30 / 04 / 2024

İstanbul bostanları

İstanbul bostanları

1945 yılında İstanbul Belediyesi, şehir içindeki bostanların metrekaresini, sahiplerini, sıhhi durumunu tetkik etmeye başlamış. Belediye, bostanların vaziyetini tayin ettikten sonra bu bostanları şehir dışına çıkartacakmış.

1937 yılında İstanbul bostanları şehir dışına çıkarılacak!

1937 yılında İstanbul Belediyesi, tifo vakalarının artması üzerine şehirde temizlik mücadelesine başlayacakmış. Şehirdeki bostanların kanalizasyon sularıyla sulanması bu tarihi bostanların şehir dışına çıkarılmasını gündeme getirmiş.

1936 yılında İstanbul'un bir Kültür Park'a ihtiyacı var!

1936 yılında İzmir Belediyesi'nin bir kültür park inşa etmeye başlaması İstanbul'da da bir Kültür Park'ın yapılmasını gündeme getirmiş. Nişantaşı ile Dolmabahçe arasındaki bostonlar bu park için çok müsaitmiş.

İstanbul'da bostanlar nerdeydi?

Binlerce yıldır kendi kendine yetebilen bir şehir olan İstanbul’da sebze ve meyve ihtiyacı bostanlar aracılığı ile sağlanıyordu. Bu bostanlardan geriye sadece Piyalepaşa ve Yedikule Bostanları ayakta kalabildi.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 4 yıl önce Kadir Topbaş tarafından iptal edilen 'Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay verdi..

Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule bostanları için hazırlanan eski proje kamuoyunda çok eleştiri almıştı. Yedikule Bostanları projesinde revize yapıldı. Peki, Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule Bostanları'na konut mu yapılacak?

Tanrıkulu, Yedikule Bostanları'na yapılacak yenileme çalışmasıyla ilgili iddialar ve tarihi surların akıbeti TBMM'de konu oldu..

Yedikule Bostanları yeniden hayata bulacak!

Yedikule Bostanları kentsel ekosistemin bir parçası olarak korunacak ve Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı konsepti ile yeniden hayat bulacak.

Kemerburgaz-Göktürk’te proje yarışı hızlandı!

İstanbul’un eski köylerinden biri olan Göktürk’teki araziler, 1990’lı yılların sonunda yakınındaki Kemerburgaz’da Kemer Country’nin yapılmasıyla yerleşime açıldı. Orman arazisi ve bostanlarıyla ünlü Göktürk bölgesinde zaman içinde villa ve lüks konut projeleri hayat buldu.

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilendi!

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilenen yüzü ile misafirlerine keyifli bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Yedikule Bostanları'na 17 ay içinde iki farklı karar!

İstanbul 2. İdare Mahkemesi Yedikule Bostanları'nın içinde bulunduğu alana yapılması planlanan projeye dair 17 ay içerisinde iki farklı karar verdi.

Mehmet Özhaseki'den Yedikule Bostanları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Yedikule'de tarihi surların dibinde bulunan ve Osmanlı saraylarına sebze yetiştiren tarihi bostanlık alanın imara açılma girişimine, "Bu müteahhitlerin bazıları şeytan" sözleriyle tepki gösterdi.

İstanbul bostanları Haberi

İstanbul bostanları



Bostanlar


Şehir dışına çıkarılması işi inceleniyor


    Belediye lağım sularıyla bostanların sulanmasını birkaç sene evvel men etmişti. Bütün bostan sahipleri ya Terkos suyu kullanacaklar, yahut da içlerine lağım suyu karışmamış kuyuların sularından faydalanacaklardır. 

    Belediye müfettiş, doktor ve mimardan mürekkep bir heyet tarafından bütün bostanları birer birer tetkik etmeye başlamıştır. Bu inceleme hem bostanların sıhhi durumunu tayin etmek, hem de hukuki ve idari vaziyetlerini tayin eylemek içindir. Bostanların kimlerin elinde oldukları, şahısların mı, devletin veya bir müessesenin mi olduğu tayin, aynı zamanda hudutları, metre murabbaıları da tespit edilecektir. 

    Belediye İstanbul'da bütün bostanların vaziyetini tayin ettikten sonra...