01 / 05 / 2024

İstanbul Arkeojoli Müzesi depreme dayanıklı mı

İstanbul Arkeojoli Müzesi depreme dayanıklı mı

OSMANLI Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ilki olan İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni yenileme ve güçlendirme çalışmaları; devam ediyor. Müze; Türkiye Seyahat Acentaları Birliği sponsorluğunda depreme dayanıklı hâle getirilerek, elden geçiriliyor.

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası TBMM'de!

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

İstanbul Havalimanı Müzesi açıldı!

İstanbul Havalimanı Müzesi 'Türkiye'nin Hazineleri-Tahtın Yüzleri' sergisiyle hizmete açıldı...

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

İstanbul'a Cumhuriyet Müzesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat yaptığı açıklamada İstanbul’a bir Cumhuriyet Müzesi yapmak üzere hazırlıklara başladıklarını müjdeledi.

İBB’den 7.3 milyon TL’ye okçuluk müzesi!

İnşaatına başlanan Beyoğlu Okçuluk Müzesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden 7.3 milyon TL çıkacak. 

‘Cibali Karakolu’ polis müzesi olacak!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, uzun zamandır metruk durumda bulunan üç katlı tarihi binayı polis müzesi yapmak için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile temas haline geçti.

Beşiktaş'a açık hava müzesi kurulacak!

Beşiktaş'ta Kabataş-Mecidiyeköy–Mahmutbey metro hattı kazılarında ortaya çıkan ve İstanbul’da ilk Türklerin izleri olarak yorumlanan kurgan tipi mezarlar için açık hava müzesi kurulacağı açıklandı. 

Beyoğlu'nda okçuluk müzesi inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından Beyoğlu'nda okçuluk müzesi inşa edilecek. Müzenin ihalesi 3 Aralık 2018 Pazartesi günü yapılacak...

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

15 Temmuz Şehitler Müzesi ve Karakol planlara işlendi!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Beylerbeyi ayağına yapılan 15 Temmuz Müzesi ve Karakol binasının yapıldığı alanın, "Sosyal kültürel, idari ve dini tesis alanına" alınması, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle onaylandı.

Karaköy’de Mimarlık Müzesi açıldı!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, ‘Mimarlık Müzesi’ne dönüştürüldü. Bina, hem Mimarlar Odası olarak işlevine devam edecek hem de Mimarlık Müzesi olarak ziyaretçilerle buluşacak.

İstanbul Kent Müzesi'nin yapımına başlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek İstanbul Kent Müzesi'nin yapımına başlandı. Dünya çapında olacak müzede İstanbul’un 8 bin 500 yıllık hikayesi 3 boyutlu anlatılacak.

İstanbul Arkeojoli Müzesi depreme dayanıklı mı Haberi

İstanbul Arkeojoli Müzesi depreme dayanıklı mı

OSMANLI Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ilki olan İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni yenileme ve güçlendirme çalışmaları; devam ediyor. 1891'de ressam-arkeolog Osman Hamdi Bey tarafından kurulan Müze; Türkiye Seyahat Acentaları Birliği sponsorluğunda depreme dayanıklı hâle getirilerek, elden geçiriliyor. 


Deprem anında hem ziyaretçilerin hem de Dünya çapındaki koleksiyonun korunması için duvar ve kolonlar, kat döşemeleri ise yüksek dayanımlı gergi çubuklarla sağlamlaştırılıyor. Altyapı sorunlarının çözülerek. çağdaş sergileme alanlarının hizmete sokulmasını sağlayacak çalışmalar sırasında; müdahalede bulunulmayan bölümler, ziyarete açık...