06 / 05 / 2024

İstanbul belediyesi binası ne zaman yaptırıldı

İstanbul belediyesi binası ne zaman yaptırıldı

1939 yılında İstanbul Belediyesi kendine yeni bir idare binası yaptırmaya karar vermiş. Eski bir konakta hizmet veren Belediye, yeni yaptıracağı binayla diğer belediye şubelerini de tek merkezde toplayacakmış.

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

Halk GYO İstanbul Etiler binasının değeri ne kadar?

Halk GYO İstanbul Etiler binasının 2021 yılsonu değerleme raporu yayınlandı. Peki Halk GYO İstanbul Etiler binasının değeri ne kadar?

İzmir Büyükşehir Belediyesi binası için karar verildi!

30 Ekim'de İzmir depreminde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası'nın akıbeti belli oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’ne binanın güçlendirme seçeneği konusunda hazırlatılan teknik raporda bilim insanları binanın güçlendirilmesi yerine yenisi inşa edilmesine karar verildi.

İzmir Büyükşehir Belediye binası için yıkım tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası yıkılmalı mı yıkılmamalı mı tartışması sürüyor. Tunç Soyer ve İBB Meclis'i binanın yıkılması yönünde görüş savundu. İMO ise performans analizi yapılmasını önerdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında hasar tespit çalışması başladı! 

İzmir'de meydana gelen depremde, İzmir Büyükşehir Belediye binasında sıva çatlağı ve alçı dökülmeleri meydana geldi. Hasar tespit çalışmalarının başladığı binada, 2 bine yakın personelin binaya girişi yasaklandı. 

RTÜK İstanbul Hizmet Binası ihalesi yarın!

RTÜK İstanbul Hizmet Binası İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İkmal İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

RTÜK İstanbul Hizmet Binası ihalesi 24 Ocak'ta!

RTÜK İstanbul Hizmet Binası İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İkmal İşi ihalesi 24 Ocak 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Halk GYO Etiler binasının 2017 değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan İstanbul Etiler binasının 2017 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Sakarya Taraklı Belediye binası yenilenecek!

Taraklı Belediyesi binasının onarımına başlanacak. Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, kısa zamanda onarımın tamamlanacağını açıkladı.

Trabzon Ortahisar Belediyesi binası yeniden inşa edilecek!

Trabzon'un önemli projeleri arasında yer alan Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar Kaymakamlığı Hizmet Binalarının temel atma töreni yapılacak.

RTÜK İstanbul Hizmet Binası inşaat ihalesi 4 Mayıs'ta!

TOKİ, RTÜK İstanbul Hizmet Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı için ihale düzenliyor. RTÜK İstanbul Hizmet Binası inşaat ihalesi 4 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

Nizip Belediyesi binası taşınıyor!

GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde, Nizip Belediyesi hizmet binasının yeni yerine taşınması için çalışmalar başlatıldı. Yetkililer, taşınma işlemlerinin 5 aylık sürede tamamlanacağını kaydetti.

İstanbul belediyesi binası ne zaman yaptırıldı Haberi

İstanbul belediyesi binası ne zaman yaptırıldı



Yeni bir belediye binası yapılacak


Bunun için projeler hazırlanmaya başlandı


    Eski bir konakta bulunan belediye merkez binası belediyenin yalnız bir kısım şubelerini ihtiva etmektedir. Fen Heyeti, Sular İdaresi vesair belediye şubeleri ayrı ayrı binalarda bulunuyor. Belediye, bütün şubeleri toplamaya ve zamanın ihtiyacına uygun bir Belediye binası yaptırmaya karar vermiş ve bunun projelerini hazırlatmaya başlamıştır. 

    Yeni belediye binasının yeri henüz malum değildir. Ancak Prost planı mucibince Sultanahmet'te hapishane ve tapu idareleri binaları yerinde yapılacak Adliye Sarayı'nın yanında vilayet ve belediye binaları için de yer ayrılmıştır. Şayet hükümet adliye binasını burada yaptırmaya karar verirse belediye binası da burada yapılacaktır....