti.

Cari işlemler dengesi eylül ayında 1.9 milyar dolar fazla verdi 

Cari işlemler dengesi, eylül ayında piyasanın üstünde gerçekleşerek 1,88 milyar dolar fazlalık gösterdi.. Buna göre, net hata ve noksan kalemi eylül ayında 208 milyon dolar olarak kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

2023 Eylül işsizlik rakamları resmen açıklandı: İşsiz sayısı 46 bin kişi azaldı!

TÜİK işsizlik oranı, eylülde mevsim etkisinden arındırılmış olarak 0,1 puan gerilerken, yüzde 9,1 seviyesinde kaydedildi. İşsiz sayısı ise, 46 bin kişi azalarak, 3 milyon 168 bin kişi oldu. 

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. Açıklanan rakamlara göre 2023'ün ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi.

ABD İstihdamı nisanda beklentilerin üzerinde arttı, işsizlik oranı düştü!

Nisanda ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde 253 bin kişi artarken, işsizlik oranı yüzde 3,4 seviyesinde sabit kaldı ve tarihi düşük seviyesine yakın seyretti.

Türkiye'de işsizlik oranı yükseliyor! İşsizlik şubatta 0,2 puana arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına yönelik iş gücü istatistik verilerini açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı şubatta 0,2 arttı. İşte detaylar...

İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik maaşı nasıl hesaplanır?

Sigortalı çalışanların işsiz kaldıklarında aldığı işsizlik ödeneği (maaşı) belirli şartlar sağlandığında ödenir. İşsiz kalanlar işsizlik maaşına kimler başvurabilir, işsiz maaşına başvuru nasıl yapılır ve işsizlik maaşı nasıl hesaplanır sorularının cevabını araştırıyor.

Türkiye'de ağustosta işsizlik oranı tek haneye düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos 2022 işsizlik rakamlarını duyurdu. Açıklanan rapora göre; işsizlik oranı 0,4 puanlık azalış ile birlikte yüzde 9,6'ya gerileyerek tek haneye düştü. İşte detaylar…

Toyota Camry 1 milyon liradan fazla zamlandı! İşte 29 Eylül 2022 fiyat listesi…

Toyota’nın 1982 yılından beridir ürettiği Camry’nin eylül ayı fiyatları yayımlandı. Fiyat listesinde Camry’nin son bir yılda 1 milyon liradan fazla zamlandığı gözlendi. İşte, Toyota Camry’nin 29 Eylül 2022 fiyat listesi…

işsizlik oranı eylül Haberi

işsizlik oranı eylül

TÜİK verilerine göre sanayi yılın son çeyreğine yavaşlamayla başladı. Tüm sektörlerde üretim kaybı gözlemlendi. İşsizlik oranındaki artışa en büyük etki ise inşaat sektöründen geldi.

Hürriyet Gazetesi'nden Şebnem Turhan'ın haberine göre, Hazır beton imalatında istihdam yüzde 32.1, inşaat amaçlı beton ürünlerinin imalatında yüzde 10.1, çimentoda yüzde 18.1, tuğla, karo ve inşaat malzemelerinde yüzde 24.9, cam imalatında yüzde 21.18 azaldı. 

223 bin kayıp

İşsizlikte inşaat sektöründe geçen yıla göre istihdam kaybı 223 bin kişi. Taşeronların kadroya alınması nedeniyle gerileyen idari destek ve hizmet sektörü ile tarımdan sonra en fazla istihdam kaybı inşaatta yaşandı. Gelecek aylarda da inşaat sektöründeki durgunluğun sanayi üretimi ve işsizlik oranına etkisi devam edecek. 

İşsizlik oranının  oranı ağustos-eylül-ekim aylarında sürmesi bekleniyor. İşsizlik oranı böylece Mart 2017’den bu yana en yüksek seviyesine...