26 / 07 / 2024

İstanbul Cephe Rehabilitasyonu

İstanbul Cephe Rehabilitasyonu

İstanbul'daki görüntü kirliliğine karşı yeni proje İstanbul'un ana arterlerinin modern bir görünüme kavuşması amacıyla hazırlanan "Cephe Rehabilitasyonu Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri", İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandı.

Çatı ve Cephe Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı 28 Şubat'ta başlıyor!

ÇATIDER Demos Fuarcılık “Çatı ve Cephe Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı” nı hayata geçirmek için imza attı. Fuar, 28 Şubat – 2 Mart 2019 tarihleri arasında ‘İstanbul Kongre Merkezi’nde açılacak.

Bursa İstanbul Caddesi'nde cephe yenileme çalışmaları başladı!

Cephe sağlıklaştırma çalışmalarına kent merkezinden sonra kent girişlerindeki ana arterlerde de devam eden Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi’nin kent meydanından girişte ana yola cepheli binalardaki görüntü kirliliğini de ortadan kaldırıyor.

Düzce Belediyesi'nden dış cephe değişimi için teşvik!

Düzce Belediyesi İstanbul ve Gaziantep Caddesi üzerindeki binaların dış cephe değişimi için mülk sahiplerini teşvik edecek.

Düzce'de dış cephe kaplama çalışmaları başlıyor!

Düzce Belediyesi tarafından oluşturulan Estetik Kurulun çalışmaları ve meclis toplantısına verilen önerge ile İstanbul Caddesi ve Gaziantep Caddesi üzerindeki yapıların dış cephe kaplamaları için girişimler başlıyor.

Borsa İstanbul’a cephe giydirmesi!

Sarıyer'de 23 bin 976 metrekare alan üzerine inşa edilen Borsa İstanbul Merkez Bina cephesi, Çuhadaroğlu MN 50 mikro kondens kanallı giydirme cephe sistemi ile yapılıyor.

Elazığ Gazi Caddesi Kentsel Yenileme Yarışması ödül töreni yapıldı!

Elazığ Belediyesi’nin düzenlediği “Gazi Caddesi Kentsel Yenileme ve Cephe Rehabilitasyonu Mimarı” proje Yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Elazığ Gazi Caddesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Elazığ Belediyesi Gazi Caddesi Kentsel Yenileme Ve Cephe Rehabilitasyonu Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. İşte sonuçlar...

Düzce'de dış cephe yenileme çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü İstanbul ve Gaziantep Caddesi üzerinde bulunan bina ve işy erlerinin dış cephe görüntülerinin düzenlenmesi ve yenilenmesi için çalışmalarına başladı.

Piramit Mimari Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Piramit Mimari Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Özkan Çakmak, Ali Gürbüz ve Onur Kaplan ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 11 Haziran'da Bağcılar'da kuruldu.

Ataköy Selenium Retro'da 606 bin TL'ye 1+1!

Aşçıoğlu İnşaat imzasıyla yükselen Selenium Retro projesi İstanbul Ataköy'de hayata geçiriliyor. 2 blok halinde yükselen projede 68 metrekarelik batı cephe daireler 606 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Tek Cephe Sistemleri Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tek Cephe Sistemleri Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Zeynel Karakaya tarafından 100 bin TL sermaye ile 5 Haziran'da Kartal Cumhuriyet Mahallesi Mektep Sokak'ta kuruldu.

Manisa'da cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklarda cephe sağlıklaştırma çalışmalarına başladı. Gerçekleştirilecek çalışmalarla görüntü açısından kirlilik oluşturan işyeri cephelerinin yepyeni bir görünüm kazanacağı belirtildi

Dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Yalıtım uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Böylece bina içindeki sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılık artıyor. Peki, dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

İstanbul Cephe Rehabilitasyonu Haberi

İstanbul Cephe Rehabilitasyonu

İstanbul'daki görüntü kirliliğine karşı yeni proje İstanbul'un ana arterlerinin modern bir görünüme kavuşması, kent estetiğine katkı sağlanması ve bina cephelerindeki görüntü kirliliğine son verilmesi amacıyla hazırlanan "Cephe Rehabilitasyonu Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri", İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandı. 


Büyükşehir Belediye Meclisi'nin nisan ayı toplantılarının son birleşimi, önceki gün Saraçhane Belediye Sarayı'nda, Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın başkanlığında gerçekleştirildi. 


Toplantıda, İstanbul'da görüntü kirliliğine yol açan tabelaları ve ana arterler üzerinde bulunan bina cephelerini iyileştirmeye yönelik proje konuşuldu. 

Projeyi içeren rapor, CHP'li meclis üyelerinin "ret" oyuna karşı AK Partili üyelerin "evet" oyuyla, salt çoğunlukla kabul edildi. 


PROJE Cephe Rehabilitasyonu Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri'nin 3 etapta gerçekleştirilmesi planlanıyor. 


İlk etapta Zincirlikuyu-Trump Towers arasında bulunan 117 binanın cephelerindeki klima, çanak anten ve görüntü kirliliği oluşturan unsurlar kaldırılarak,...