24 / 11 / 2024

istanbul belediyesi cemevi

istanbul belediyesi cemevi

İBB Sarıyer’deki arazisine cemevi yaptıracak. Sarıyer Cumhuriyet Mahallesi’ndeki araziye cemevi yapılmasını kararlaştıran imar plan tadilatı Belediye Meclisi’nden oybirliğiyle geçti. imar Planı’ndaki inşaat sınırı da 5 kat olarak düzenlendi.

1934 yılında İstanbul Belediyesi Taksim Stadı'nın hisselerini almak için harekete geçmiş!

1934 yılında İstanbul Belediyesi, Taksim Stadı'nın Şeref Bey'deki hisselerini satın almak için harekete geçmiş.

İstanbul Belediyesi yol inşaatları için 1936 yılından 1939'a kadar toplam 1 milyon 400 TL harcamış!

1941 yılında İstanbul Belediyesi 1936 yılından 1939 yılına kadar yol inşaat faaliyetleri için harcadığı giderlerin istatistiklerini hazırlamış.

1942'de İstanbul Belediyesi Taksim'deki mezarlık arsalarını ihaleden satmış!

1942 yılında İstanbul Belediyesi, Pangaltı Mahallesi'nin Şehit Muhtar Sokağı'nda belediyeye ait olan mezarlık arsalarını satışa çıkarmış.

1940 yılında İstanbul Belediyesi inşaat projelerini denetlemiş! Yolsuzluk yapanlar cezalandırılmış!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, belli başlı bölgelerde yapılan yeni inşaat projelerini denetlemiş. Yolsuzluk yapan bir çok inşaat sahibi ise cezalandırılmış.

1941 yılında İstanbul Belediyesi Çamlıca Tepesi'ni satın almak istemiş!

1941 yılında İstanbul Belediyesi Çamlıca Tepesi'ni satın almaya karar vermiş. 

1957'de İstanbul Belediyesi 60 milyon değerinde arsa satmış!

1857 yılında İstanbul Belediyesi, istimlak bedelleri ve şehre ait diğer meselelerden dolayı biriken borçlarını kapatabilmek için 60 milyon liralık arsa satışına karar vermiş.

1952 yılında İstanbul Belediyesi'ne ait 4 bin arsa varmış!

Emlak Müdürlüğü tarafından İstanbul'da belediyeye ait 4 bin arsa olduğu tespit edilmiş.

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Üniverisite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci yurt arayışına girdi. Tercih sonuçlarına göre İstanbul'a yerleşen adaylar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Peki üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deneyimli ve deneyimsiz tam 217 personel alacak! KPSS şartı yok! Acele edin!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSPER bünyesinde istihdam etmek üzere öğretim, hastane ve uzman alanlarında KPSS şartsız personel alacak. Yayımlanan ilanlara göre adaylardan KPSS şartının talep edilmediği öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal destekleri: İBB Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan Halk Süt Projesi, ihtiyaç sahibi, muhtaç ve dar gelirli ailelere çocuklarının süt ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla büyük bir destek sağlıyor. Peki, İBB Halk Süt'e nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi personel alacak! Şartlar ve son başvuru tarihi belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakindeki Hamidiye Su personel alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan ilanda başvuru detayları, alınacak personel sayısı ve başvuru tarihleri de yer aldı.

İş arayanlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden son dakika müjdesi! İBB ilkokul ve lise mezunu işçi alınacak!

İş arayanlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden müjdeli haber! İlkokul ve lise mezunu işçiler için dolgun maaşlı iş imkanları sunuluyor. İBB, 13-15 Haziran tarihleri arasında başvuruları kabul edecek ve toplamda 61 personel alımı gerçekleştirecek.

istanbul belediyesi cemevi Haberi

istanbul belediyesi cemevi


Sarıyer’de yaşayan Alevi dernekleri, ibadetlerini yapabilmeleri için cemevine ihtiyaç olduğunu belirterek, ilçe belediyesine başvurdu. Sarıyer Belediyesi de Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulunarak Cumhuriyet Mahallesi’ndeki arsanın 1700 metrekarelik kısmının cemevi arazisi olarak ayrılmasını talep etti. Talep yazısında, yaklaşık 400 bin nüfusu olan Sarıyer’de nüfusun 4’te 1’i kadar Alevi yurttaşın yaşadığına dikkat çekilerek, “Alevi yurttaşlarımızın ibadet edecek, cenazelerini kaldıracak, sosyal ve kültürel faaliyetlerinin sürdürecek bir cemevlerinin olmadığı yıllardır her kesim tarafından bilinen bir gerçektir. Alevi yurttaşlarımız Sarıyer’de cemevi olmadığı için başka ilçelerde bu ihtiyaçlarına çare bulmaya çalışmaktadırlar, ibadethaneler ibadet edecek topluluğun olduğu yerleşmelere yakın yapılmalıdır” denildi. Talebi değerlendiren İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu, arsanın sosyal-kültürel tesis alanı olarak imar planlarına işlenmesine karar verdi. Plan notlarına “Sosyal-kültürel tesisler alanında, cemevi ve cemevinin gerektirdiği...