19 / 05 / 2024

istanbul boğazı kırmızı yapı restorasyon

istanbul boğazı kırmızı yapı restorasyon

Arkeoloji alanında dünyanın sayılı isimlerinden Prof. Dr. Halet Çambel' in Boğaziçi Üniversitesi'ne bağışladığı İstanbul Boğaz'ındaki Kırmızı Yalı'nın restorasyonu yaklaşık 2 milyon dolara mal olacak...

İstanbul'un vakti daralıyor! İki uzman isim kırmızı alarm verdi, milyonların hayatı tehlikede!

İstanbul'un zamanı tükeniyor... İki uzman isim kırmızı alarm verdi... Milyonların hayatı tehlikede... İşte ayrıntılar...

 Kırmızı ette kafalar karışık… İstanbul’da kırmızı et 3 farklı fiyattan satılıyor!

Vatandaşın Ramazan ayında mağdur olmaması için fiyat sabitlemesi uygulamasına gidilmesinin ardından İstanbul’da kırmızı etin 3 farklı fiyattan satılmaya başlandı.  

İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Türkiye'de senelerdir deprem beklenen İstanbul ile ilgili de sık sık uyarılar yapılıyor. İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kırmızı beyaz kulelerin yüzde 78'i tamam!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ niteliğinde olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar, koronavirüs salgınına rağmen hız kesmeden devam ediyor. Köprünün kırmızı beyaz kulelerinin yüzde 78'lik bölümü tamamlandı...

Arapların gözü kulağı İstanbul Boğazı'ndaki yalılarda!

Boğaziçi yalıları uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, zengin Arap ailelerinin hem Türk vatandaşlığını almak, hem de sıcak yaz aylarını Boğaziçi’nde geçirmek için yalı veya villa aldığını söyledi

Naksan Holding'in eski yöneticileri hakkında kırmızı bülten!

Gaziantep'te devam eden FETÖ davasında, Naksan Holding eski yöneticileri firari sanıklar Osman, Bahaeddin, Beyhan ve Mehmet Hilmi Nakıboğlu hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. 

Evrim Kırmızıtaş Yeryüzü Derneği'ne destek veriyor!

Emlak Sektörünün ödüllü danışmanlarından Evrim Kırmızıtaş Başaran bu yıl kent bahçeleri gönüllüsü olarak Yeryüzü Derneği’ne destek veriyor.

Evrim Kırmızıtaş'tan ''Anneler günü'' mesajı!

Başaran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran'ın eşi Evrim Kırmızıtaş, ''Anneler Günü'' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kırmızıtaş, 2 yıl içinde 2. kez anne olduğunu söyledi.

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği üyeleri bir araya geldi!

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği üyeleri bir araya geldi. Toplantıda, İstanbul Boğazı kıyılarında hayata geçirilebilecek yeni projeler ve yeni yılda atılması gereken adımlar masaya yatırıldı.

Site yönetiminde 4 kırmızı çizgi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için ''site yönetiminde 4 kırmızı çizgi" konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı..

Evrim Kırmızıtaş, Nurgul Yeşilçay'ın 41. yaşını kutladı!

Evrim Kırmızıtaş, Nurgul Yeşilçay'ın 41. yaşını Asmalımescit Soho House'ta kutladı. Geyece Ömür Gedik,Gül Gölge Saygı gibi isimler katıldı.

Evrim Kırmızıtaş Başaran sektörde başarının sırrını verdi!

İlk defa bir kadın gayrimenkul danışmanı olarak Dünya Birinciliği Ödülü’nü alan Evrim Kırmızıtaş Başaran sektörde başarının sırrını verdi.

istanbul boğazı kırmızı yapı restorasyon Haberi

istanbul boğazı kırmızı yapı restorasyon

Arkeoloji alanında dünyanın sayılı isimlerinden Prof. Dr. Halet Çambel'in Boğaziçi Üniversitesi'ne bağışladığı Kırmızı Yalı'nın restorasyonu yaklaşık 2 milyon dolara mal olacak. Yalının restorasyon süreci ile 8 dönümlük bahçesindeki peyzaj çalışmaları ise bu yıl sonunda başlatılacak. Araştırma merkezine dönüştürülecek tarihi yalı, Halet Çambel-Nail Çakırhan Arkeoloji, Geleneksel Mimarlık ve Tarih Uygulama ve Araştırma Merkezi adıyla hizmet verecek. YÖK tarafından da onaylanan projenin yürütücülerinden olan Doç. Dr. Paolo Girardelli, "Halet Çambel gerçekten anıt gibi biriydi. Kırmızı Yalı, onun adına yakışır bir araştırma merkezi olacak" dedi. Geçen ocak ayında 97 yaşındayken yaşamını yitiren ünlü arkeolog Çambel, yarım asırdan fazla yaşadığı Kırmızı Yalı'yı 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi'ne bağışlamıştı. Arkeoloji ve mimarlık tarihi konularında akademik çalışmaların yapılacağı yalı, içindeki binlerce belge, eşya ve kitap arşivleri...