11 / 05 / 2024

istanbul çeşmeleri

istanbul çeşmeleri

1978 yılında benzin ve et yokluğunun doğurduğu kuyruklara su kuyruğu da katılmış. Bir damla suya muhtaç kalan İstanbullular, çeşme başlarında uzun kuyruklar meydana getirmeye başlamışlar.

1938 yılında belediye tarihi çeşmelerin hepsini beş senede tamir edecekmiş!

1938 yılında belediye bir cetvel hazırlayarak İstanbul'da tarihi kıymeti fazla olan çeşmelerin hepsini restore edecekmiş. 1938 yılında İstanbul'un çeşmeleri kurumuş ve bu çeşmelere terkos yani şebeke suyu verilmiş.

Hamvatan İstanbul E-Ticaret Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Hamvatan İstanbul E-Ticaret Ve Danışmanlık Limited Şirketi Esenyurt'ta 300 bin TL sermaye bedeli ile ensıeh Arabahmadı ve Jahangır Lotfıaeshaghı ortaklığında kuruldu.

Özel İstanbul Eğitim Hizmetleri Gayrimenkul Turizm Danışmanlık Şirketi kuruldu!

Özel İstanbul Eğitim Hizmetleri Gayrimenkul Turizm Danışmanlık Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Lilia Sebaha ve Souad Lekired tarafından kuruldu.

Alquds İstanbul Eğitim Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alquds İstanbul Eğitim Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Dıana J.I. Abumandıl tarafından kuruldu. 

Ulaştırma Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sürüyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ilgili ve bağlı kuruluşların bütçelerinin görüşmeleri sürüyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul eşsiz bir proje olacak!

16. Müsiad Expo’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardı ardına açılan yatırımlara ve yeni projelere vurgu yaparak, “Sırada Kanal İstanbul var, eşine az rastlanır bir proje olacak” dedi

İzmir Kemeraltı'ndaki tarihi şadırvanlar onarım bekliyor!

İzmir'de Kemaraltı Çarşısı'nda bulunan tarihi şadırvanın çeşmeleri kırıldı, suyun aktığı yerleri çöplüğe döndü. Şadırvanın üzerinde ise 'Burası abdest almak, su içmek içindir, balık yıkamak yasaktır' yazısı dikkat çekti.

İzmir'deki tarihi iki çeşmeler restore edilecek!

Tarihi yapıları yeniden kente kazandırmak için yoğun bir çaba ortaya koyan Konak Belediyesi, İzmir’in en önemli n biri olan İkiçeşmelik’e adını veren tarihi ‘iki çeşmeleri’ restore ederek hak ettiği değere kavuşturacak.

İzmir'deki Saat Kulesi hasar gördü!

İzmir'deki tarihi Saat Kulesi, ağır hasar gördü. Darbe girişimi nedeniyle 'demokrasi nöbeti' tutanlardan bazıları, saati kırdı, tarihi taşları ve çeşmeleri söktü.

Trabzon'daki tarihi Ortamahalle ziyaretçilerin gözdesi!

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki tarihi Ortamahalle, Osmanlı dönemine ait evleri, çeşmeleri, sokakları ve mahalle kültürünü bir bütün halinde sergilemesiyle, yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi!

28 Mayıs 2015 tarihinde 29369 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği 28 Kasım 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. İşte yapılan düzenlemeler...

Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

22 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a dayanılarak hazırlanan, Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği 22.11.2015 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunuyor.

Kilis'in tarihi çeşmeleri restore edilecek mi?

Kilis’te geçmişi yüzyıllara dayanan çeşmelerin restore edilmesi istendi. Kilis’in geçmişinde önemli yere sahip olan Çeşmeler (kastel) bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle bir çok çeşme harabeye döndü.

GYODER Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri Eğitim Semineri 22 Ocak'ta!

Prof. Dr. Gürsel Öngören tarafından verilecek olan Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri eğitim semineri 22 Ocak 2015 Perşembe günü saat 10:00 ile 12:00 arasında düzenleniyor.

istanbul çeşmeleri Haberi

istanbul çeşmeleri



KUYRUKLAR DİYARI İSTANBUL


... Ve bu da su kuyruğu


  İstanbul'da son günlerde büyük ölçüde sıkıntıya yol açan benzin ve et yokluğunun doğurduğu kuyruklara yeni bir kuyruk çeşidi daha katılmış ve yaz sıcağında bir damla suya hasret kalan İstanbullular çeşme başlarında uzun kuyruklar meydana getirmeye başlamışlardır. Sular İdaresi ilgililerinin beyanlarının aksine şehrin hemen hemen bütün semtlerinde sular vakitli vakitsiz kesilmekte ve uzun süre de gelmemektedir. Susuzluktan adeta cayır cayır yanan İstanbullular, artan su sıkıntısını karşısında başta İstanbul Belediyesi ve Sular İdaresi ilgililerini protesto etmekte ve: <<Henüz yaz mevsiminin başında olmamıza rağmen bir damla suya hasret kaldık. Vatandaşı susuzluktan...