01 / 05 / 2024

istanbul da sanat sezonunun açılışı

istanbul da sanat sezonunun açılışı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın yeni kültür ve sanatının açılışı Sait Halim Paşa Yalısı'nda yapıldı. Açılış töreni siyaset, sanat ve medya dünyasından ünlü isimleri buluşturdu...

1945'te İstanbul'da yapılacak 16 okul inşaatı için 70 milyon lira harcanmış

1945 yılında İstanbul'da 16 yeni sanat okulunun yeri belirlenerek inşaat çalışması için 70 milyon lira bütçe ayarlanmış.

İstanbul'da Şubat ayı enflasyonu yüzde 3.8 oldu! Yıllık rakam buz kestirdi!

İTO, Şubat 2023'te istanbul'da perakende fiyatların yüzde 3,83, toptan fiyatların yüzde 2,38 oranında yükseldiğini duyurdu. İTO, yıllık enflasyonu ise yüzde 78 şeklinde açıkladı. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul’da son 2 yılın en sert düşüşü! Endeks yüzde 8,62 oranında çakıldı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Borsa istanbul’da dün başlayan sert düşüşler bugün de devam etti. BIST 100 endeksi 22 Mart 2021'den bu yana en sert düşüşünü yaşadı.

İstanbul'da dev kentsel dönüşüm başlıyor!

İBB Meclisi'nin Kasım ayı oturumlarının ikinci birleşimi dün Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. İBB Meclisi'nde, İstanbul’da deprem riski bulunan fakat hak kaybı sebebiyle yıkılamayan binlerce binanın dönüşümüne onay verildi.

Blackspade 18'inci mağazasını Vadi istanbul'da hizmete açtı!

Markalaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen Blackspade, Vadi istanbul'da mağaza açtı...

İstanbul'da 180 kilometreyi aşkın metro hattı var!

Metrolar kent içi ulaşımın olmazsa olmazı. En uzun metro ağı 743 kilometre ile Şanghay’da bulunuyor. İstanbul’da diğer raylı sistemler hariç 180 kilometreden fazla metro hattı var. Moskova Metrosu ise sanat galerisinden farksız tasarımıyla eşsiz.

İstanbul'da 10 İstihdam Ofisi açılacak!

istanbul'da 10 İstihdam Ofisi açmayı planladıklarını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''Tüm İstanbul'da gereksinimin sayısı olarak 10 tane açmayı düşünüyoruz, artabilir'' dedi.

Seda Sayan Quasar İstanbul'da lüks daire kiraladı!

Seda Sayan, İstanbul’da birçok gayrimenkulü olmasına rağmen kiracılığı tercih etti.Sanatçı, Mecidiyeköy’deki Quasar İstanbul’da süper lüks bir daire kiraladı. 

İstanbul'da yaşamak için 5 neden!

"İstanbul’da yaşamak için 5 neden" başlıklı makale yayınlandı. Makalede, İstanbul'un çağdaş sanat merkezi olduğunu belirtildi.

DasDas Metropol İstanbul’da 30 milyon liralık yatırımla açılacak!

İstanbul'da yaklaşık iki yıl önce açılan DasDas, yeni mekanını Metropol İstanbul'da açacak. 300 bin izleyiciye ulaşan kültür, sanat ve eğlence mekanı Metropol İstanbul’a 30 milyon liralık yatırımla giriyor.

Ferko dünyaca ünlü sanatçıları ve eserlerini sanatseverlerle buluşturacak!

Ferko, 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında 12. kez düzenlenecek olan Türkiye’nin çağdaş sanat etkinliği Contemporary Istanbul’a olan katkısını sürdürmeye devam ediyor.

İstanbul'da gelecek yıl 117 AVM olacak!

VIA DMC'nin Genel Müdürü Ogün Turanlı,istanbul'da gelecek yıl inşaatlar bittiğinde toplam 117 AVM'nin olabileceğini söyledi.

Dolapdere İstanbul’da güncel sanatın yeni merkezi!

Koç Çağdaş Sanat Müzesi inşaatının sürdüğü Dolapdere, İstanbul’da güncel sanatın yeni merkezi olacak. Dolapdere’yi mesken tutan ilk galeri Dirimart oldu. Başka galeriler de sırada.

istanbul da sanat sezonunun açılışı Haberi

istanbul da sanat sezonunun açılışı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın yeni kültür ve sanatının açılışı Sait Halim Paşa Yalısı'nda yapıldı. Açılış töreni siyaset, sanat ve medya dünyasından ünlü isimleri buluşturdu. Açılışa Hakan Peker, Mediha Akartürk, Gazeteci Emre Aköz, Süheyl Uygur, Atilla Dorsay, Orhan Gencebay, Burak Kut'un aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.


Törende açılış konuşması yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, İBB Başkanı Başkanı Kadir Topbaş'ın selamlarını getirdiğini belirterek, İstanbul'un her bakımdan dünyanın merkezi olmaya başladığını ve giderek cazibe alanını hak ettiği bir şekilde artırdığını söyledi.


3 yeni kültür merkezi daha geliyor…


"İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ana hedefimiz kültürün ve sanatın her alanına, kültür ve sanat üreticisine imkanlar nispetinde yardımcı olmaktır” diyen Şen, İstanbul’da gerçekleşen birçok...