03 / 05 / 2024

istanbul aylık ortalama halehalkı geliri 

istanbul aylık ortalama halehalkı geliri 

İstanbul'da gelirden kimin ne kadar pay aldığı hesaplandı. İstanbul'da yaşayanların yüzde 20'si gelirin yarısını alırken, geriye kalan yüzde 80'lik kesim gelirin diğer yarısını paylaşıyor..

İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL!

TÜİK'in İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022'de aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 lira şeklinde oldu. İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

Banka banka mevduat faizleri yükseldi! 2 milyon TL'nin 1 aylık getirisi ne kadar oldu?

Yılın başında düşüşe geçen mevduat faizleri, son günlerde yönünü yukarı doğru çevirmiş durumda. Buna göre, bankaların aylık mevduata uyguladığı ortalama senelik faiz oranı yüzde 49'a kadar çıktı.

Şu an en ucuz otomobilin aylık masrafı 7 bin TL! Artık araç almak da kullanmak da pahalı!

Gazeteci Emre Özpeynirci, en çok satılan otomobillerin  yıllık ve aylık ortalama rutin masraflarını açıkladı. Peki hangi otomobilin masrafı ne kadar? İşte Özpeynirci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

İngiltere'de konut fiyatları 6 aylık düşüşün ardından yeniden arttı!

Ekim ayında İngiltere'de ortalama konut fiyatı aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterdi. Bu yükselişle fiyatlarda 6 aydır görülen düşüş eğilimi son buldu.

İstanbul'un enflasyonu açıklandı: Yıllık bazda yüzde 72,73, aylık bazda yüzde 3,69 oldu! 

İstanbul'un enflasyonu aylık ve yıllık bazda açıklandı. İşte o son dakika rakamları...

İstanbul’da bir öğrencinin aylık masrafı asgari ücreti geçti

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), Öğrenci Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçlarını bildirdi. Buna göre İstanbul'da yaşayan bir öğrencinin maliyeti 12 bin 500 TL’yi geçti. Eylül 2023 değerlendirmelerine göre, İstanbul’da yaşayan bir üniversite öğrencisinin aylık ve yıllık masrafı araştırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Üniverisite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci yurt arayışına girdi. Tercih sonuçlarına göre İstanbul'a yerleşen adaylar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Peki üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

İstanbul'da zamlı okul servisi ücretleri en kadar oldu? İşte kilometre başına aylık ve yıllık yeni ücretler

İstanbul servis ücretleri zammı belli oldu. Peki, İstanbul'da zamlı okul servisi ücretleri en kadar oldu? İşte kilometre başına aylık ve yıllık ücretler...

İstanbul'da aylık akbil ücreti ne kadar oldu? Öğrenci aylık akbil İstanbul'da kaç lira?

İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam yapıldı. Peki, İstanbul'da aylık akbil ücreti ne kadar oldu? İşte detaylar...

İstanbul'da yaşamanın maliyeti aylık 40 bin liraya dayandı!

İPA'nın yayımladığı, 'İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması' verilerine göre, kentte dört kişilik bir ailenin aylık ortalama yaşam maliyeti 40 bin liraya dayandı. 

İstanbul'da aylık enflasyon yüzde 1,66 oldu: İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi yüzde 1,66 arttı! 

İTO tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Mayıs ayında İstanbul'da yıllık enflasyon yüzde 56,05, aylık enflasyon yüzde 1,66 olarak gerçekleşti.  

Bakan Kurum’dan müjde! İstanbul’da aylık 7 bin 500 lira taksitle ev alma imkanı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul Arnavutköy'de 13 bin konutluk bir proje başlattık. Orta gelirli vatandaşlarımız aylık 7 bin 500 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecekler" dedi.

istanbul aylık ortalama halehalkı geliri  Haberi

istanbul aylık ortalama halehalkı geliri 

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, Anadolu Ajansı muhabirleerinden Elif Ferhan Yeşilyurt'a bazı değerlendirmelerde bulundu. Mahallem İstanbul Projesi kapsamında İstanbul’da 959 mahalleyi inceleyerek tüm mahalleleri kapsayan bir gelir dağılımı analizi yaptıklarını bildiren Şeker, analizlere göre, İstanbul’da ortalama hanehalkı gelirinin aylık 4 bin 308 TL olduğunu, bu değerin yıllık 51 bin 696 TL’ye denk geldiğini ifade etti. 


Bu analizler, hanehalkı geliri açısından yapılıyor.  Şeker, ilçe düzeyine indirgendiğinde ilçeler arası farklılıkların öne çıktığını söyledi. Şeker ilçelerdeki ortalama hanehalkı gelir düzeylerine bakıldığında, Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Şişli, Sarıyer ve Üsküdar’ın hanehalkı gelir düzeyinin yüksek olduğunu belirtti. 


Ortalama hanehalkı gelirinin en yüksek olduğu ilçeler

Beşiktaş’ta aylık o 10 bin 560 TL Kadıköy’de 9 bin 25 TL Bakırköy’de 8 bin 845 TL Şişli’de 7...