02 / 05 / 2024

istanbul 2014 Emlak Endeksi

istanbul 2014 Emlak Endeksi

Konut fiyatlarındaki yükselişin devam ettiği İstanbul'da metrekare ortalama satış fiyatı ilk kez eylül ayında 3.000 lirayı gördü. Geçtiğimiz yıl bu rakam 2.450 lira ortalamasındaydı.

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

İstanbul Milli Emlak Memurluğu 1934'te 2 taksitle gayrimenkul satıyormuş!

Hazineye ait taşınmazların yönetimini sağlayan Milli Emlak, 1934 yılında gazetede İstanbul'daki gayrimenkul için satış ilanı vermiş...

Here İstanbul 34 Emlak İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Here İstanbul 34 Emlak İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdulrezzak Elbekur tarafından kuruldu.

İstanbul Grp Emlak Geliştirme Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Grp Emlak Geliştirme Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tolga Akyürek tarafından kuruldu.

İstanbul Grp Emlak Geliştirme Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Grp Emlak Geliştirme Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tolga Akyürek tarafından kuruldu.

Multi İstanbul 34 Emlak Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Multi İstanbul 34 Emlak Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Gezer ve Kübra Çifçi ortaklığında kuruldu.

İstanbul Home Emlak Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Home Emlak Danışmanlık Limited Şirketi bugün Maltepe'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Hacı Mehmet Mir ve Raheleh Ghasemı Sorak ortaklığında kuruldu.

İstanbul Global Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Global Emlak Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Limited Şirketi Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet İnce ve Ahmet Yaman ortaklığında kuruldu.

Beklenen İstanbul depremi emlak fiyatlarını uçurdu! Bu ilçelere göç arttı! Kiraların en çok arttığı yerler açıklandı!

Beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarına da yansıdı. 1999 depremi öncesi yapılmış ve zemini kötü olduğu uzmanlarca söylenen semtlerdeki binalardan resmen göç başladı.

İstanbul’da emlak fiyatları baştan aşağı değişti! Avcılar Fatih ve Bakırköy’de fiyatlar düşerken, kuzeyde fırladı!

Deprem felaketinin ardından beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarını etkiledi. Avcılar, Fatih, Bakırköy gibi riskli ilçelerde fiyatlar düşerken; daha sağlam olduğu söylenen kuzey bölgelerde ise talep patlaması yaşanıyor.

İstanbul Group Emlak Ajansı Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Group Emlak Ajansı Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Metin Şahan tarafından kuruldu.

İstanbul'daki emlak ilanını görenler, gözlerine ovuşturup bir daha baktı ama yine de inanamadı

İstanbul'da ev arayan vatandaşlar, bir Suriyeli tarafından yayınlanan ve "Türk'e uygun değildir" yazan ev ilanı nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadılar.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul bir emlak projesidir!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, "Kanal İstanbul bir emlak projesidir" dedi.

istanbul 2014 Emlak Endeksi Haberi

istanbul 2014 Emlak Endeksi

hurriyetemlak.com Eylül 2014 Emlak Endeksi'ne göre ortalama fiyat 3.043 lira oldu. Geçtiğimiz yıl bu rakam 2.450 lira ortalamasındaydı.


İstanbul’da son bir ayda fiyatı en çok artan ilçe Eyüp. İlçede metrekare fiyatları yüzde 9,1 artarak metrekaresi 2.977 lira oldu. İkinci sırayı yüzde 8,5 artışla Beykoz aldı. İlçede ortalama fiyat 5.932 lira. Üçüncü sırada ise yüzde 7,6 artışla Pendik var. Pendik'te ortalama fiyat 2.152 lira.


Kiralık konut analizine bakıldığında ise; metrekare ortalama fiyat 20 liraya ulaştı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde metrekaresi 16 liraya İstanbul'da ev kiralamak mümkündü. İstanbul genelinde ortalama amortisman süresi ise 13 yıllık ortalama sürecini korudu.


TİCARİ GAYRİMENKULDE FİYAT 6.000 LİRAYA YAKLAŞTI


İstanbul'da ticari gayrimenkul fiyatlarına bakıldığında metrekare ortalaması Eylül 2014 itibariyle 5.639 liraya kadar çıktı. Yıllık fiyat artışı yüzde 42'yi buldu. Kiralık...