06 / 05 / 2024

İstanbul arsa rayiç bedeli sorgulama

İstanbul arsa rayiç bedeli sorgulama

Arsa rayiç bedeli neye göre belirleniyor? İstanbul, Ankara ve İzmir’de arsa rayiçleri ne durumda; nasıl sorgulanır? Arsa rayiç bedel artışı nasıl belirlenir? İşte tüm bu soruların cevapları bu haberde…

2023 TOKİ İstanbul arsa sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

TOKİ İstanbul arsa kura çekimi 4 Nisan’da tamamlanırken, kura sonuçları isim listesi, e-devlet’ten erişime açıldı. İlk olarak 27 Mart tarihinde çekilmeye başlanan arsa kuraları için ayrıntılar merak konusu oldu. İşte 2023 TOKİ İstanbul arsa sonuçları isim listesi...

TOKİ İstanbul arsa kuraları peş peşe çekiliyor! TOKİ arsa kura sonucu nasıl öğrenilir? Hemen bakın!

TOKİ İstanbul arsa kuraları peş peşe çekiliyor! Peki TOKİ arsa kura sonucu nasıl öğrenilir? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

2023 TOKİ müstakil arsa kura sonuçları isim listesi... Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

2023 TOKİ müstakil arsa başvuru sonuçları tek tek açıklanmaya devam ederken, sim listesi noter huzurunda ve Youtube canlı yayınıyla belirleniyor. Hak sahibi belirleme kura sonuçları çekiliş sonrası e-Devlet’ten sorgulanabilecek. İşte, 2023 TOKİ İstanbul arsa kura sonuçları...

TOKİ İstanbul 2023 arsa kuralarında son dakika! Kura sonuçları tek tek açıklandı! TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir?

Pek çok kişinin gündeminde yer alan TOKİ İstanbul arsa 2023 sonuçları tek tek açıklandı! Peki TOKİ arsa 2023 kura sonucu nasıl ve nereden öğrenilir?

TOKİ İstanbul arsa kuralarında son dakika! Kura sonuçları peş peşe açıklandı! TOKİ arsa kura sonucu nasıl öğrenilir?

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen TOKİ İstanbul arsa kura sonuçları peş peşe açıklandı. Peki TOKİ arsa kura sonucu nasıl öğrenilir? TOKİ arsa kura sonucu nereden sorgulanır?

İmar barışında 2019 arsa rayiç bedelleri esas alınacak!

Uzatılan imar barışı başvurularında 2019 tarifesi belli oldu. Buna göre arsa rayiç bedellerinde 2019 yılı dikkate alınarak hesaplanacak.

Kanal İstanbul arazi fiyatlarını artırdı!

Güzergahı belli olan Kanal İstanbul arsa ve arazi fiyatlarını hareketlendirdi. Emlak uzmanları yatırımcıları acele etmemeleri konusunda uyardı..

Yeni yılda rayiç değer yüzde 50'yi geçemeyecek!

Torba Kanun Tasarısı ile emlak vergisine esas arsa rayiç değerlerinin artması önlenecek. Yeni yılda rayiç değer yüzde 50'yi geçemeyecek. 

1989 yılında arsa mafyası İstanbul'u parsel parsel satıyormuş!

1989 yılında İstanbul, arsa mafyası tarafından parsel parsel satılıyormuş. Arsa mafyaları, dilediği Hazine arazisini istediğine satıyormuş. Devletle iç içe olan arsa mafyaları 6 milyon 500 bin metrekarelik alanı kontrol altında tutuyormuş.

Milli emlak arsa rayiç bedelleri 2015!

Kamu malları ve hakların bütününe milli emlak deniyor. Milli emlak üzerindeki hak sahipleri rayiç bedeli ödeyerek bu alana sahip olabiliyor. İşte, milli emlak arsa rayiç bedelleri 2015!

Kanal İstanbul arsa fiyatlarını uçurdu!

Kanal İstanbul arsa fiyatlarını uçurdu. Vildan Kaya, 3. Havalim anı'nın bu bölgede konumlandırılması ve Kuzey Marmara Otoyolu güzergâhının kanal üzerinden geçmesinin bölgeyi cazibe merkezi haline getirdiğini belirtti.

Kanal İstanbul arsa fiyatlarını 4'e katladı!

Kanal İstanbul arsa fiyatlarını 4'e katladı. EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Uzmanı Vildan Kaya, Kanal İstanbul Projesi' nin açıklanmasıyla birlikte bölgenin gayrimenkul yatırımcılarının akınına uğradığını söyledi.

Evinize sürpriz vergi çıkabilir!

4 yılda bir güncellenen arsa rayiç değerleri dolayısıyla belediyelerin inisiyatifinde yapılan güncellemeler sırasında özellikle yeni gelişen bazı semtlerde geçen yıla göre yüksek oranlı artışlar yapıldı. Evinize sürpriz vergi çıkabilir.

İstanbul arsa rayiç bedeli sorgulama Haberi

İstanbul arsa rayiç bedeli sorgulama

Arsa rayiç bedel artışı nasıl belirlenir?


Rayiç bedel, bir mülkün bugünkü piyasa koşullarındaki satış bedeli demektir. Emlak vergisine esas değerler ise genellikle piyasa rayiçlerinin çok altında kalır.


Rayiç kelimesi, kelime anlamı olarak bir malın satış değeri demektir. Bu tanımı açacak olursak; rayiç, bir mülkün piyasa koşullarındaki alım-satım değeridir.


Kanunen “Rayiç bedel: Bu Kanun hükümlerine göre satılacak taşınmazların 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu veya 29/6/2001 tarihli ve 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun hükümlerine göre tespit ve takdir edilen bedeldir.”


Rayiç bedeli, ülkenin ekonomik durumuna, piyasadaki arz talep dengelerine, mülkün bulunduğu konuma, mülkün eski-yeni oluşuna, sosyal statüsüne vb. kriterlere bağlıdır.



Rayiç değer belirleme kriterleri!


Emlak vergisine esas olan değerler, belediye sınırları içindeki cadde,...