30 / 04 / 2024

istanbul Çevre Bakanları

istanbul Çevre Bakanları

Akdeniz’in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi çerçevesinde 3-6 Aralık 2013 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan 18. Taraf Ülkeler Toplantısı’na Türkiye ev sahipliği yapacak. Çevre Bakanları İstanbul'da bir araya gelecek...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm ile iklim dirençli binalar inşa edilecek!

İtalya'nın Napoli şehrinde tarihi Palazzo Reale Sarayı'nda düzenlenen "G20 Çevre Bakanları ile İklim ve Enerji Bakanları Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı TBMM gündeminde!    

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul'un çevre düzeni planı değişti!

Kanal İstanbul'un 2011 yılında hazırlanan tanıtımındaki ilk çevre düzeni planı değişti. Bugünkü tanıtım filminde bölgede gökdelenler bulunmuyor, adeta yemyeşil bir kasaba görülüyor.

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Akhisar Çevre Yolu hizmete açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Manisa-Akhisar Çevre Yolu Açılış Töreni'nde konuştu. Karaismailoğlu, ''Akhisar Çevre Yolu'nun hizmete girmesiyle kent geçişi 30 dakikadan 5 dakikaya inecek" dedi.

Kanal İstanbul için hazırlanan çevre düzeni planı yargıya taşındı!

TMMOB'a bağlı 10 meslek odası, Kanal İstanbul projesinin iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dava açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan işlemin hukuka aykırı olduğu kaydedilen dilekçede, “6306 Sayılı Kanun’un ilgili maddesi gereği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tanımlana

İstanbul’un çevre bölgelerinde ev fiyatları yüzde 20 arttı!

COVID-19 salgını nedeniyle villa ve bahçeli evlere talep artınca İstanbul’un çevre bölgelerinde yer alan özelikle Uskumruköy, Zekeriyaköy ve Kilyos’ta ev fiyatları tırmanışa geçti.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu Çevre Düzeni Planı’ndaki değişikliğe itiraz etti!

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Çevre Düzeni Planı’nda yaptığı değişikliğe itiraz etti. Bir araya gelen yurttaşlar "Kanala değil, depreme bütçe" pankartı açarak "Rant ve talan projesi", "Kanal İstanbul'a hayır" yazılı pankartlar taşıdı...

Kanal İstanbul'a çevre nüfus ve yatay mimari ayarı!

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda değişiklikler yapıldı. Proje çevresinde 500 bin nüfuslu yatay mimarili konutlar dışında yapılaşmaya izin verilmeyecek. İki yakada yeşil koridor yapılacak...

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul’un çevre için tehlikeli olacağını söyleyenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirlilik görülmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile son bulacağı açıklandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde Kanal İstanbul yoğunluğu!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un iptali için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin hazırladığı itiraz dilekçesinin bir örneğini çıkaran yurttaşların İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine akını sürüyor.

Ekrem İmamoğlu’ndan Çevre Bakanlığı’na manifesto: Kanal İstanbul’da halkın katılımı yok!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'çılgın proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul'a karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na olumsuz rapor sundu.

Maris Deniz Çevre Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Maris Deniz Çevre Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Pendik'te 45 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

istanbul Çevre Bakanları Haberi

istanbul Çevre Bakanları

Akdeniz’in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi (Barselona Sözleşmesi) çerçevesinde 3-6 Aralık 2013 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan 18. Taraf Ülkeler Toplantısı’na Türkiye ev sahipliği yapacak.


Söz konusu toplantının akabinde Sözleşmenin Başkanlığı 2 yıllığına Türkiye’ye geçecek. Toplantıya Sözleşmeye taraf 21 ülke ve Avrupa Birliği katılım sağlayacak.


Toplantı kapsamında 5 Aralık 2013 tarihinde Akdeniz’e kıyısı olan Ülkelerin Bakanlarının katılım sağlayacağı “Çevre Dostu Şehirler” ana teması ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar başkanlığında bir “Bakanlar Toplantısı” düzenlenecek. Toplantıda Akdeniz’in korunması için alınması gereken tedbirler istişare edilecek.


Toplantının sonunda Akdeniz’in korunması ve sürdürülebilir kullanımının sağlanabilmesi için tüm üye ülkelerin mutabık kalacağı ortak bir yol haritası niteliğinde olacak “İstanbul Deklarasyonu”nun ilan edilmesi...