19 / 05 / 2024

İstanbul Boğazı köşkleri

İstanbul Boğazı köşkleri

İstanbul Boğazı'nın incileri yalı ve köşklerin, 1975 yılında kamulaştırılması gündeme gelmiş; dönemin Turizm ve Tanıtma Bakanı Lütfi Tokoğlu açıklama yapmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber..

İstanbul Boğazı'nda satılık yalı furyası! Fiyatlar 6 milyon dolar ile 100 milyon dolar arasında! 

İstanbul Boğazı’nın iki yakasında yer alan 40'tan fazla yalı satılık durumda. Son dönemde daha çok ‘Baba yalı’ denilen fiyatı 100 milyon dolara kadar yükselen üst segment ile ‘yalıcık’ denilen fiyatı 6-16 milyon dolar arasında değişen alt segment yalılar satış bekliyor. İşte detaylar...

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

Çin menşeili bir şirketin Üçüncü Boğaz Köprüsü'nü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nu satın alacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yörük Işık 'ın boğaz manzarasını kapatan kaçak kat yıkılacak!

Ünlü fotoğrafçı Yörük Işık'ın sahibi olduğu İstanbul Boğazı manzaralı dairenin karşısına çatı katı dairesi yapıldı. Işık, mahkemeye başvurdu. Mahkeme kaçak olarak yapıldığı tespit edilen dairenin yıkılmasına karar verdi...

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Çin menşeli bir şirket tarafından satın alınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yabancılar Boğaz'dan yazlık alıyor!

Yabancıların Boğaz hattındaki yalı ve köşklere ilgisi arttı. Remax Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, 'Ortadoğu ülkelerinin İstanbul Boğazı’ndaki yalı ve köşklere büyük ilgisi var'

İBB, Boğaz'ın kıyısındaki arsasını satıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş Kuruçeşme'de boğaz kıyısında yer alan son derece stratejik konumda bulunan arsasını satış listesine ekledi. 

Kanal İstanbul'un en büyük faydası Boğaz'ın güvenliğini artırmak!

İstanbul Boğazı'nda Malta bayraklı 225 metre uzunluğundaki yük gemisinin çarpması sonucu Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı kullanılamaz hale geldi. Kanal İstanbul'un önemi ortaya çıkmış oldu. 

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü, Çanakkale'ye ilgiyi artırdı!

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü ile Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale'ye olan ilginin artmasını sağladı..

İstanbul Boğazı'nda 14 yalı kiralık!

İstanbul boğazında bulunan 14 yalı yeni kiracılarını bekliyor. Milyon dolarlık yalıların kira fiyatları dudak uçuklatıyor. Aylık ödemeler 311 bin liraya kadar çıkıyor.

İstanbul Boğazı köşkleri Haberi

İstanbul Boğazı köşkleri

İstanbul'da 1975 yılında, Boğaziçi yalılarının kamulaştırılması gündeme gelmiş. Dönemin Turizm ve Tanıtma Bakanı Lütfi Tokoğlu, Boğaziçi'ndeki yalı ve köşklerin devletleştirileceğini açıklamış. 


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; Köşk ve yalılardan turizm bakımından yararlanabilecek olanlar tespit edilecekmiş ve ilk adım atılacakmış.


Haberin devamı için...