03 / 05 / 2024

istanbul deprem araştırmaları

istanbul deprem araştırmaları

İstanbul'da yaşanan son depremin ardından yapılan araştırmaya göre oturduğu eve güvenenlerin sayısı azaldı.

AFAD deprem kira yardımı ne zaman yatacak?

AFAD deprem kira desteği ödemelerine yönelik vatandaşlar tarafından araştırmalar giderek artıyor. Buna göre, yardım alan vatandaşlar aylık olarak ödenen deprem kira desteği ödemelerinin yapılacağı tarihi merak edip sorguluyorlar.

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

Diri fay hattı haritası güncellendi, deprem beklenen iller tek tek açıklandı! Uzmandan 7.4 uyarısı geldi! 

Diri fay hatları ve riskli bölgelere ilişkin araştırmalar yurt genelinde gerçekleşen peş peşe depremlerin ardından hızlandı. Prof. Dr. Okan Tüysüz, katıldığı bir canlı yayında deprem beklenen şehirleri tek tek sıraladı. 

Son Dakika! Şiddetli deprem: 6.7 büyüklüğünde oldu

Şili'nin Atacama bölgesi açıklarında, ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu tarafından kaydedilen 6,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İşte detaylar...

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

Akaryakıt fiyatlarında sular durulmuyor! Benzin, motorin ve LPG'de büyük deprem! İşte son dakika fiyatları!

Milyonlarca sürücünün son durumu ile ilgili araştırmalar yaptığı akaryakıt fiyatlarında sular durulmuyor. Peki bugün benzin, motorin ve LPG'de indirim ya da zam var mı?

İzmir'deki o fayın deprem potansiyeli araştırılıyor: 24 kilometre uzunluğundaki fay 7'ye varan deprem üretebilir! 

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, eski deprem izi ve sarsıntı potansiyelini araştırmak için hendek kazdıkları İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki fayın 7 büyüklüğüne varan deprem üretebileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Araştırma sonucu: ‘İstanbul’da yaşayanların yüzde 67’si başka kente göçmek istiyor’

Kariyer.net’in yaptığı, “Deprem Sonrası Çalışma Hayatı Araştırması”nın sonuçları belli oldu. Deprem korkusu özellikle İstanbul'da yaşayıp 26-40 yaş aralığındaki çalışan yurttaşların yaşadığı kenti değiştirmek istemelerine sebep oldu. İşte depremin çalışanlar üzerinde yarattığı etkinin sonuçları...

İstanbul'da risk yasası hayata geçirilmeli! Detaylar peş peşe açıklandı! Büyük deprem öncesi...

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, yaklaşık 1000 sayfalık taslak raporunu hazırladı. Raporda yer verilen talepler ve ayrıntılar peş peşe açıklandı. 

İstanbul Beykoz Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Araştırma görevlisi alıyor! Son başvuru 10 Nisan 2023…

İstanbul Beykoz Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Araştırma görevlisi alacağını duyurdu. Son başvuru 10 Nisan 2023…

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

istanbul deprem araştırmaları Haberi

istanbul deprem araştırmaları

İstanbul Silivri açıklarında 26 Eylül günü 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, çok sayıda binada çatlaklar oluştu.

Diken'in aktardığı habere göre, olası bir deprem için yeterli önlemlerin alındığını düşünenlerin oranı yüzde 8 şeklinde kayda geçti. Olası depreme kendilerinin yeterli önlem aldığını düşünenlerin oranı da yüzde 21.5.

Yapılan araştırma kapsamında insanların oturdukları evlere güveninin Ağustos'a göre azaldığı da ortaya çıktı. Ağustos ayında, oturduğu eve güvenenlerin oranı yüzde 34.9, kısmen güvenenlerin oranı yüzde 42’yken, eylülde güvenenlerin oranı yüzde 27.1, kısmen güvenenlerin oranı ise yüzde 49.7 oldu.

Ankete yanıtlayanların yüzde 43’ü bugüne kadar depreme dayanıklılıkla ilgili binalarının kontrol edilip edilmediği sorusuna 'Hayır', yüzde 26.8’i ise 'Evet' yanıtını verdi.

HALKIN YARISI 'EVİM YIKILIR' DİYOR

Evi alır veya kiralarken depreme dayanıklı olup olmadığını araştıranların oranı yüzde 37.3, araştırmayanların oranı ise 62.7...