05 / 05 / 2024

istanbul belediyesi binaları

istanbul belediyesi binaları

1939 yılında Sultanahmet Meydanı karşısında Başbakanlık Osmanlı Arşivi'nin yanına büyük bir belediye binası yapılacakmış. Bu bina belediyenin bütün şubelerini ihtiva edebilecekmiş. Bina 2 milyon liraya inşa edilecekmiş.

1952 yılında İstanbul Belediyesi'ne ait 4 bin arsa varmış!

Emlak Müdürlüğü tarafından İstanbul'da belediyeye ait 4 bin arsa olduğu tespit edilmiş.

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

İstanbul'daki binaların yüzde 70'i 1999'dan önce yapıldı: 7.5 şiddetli depremde 491 bin bina hasar görecek!

Mevcut binaların yüzde 70’inin 1999'dan önce yapıldığı İstanbul'da riskli binadan kurtulmak zor. Kiracılar, “Bu kiralarla nereye gideceğim?” derken; ev sahipleri de daire başı ortalama 1 milyon liralık yenilemeyi karşılayamıyor...

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

İstanbul için İBB’den flaş adım geldi: 2000 yılı öncesi binalar ücretsiz olarak denetlenecek!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 kentte büyük yıkıma sebebiyet veren depremlerden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) flaş bir adım attı. İBB, 2000'den önce inşa edilen binaları ücretsiz olarak inceleyecek ve risk raporu hazırlayacak.

İstanbul'un binaları saatli bomba gibi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehrin en önemli problemlerinden biri olarak belirtilen deprem ve kentsel dönüşüm konusunda adeta bir seferberlik içinde çalışmalarına sürdürüyor. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, açıklamalarda bulundu.

İstanbul'un binalarında durum vahim!

Türkiye'nin birçok şehrinde deprem tehlikesi bulunuyor. Türkiye'de yaklaşık 7 milyon yapının depreme karşı riskli olduğu belirtilirken; 1.5 milyonun ise dönüştürülmesi gerekiyor. Özellikle İstanbul'da durum oldukça ciddi. 

İstanbul depreminde binaların yüzde 43'ü hasar görecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Kandilli Rasathanesi’nin beraber hazırladığı raporda, eğer İstanbul’da 7.5 şiddetinde bir deprem meydana gelirse neler yaşanacağına yer verildi. İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman da depreme ilişkin konuştu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi depreme karşı binaları güçlendirecek!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan binaları depreme karşı güçlendirme çalışmaları yapmak için çalışmalara başladı. 

İzmit Belediyesi ilçedeki metruk binaların yıkımını gerçekleştiriyor!

Kocaeli İzmit Belediyesi ilçe genelinde metruk ve hasarlı binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

İstanbul'da binalar yenilenmeli ve yeni yapılar depreme uygun yapılmalı!

İstanbul depremi için hazırlanan uzman raporunda, 2 bin 500 ile 10 bin arasında çok ağır hasarlı bina olacağı belirtiliyor. En önemli önlemler, binaların yenilenmesi ve konutların depreme uygun yapılması.

Başakşehir Belediyesi'nin kiraladığı binalar meclis gündeminde!

Başakşehir Belediyesi tarafından millet kıraathanesi olarak kiralanan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

istanbul belediyesi binaları Haberi

istanbul belediyesi binaları

Belediye Sarayı için hazırlık...

İnşaat için iki milyon liraya ihtiyaç var.


Sultanahmet Parkı karşısında şimdiki Başvekalet Arşiv Dairesi yanında ki binaların yerinde yeni bir Belediye reisliğinin, yapılacak binanın bütün belediye şubelerini ve müştemilatını ihtiva edebilmesi için alakadar şubelerden istediği malumat geldiğinden yeni binanın projesini yapmak imkanı elde edilmişti.


Ancak yapılan tahminlere göre yeni Belediye Sarayı için bir buçuk milyon liraya ihtiyaç vardır. Bundan başka binanın yapılacağı sahadaki dükkanların istimlaki için de yarım milyon lira sarfı lazım geliyor.

Halbuki belediye, bu binanın inşasına 938 mali senenin fazla tahsilat yekunu olan yedi yüz küsur bin liraya tahsis etmeyi düşünmüştü. Bu takdirde ya ileride fazla tahsisat elde edilmek suretiyle bina inşasından şimdilik vazgeçilerek, yahut da bir buçuk milyon lira ile yapılacak büyük bir binanın bir kısmı...