01 / 05 / 2024

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarihi yarımada kararı ne

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarihi yarımada kararı ne

Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul 2. İdare Mahkemesince verilen kararın kaldırılmasına hükmederken, 7 günlük yasal süreyi aştığı gerekçesiyle davacı tarafın itirazını da reddetti.

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü 44 adet gayrimenkulü kiraya verecek!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü 7 ilçesindeki 44 adet gayrimenkulü kiraya vereceğini ilan etti. İhale açık teklif usulü ile 17 Ocak 2024 Çarşamba günü yapılacak.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi’nin konut kiralarında uygulanan artış oranı üst sınırının "adil” olmadığı yönündeki karar ev sahiplerini sevindirirken kiracıları üzdü. Peki, Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? İşte detaylar...

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Validebağ Korusu yine kazandı! Millet bahçesi projesinin iptalinden sonra 'talana açılacak' kararı da iptal oldu!

Millet Bahçesi projesi ve imar planları iptal edildikten sonra talana açılması beklenen Validebağ Korusu kararı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Marmara depremi tartışması büyüyor! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara'yı anlattı: Bu bölge riskli! 

İstanbul'da da hissedilen depremlerden sonra tedirginlik artarken, uzman isimlerden de peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Marmara depremi tartışması büyüyor! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara'yı anlattı: Bu bölge riskli!

İstanbul depremi ile ilgili flaş uyarı! En riskli bölge belli oldu! İşte o semt ve mahalle...

İstanbul depremine yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Milyonlarca kişi  bulundukları bölgede deprem riskinin ne derece olduğunu araştırıyor. İstanbul depremi ile ilgili flaş uyarı! En riskli bölge belli oldu! İşte o semt ve mahalle...

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü'nden restorasyon karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Büyükada Karanfil Mahallesi Kadıyoran Caddesi'nde restorasyon karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştiriyor. İşte detaylar...

KİPTAŞ, Başakşehir Sular Vadisi 2. ve 3. Bölge'deki restoran ve kafeterya alanlarını kiraya veriyor! 

KİPTAŞ İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım San. ve Tic. A.Ş., Başakşehir Sular Vadisi 2. ve 3. Bölge'de yer alan restoran ve kafeterya alanlarını kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Kocaeli'de 99 gayrimenkulü kiraya veriyor! Vergi ve harçtan muaf yatırım imkanı

Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Kocaeli'de 99 gayrimenkulü kiraya veriyor. Gayrimenkullerin aylık kira bedelleri 20 lira ile 60 bin lira arasında değişiklik gösteriyor....

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Arnavutköy'de yapım karşılığı kiralama işi ihalesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Arnavutköy'de yapım karşılığı kiralama işi ihalesi düzenliyor. İşte ihale detayları...

TÜRGEV yurtlarının kira sözleşmesi davasında karar belli oldu!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdare Dava Dairesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), TÜRGEV yurtlarıyla ilgili verdiği "sözleşmenin feshedilmesi" karanını iptal eden yerel mahkeme kararını hukuka uygun gördü.

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. açıldı!

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Altınsoy ve Ertuğrul Altınsoy ortaklığında açıldı.

Akiş GYO'nun Kadıköy arsasının davasıyla ilgili yeni gelişme!

Akiş GYO'nun Kadıköy Erenköy'deki taşınmazıyla ilgili açılan davada yeni gelişme yaşandı. T.C. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi'nin 2019/1239 sayılı ısrar (direnme) kararı bozuldu. 

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarihi yarımada kararı ne Haberi

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarihi yarımada kararı ne

Yürütmenin durdurulması istemi hakkında yeniden karar verilmek üzere oy birliğiyle dosyanın ilgili idare mahkemesine gönderilmesine karar verildi.


Hürriyet gazetesininn haberine göre. İstanbul'da tarihi yarımada ve sahilyolunu değiştirecek olan imar planını durduran karara yapılan itiraz kabul edildi.



Kararda Yedikule Bostanları ve Kumkapı'ya kadar pekçok alanın imara açılmasının iptali söz konusuydu. Öte yandan sahil yolu trafiğinin Sirkeci'den Yenikapı'ya kadar yer altına alınması da planlanıyordu.



İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul 2. İdare Mahkemesinin, "Tarihi Yarımada Kentsel Tarihi, Kentsel Arkeolojik, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı"na ilişkin verdiği yürütmeyi durdurma kararına karşı yapılan itirazı kabul etti.


Fatih Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, davalı Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesinin, İstanbul 2. İdare Mahkemesinin...