02 / 05 / 2024

Kartal Belediyesi’nden İstanbul Barosu'na arsa tahsisi!

Kartal Belediyesi’nden İstanbul Barosu'na arsa tahsisi!

Anadolu Adalet Sarayı projesinin mükemmel olmadığı bahanesiyle avukatların zor durumda kaldığını öne süren İstanbul Barosu, CHP’li Kartal Belediyesi’nden tesis için yer istedi. Belediye, imar planında yeşil alan olarak gösterilen 2 bin 620 metrekarelik arsayı baroya bedelsiz olarak tahsis etti.



CHP'li Kartal Belediyesi, İstanbul Barosu'na 2 bin 620 metrekarelik yeşil alanı bedelsiz tahsis etti. AK Partili üyelerin muhalefeti, arsa kıyağını engelleyemedi. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal imzasıyla Kartal Belediyesi'ne gönderilen talepte, “dünyanın en büyük adliyesi olan Kartal Adalet Sarayı projesinin mükemmel olmadığı”, bu nedenle adliyede çalışan 5 bin ila 7 bin avukata yeterli hizmet veremediği öne sürülerek, “Mülkiyeti başkanlığınıza ait bulunan Anadolu Adliyesi yakınlarındaki herhangi bir arazinin baromuza tahsisini talep etmekteyiz” denildi.


ADLİ HİZMET VERECEKMİŞ

Yazıda, baro tarafından hazırlanan projeyle kurulacak tesiste, adli yardım hizmetleri verileceği vurgulandı. Ayrıca, İstanbul Barosu'nun görevleri arasında yer alan staj eğitimleri ve zorunlu müdafilik işlemlerinin de bu tesiste yapılacağı ifade edildi. Kartal Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, İstabul Barosu'nun talebini onaylayarak başkanlık makamına sevk etti.


GECEKONDU YAPILACAK

Emlak İstimlak Müdürü Hanzade Erdoğan imzasıyla gönderilen yazıda “Vatandaşlara İstanbul Barosu tarafından sunulacak adli yardım, zorunlu müdafilik ve birçok hukuki yardım konularında gerekli desteğin verilmesi gerekse de avukatların eğitim ve toplantılarının yapılacağı adliyeye yakın bir lokasyon ihtiyacı” olduğu kaydedildi. Yazıda, 10 bin 670 ada park parsel sayılı taşınmazın, belediye işbirliğinde ortak hizme projesi gerçekleştirmek adına, üzerine prefabrik yapı yapılmak üzere 25 yıl süreyle İstanbul Barosu'nun kullanımına verilmesi istendi. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, kanun ve yönetmeliğe aykırı olan tasarıyı kendi imzasıyla belediye meclisine gönderdi. Önceki gün Kartal Belediye Meclisi'nde görüşülen tasarı kabul edildi. Kartal'da imar planına göre yeşil alan olarak gösterilen 2 bin 620 metrekarelik alan İstanbul Barosu'na tahsis edildi. Tasarıya AK Partili üyeler muhalif kaldı.


HUKUK HİÇE SAYILIYOR

AK Partili Belediye Meclis üyesi Yunus Fırat Aydın, İmar Kanunu'nun 33. Maddesi ve imar yönetmeliğinin 21. Maddesi'nin belediyenin kendi mülkü olan yeşil alanda çivi dahi çakılamayacağına işaret ettiğini belirterek, “Maalesef hukukçular eliyle hukuk hiçe sayılıyor. Kartal halkının hakkı olan yeşil alanın haklı itirazlarımıza rağmen İstanbul Barosu'na açıkça peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.



Yeni Şafak


Geri Dön