14 / 05 / 2024

İstanbul altyapı sorunu

İstanbul altyapı sorunu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekipleri, şehri etkisi altına alan yağışın ardından ana araterler, çevre yolları, kavşak ve yollarda tıkanan yağmur suyu kanalları ve mazgalların temizliğine başladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 20 senede ulaştırma ve haberleşme altyapısına 250 milyar dolarlık yatırım yapıldığını bildirdi. Ayrıca Uraloğlu, İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya inecek projeye ilişkin bilgi verdi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

Boş evlerle savaş: İstanbul'da konut sorunu ve dünyada çığır açan çözümler!

İstanbul'da konut sorunu, emlak sektöründeki ilerlemelerle birlikte artış göstermeye devam ediyor. Bu dönemde şehirde on binlerce boş evin bulunması da yoğun tartışmalara neden oluyor. Peki, dünya kentlerinde bu sorunun nasıl yaşanıyor ve hangi tür çözümler gündeme geliyor? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da yaz sonuna kadar 3 metro hattı açılıyor! Trafik sorunu çözülüyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy (İDO)-Kirazlı (Bağcılar) Metro Hattı Tünel Kazılarının Tamamlanması Töreni'nde İstanbul'da yaz sonuna kadar 3 metro hattının açılacağı müjdesini verdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan İBB'ye yanıt: Enerjisini Mahmutbey-Esenyurt hattı için kullanabilir!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metrosu ile ilişkin açıklamasına yanıt verdi. İşte o yanıt...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İstanbul'daki 2 gayrimenkulü 39.5 milyon TL'ye satıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Sultanbeyli'de yer alan 2 adet gayrimenkulü 29 milyon 546 bin 810 TL bedelle satışa çıkardı.

Aydoğdu Altyapı Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Aydoğdu Altyapı Anonim Şirketi İstanbul Şubesi Kadıköy’de 1 milyon 400bin TL sermaye bedeli ile Aykut Öztürk tarafından açıldı. 

Kayabaşı gecekondu önleme bölgesi altyapı inşaatı ihalesi 1 Aralık'ta!

TOKİ, İstanbul İli, Başakşehir İlçesi Kayabaşı Gecekondu Önleme Bölgesi Batı Kısmı Genel Altyapı İnşaatı İşi (E- İhale) ihalesini 1 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Öğrencilerin yurt ve kira sorunu Meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 21 Eylül 2021 tarihi itibarıyla ülke geneli ile İstanbul, Ankara, Eskişehir ve İzmir illerinde barınma sorunu yaşayan öğrencilere ilişkin soru önergesi verdi. 

İstanbul Pppcoe Altyapı Yatırımlar Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Pppcoe Altyapı Yatırımlar Anonim Şirketi Üsküdar’da   50 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Vural Aydın tarafından kuruldu.

TOKİ Esenler Güney Proje Alanı altyapı inşaatı ihalesi bugün!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Genel Altyapı İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Esenler altyapı inşaatı ihalesi yarın!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Genel Altyapı İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

İstanbul altyapı sorunu Haberi

İstanbul altyapı sorunu

İstanbul'u etkisi altına alan yağışlardan sonra ekipler temizlik çalışmalarına başladı. Anaaraterler ve çevre yollarında tıkanan yağmur suyu kanalları, mazgallar, yollar, kavşaklar ekipler tarafından temizlenmeye başlandı.


Temizlik çalışmalarına İSKİ, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü, İSTAÇ, İSPARK görevlileri dahil tüm personel katılıyor.  


Yağış sonrası sorunlu bölgeler tespit edilerek Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından altyapı iyileştirme çalışmaları başlatıldı. Yağış sonrası özellikle sokaklara atılan poşetler, pet şişelerin sürüklenerek kanalları tıkadığı belirlendi.


Özellikle otoyollarda ve alt geçitlerde sigara izmaritlerinin kütleler halinde kanalları tıkadığı tespit edildi. İSPARK görevlileri de temizlik ekiplerine destek vererek otoparkların civarındaki mazgallarda temizlik çalışmalarına başladı.


İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park Bahçeler Daire Başkanlığı ve Atık Yönetim Müdürlüğü'nde görevli 1579 personel, 970...