Kırmızı ette kafalar karışık… İstanbul’da kırmızı et 3 farklı fiyattan satılıyor!
Vatandaşın Ramazan ayında mağdur olmaması için fiyat sabitlemesi uygulamasına gidilmesinin ardından İstanbul’da kırmızı etin 3 farklı fiyattan satılmaya başlandı.
Fiyatların sabitlenmesinin ardından dana kıyma 190 TL’ye, kuşbaşı ise 210 TL’ye satılmaya başlanırken, kırmızı ette aynı ürünlerde 3 farklı fiyat uygulamasının yapıldığı tespit edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) ile Et ve Süt Kurumu’nun çalışmasıyla kırmızı ette fiyatlar sabitlendi.
3 AYDA YÜZDE 100 ARTTI
İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, kırmızı ette fiyatların son dönemde hızlı şekilde yükselmeye başladığını hatırlatarak, yılın ilk günlerinde 126 TL’den satılan dana karkas et fiyatının 3 ayda 220 TL bandına tırmandığını kaydetti.
Bu durumun kendilerini çözüm üretmek için harekete geçirdiğini anlatan Güzeldere, Tarım ve Orman Bakanlığı önderliğine yapılan çalışmalar sonucu Ramazan ayına girilmesi nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için Et ve Süt Kurumu aracılığıyla et tedariki yaptıklarını ve kıymalık ette fiyatı 190 TL'ye, kuşbaşılık eti ise 210 TL'ye sabitlediklerini bildirdi.