06 / 07 / 2024

istanbul barosu balmumcu

istanbul barosu balmumcu

Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu, “gece kulübü” skandalında üye avukatlara bilgi vermeyen İstanbul Barosu ile ilgili kararını aldı. Kurul, sosyal tesisin gece kulübü işletmecisine ne zaman, nasıl ve ne kadara kiralandığına ilişkin bilgilerin başvurucu avukata verilmesine karar verdi. 

İstanbul Barosu, kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlattı!

Son günlerde mülklere el konulacağı iddiasıyla sık sık gündem olan yeni kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlatıldı. İşte İstanbul Barosu tarafından başlatılan o kampanya ile ilgili yapılan açıklama...

İstanbul'un kendisi Kempinski Residences Balmumcu'da 1 milyon 525 bin dolardan başlayan fiyatlarla! 

İstanbul'un kalbinde hayata geçirilen Kempinski Residences Balmumcu projesinde satış süreci hız kesmeden devam ediyor. Projede yer alan 2 oda 1 salon dairelerin fiyatları 1 milyon 525 bin dolardan başlıyor. 

İstanbul Barosu'nda kiralık sosyal tesis krizi!

Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu, “gece kulübü” skandalında üye avukatlara bilgi vermeyen İstanbul Barosu ile ilgili kararını aldı. Kurul, sosyal tesisin gece kulübü işletmecisine ne zaman, nasıl ve ne kadara kiralandığına ilişkin bilgilerin başvurucu avukata verilmesine karar verdi. 

İstanbul Barosu, Kanal İstanbul'un ÇED raporunu mahkemeye taşıdı! 

Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunun onaylanması üstüne İstanbul Barosu, raporun iptal edilmesi için mahkemeye başvurdu. İstanbul Barosu'nun mahkemeye sunduğu dilekçede, "ÇED olumlu kararı hakkında yürütmenin durdulması ve iptal edilmesi gerekmektedir" denildi...

Kartal Belediyesi'nden İstanbul Barosu'na arsa!

İstanbul Barosu’nun Kartal Belediyesi’nden adliyenin yakınında bir alan tahsis istemi ile başlayan polemikte son nokta konuldu.

Kartal Belediyesi’nden İstanbul Barosu'na arsa tahsisi!

Anadolu Adalet Sarayı projesinin mükemmel olmadığı bahanesiyle avukatların zor durumda kaldığını öne süren İstanbul Barosu, CHP’li Kartal Belediyesi’nden tesis için yer istedi. Belediye, imar planında yeşil alan olarak gösterilen 2 bin 620 metrekarelik arsayı baroya bedelsiz olarak tahsis etti.

Moment İstanbul'da dairelerin yüzde 25'i satıldı!

AC Yapı'nın istanbul Anadolu Yakasfndaki Kartal'da inşasına başladığı Moment İstanbul projesi, konut yatırımcılarının yeni adresi haline geldi. Yoğun ilgiyle satışların başladığı projede dairelerin yüzde 25'i sahiplerini buldu.

1986 yılında İstanbul Adliye Sarayı'nın yıkımına başlanacakmış!

1985 yılında İstanbul Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, 1986 yılında Sultanahmet'teki İstanbul Adliye Sarayı'nın yıkımına başlanacağını söylemiş. Cezaevi ise otel olacakmış. Yeni adliye binası Balmumcu'da inşa edilecekmiş.

Beylikdüzü West Side istanbul satılık daire!

Beylikdüzü West Side istanbul satılık daire fiyatları 190 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Satış süreci devam eden projede 166 adet dükkan ve 1.155 adet daireye yer veriliyor.

Hamit Demir: Dar gelirli İstanbul'dan ev alamayacak!

Bir inşaat projesinde arsa maliyeti Balkanlar'da yüzde 18, Avrupa ve Amerika genelinde yüzde 25 paya sahipken, bu rakam istanbul 'da yüzde 70 'lere dayandı.

Westside İstanbul Evleri fiyat listesi!

Toplam 1.155 adet konut ve 166 adet dükkandan oluşan Westside İstanbul Konutları'nda dairelerin büyüklükleri 40 metrekareden başlangıç gösteriyor. İşte Westside istanbul Evleri fiyat listesi...

İstanbul Photo Awards'a 104 ülkeden başvuru geldi!

AA tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen " Istanbul Photo Awards "a 104 ülkeden 11 bin 587 fotoğraf gönderildi. Jüri 14-15 Mart'ta İstanbul'da bir araya gelerek kazanan fotoğrafları belirleyecek.

Hilton Garden İnn İstanbul Airport Yenibosna'da açıldı!

Hilton Worldwide’ın ekonomik üst kalite segmentinin ödüllü markası Hilton Garden Inn, dünya genelinde 600’den fazla otelden oluşan portföyüne Hilton Garden Inn Istanbul Airport’u ekledi.

istanbul barosu balmumcu Haberi

istanbul barosu balmumcu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından 2012’de avukatların sosyal tesis olarak kullanması için 6 milyon dolara satın alınarak İstanbul Barosu’na tahsis edilen İstanbul Balmumcu’daki yerin bir gece kulübüne kiraya verildiği öğrenilmişti. Bunun üzerine İstanbul Barosu’na kayıtlı avukatlar olayın peşine düştü. Avukatlar, İstanbul Barosu’na “Sosyal tesis niyetiyle satın alınan yerin söz konusu gece kulübünü işleten şirkete ne zaman ve nasıl kiraya verildiğini” sordu. Fakat Baro, “Başvurunuz Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışındadır. Bu nedenle Bilgi Edinme Birimi olarak olumlu yanıt veremiyoruz” diyerek yanıt vermekten kaçındı.

BİLGİ EDİNME KURULU’NA BAŞVURDU

Yeni Şafak'tan Osman Özgan'ın haberine göre; bunun üzerine Avukat Erdost Balcı, konuyu Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na götürdü. Balcı, başvurusunda, sosyal tesisin işletmesinin “Bhava Group” adlı bir şirkete verildiğini dile getirerek, “Hangi tarihten bu yana...