21 / 05 / 2024

İstanbul altyapı sorunları

İstanbul altyapı sorunları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bugün Eğiticilerin Eğitimi Semineri sertifika törenine katıldı. Özhaseki tören konuşmasında, şehirlerin çok hızlı göç aldığını ve belediyelerin göçe karşı planlı bir hazırlığı olmadığı için sağlıksız yapıların ortaya çıktığını anlattı.

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Tokat Havalimanı kapılarını uçuşlara açtı! İşte Tokat Havalimanı'nın özellikleri ve maliyeti

2017 yılında pist ve altyapı sorunları kapsamında, uçuş güvenliği gerekçesiyle hava trafiğine kapatılan Tokat Havalimanı, yenilenen pisti, modern sistemlerle donatılmış terminal binası ve kulesiyle bugün hizmete açıldı.

Mersin Akdeniz'de altyapı sorununun çözümü kentsel dönüşüm!

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçedeki imar ve altyapı sorunlarının kentsel dönüşüm ile çözüleceğini dile getirdi. 

İstanbul Barometresi: En önemli üç sorun deprem, ekonomik sorunlar ve ulaşım!

"İstanbul Barometresi” araştırmasının Aralık Raporu yayınlandı. İstanbulluların ev içi gündeminde ekonomik sorunlar ve Kovid-19 salgını ön plana çıktı. En önemli üç sorun ise, deprem, ekonomik sorunlar ve ulaşım olarak belirlendi.

Hasan Akgün: Deprem sorununu çözelim, İstanbul bizi alkışlasın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İstanbul’un sorunlarına çözüm bulmak yerine kısır tartışmalarla zaman geçirdiğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  İstanbul depremi sorununun çözümü için çağrıda bulundu. 

İlham Aliyev: Azerbaycan'ın imar sorunları çözülecek!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, " Öncelikle güvenlik, ardından altyapı, ardından diğer tüm imar sorunları çözülecektir." dedi.

Olimpos'un yeni imar planları bölgeye nefes aldıracak!

Antalya'daki Olimpos Turizm Merkezi'ni altyapı sorunlarından kurtarmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı bölgeye nefes aldıracak.

TAV Havalimanları Holding BT altyapısına kavuştu!

Atatürk Havalimanı'nın kapanışı sonrasında genel üdürlük binasını Vadi İstanbul'daki yeni hizmet binasına taşıyan TAV Havalimanları Holding, burada kurduğu HPE'nin Şekillendirilebilir, Hiper Bütünleşik mimari ve veri depolama çözümleriyle geleceğe güvenle bakan BT altyapısına kavuştu.

Başakşehir-Kayaşehir metro hattını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak!

İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi'nin güzergahında yer alan  Başakşehir-Kayaşehir metro hattını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe girdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına teşekkür!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına teşekkür etti. İmamoğlu, "Dün yapılan açıklamayla, bakanlığımız süreci yürüteceğini belirtti. Bu da mutluluk verici. Umarım kısa zamanda İstanbulluların hizmetine bu yol girer" dedi

İFM'nin altyapı ihalesi Yıldızlar İnşaat'ın! 

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin, “altyapı tamamlama” ihalesi “21b” usulüyle yapıldı. 509 milyon TL'lik ihale Yıldızlar İnşaat’a verildi...

Emlakçıların sorunları İTO çalıştayında konuşuldu!

İstanbul Ticaret Odası Emlak Müşavirleri Meslek Komitesi, sektörel sorunlarını ve ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’ ile ilgili yapılması gerekenleri düzenledikleri çalıştayda konuştu.

Adana'da afet bölgesinde 2 bin konutluk kentsel dönüşüm!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik pazartesi gününden beri selle mücadele eden Adana'da inceleme yaptı, selden etkilenen alanları ziyaret etti. Çelik, bölgedeki zararların en kısa sürede giderileceğini, altyapı sorunlarının da çözüleceğini söyledi...

İstanbul altyapı sorunları Haberi

İstanbul altyapı sorunları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünce geliştirilen 4 bilgi sistemi için düzenlenen Eğiticilerin Eğitimi Semineri Sertifika töreninde, eğitimin ülke ve şehirler için hayırlı olmasını diledi.


Türkiye'nin teknoloji alanındaki gelişimine değinen Özhaseki, güçlü devlet olmak için güçlü bir bilişim ağının kurulması gerektiğini belirterek, "Devlet olarak büyük hedeflerimiz var. Bu konuda mutlaka eksikliklerimizi tamamlamamız ve bilişim alanını kurmamız icap ediyor. Tabii ki bazı sıkıntılarımız var ama bunları aşacak gücümüz ve kabiliyetimiz de var. Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ciddi bir şekilde bunları hazırlıyor ve çalışıyor." diye konuştu.


Şehirlerin çok hızlı büyüdüğünü ve göç aldığını, bazı belediyelerin de bununla ilgili hazırlığı olmadığını dile getiren Mehmet Özhaseki, belediyelerin göçe karşı planlı bir hazırlığı olmadığı için sağlıksız yapıların ortaya çıktığını anlattı.


Büyük...