19 / 05 / 2024

istanbul dünya mirası surları

istanbul dünya mirası surları

İstanbul Yönetim Planı Danışma Kurulu üyesi Prof.Dr. Zeynep Ahunbay, "Biz sonraki deprem gelmeden, dünya mirası değerlerini daha fazla zedelememiz gerekiyor" diye konuştu.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi kiralık ofis!

İstanbul'un merkezi Yeşilköy'de konumlanan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde ofislerin kiraları metrekare bazında değişiyor. Metrekare kira ücreti ise 72 TL olarak belirlendi. İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde kiralık ofisler 113 metrekare büyüklükten başlıyor.

Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye'ye çevirecek!

Kanal İstanbul'un sadece bulundukları bölgeye has projeler olmadığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile dünya ticaretinin rotasının Türkiye'ye çevrileceğini dile getirdi. 

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

Binali Yıldırım: İstanbul'a dünya çapında 7 büyük proje yaptık!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, İstanbul'a dünya çapında 7 büyük proje yaptıklarını söyledi.

Meydan İstanbul, Dünya’nın En İyi Perakende Geliştirme Projesi seçildi!

Meydan İstanbul “Dünya’nın En İyi Perakende Geliştirme Projesi” seçildi. Bunun yanında “Avrupa’nın En İyi Mimari Projesi” ve “Avrupa’nın En İyi Sosyal Alanları” ödüllerinin de sahibi Meydan İstanbul AVM olmayı başardı. 

Kanal İstanbul'la dünya denizciliğinde önemli bir değişimin kapısını araladık!

TBMM Genel Kurulunda 2019 yılı bütçesinin tümü üzerinde Hükümet adına konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Kanal İstanbul projesiyle dünya denizciliğinde önemli bir değişimin kapısını araladıklarını vurguladı" dedi...

İstanbul Havalimanı dünya devlerine rakip oldu!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, İstanbul Havalimanı 'nın dünya devlerine rakip olduğunu söyledi..

İstanbul Havalimanı dünya havacılık rotasını değiştirecek!

TBMM Başkanı Yıldırım: "İstanbul Havalimanı sadece dünyanın en büyüğü olmakla kalmayıp aynı zamanda dünya havacılık rotasını da değiştirecektir" dedi...

İstanbul Yeni Havalimanı’nın ilk yolcuları dünya liderleri!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılış töreni dünya liderlerini İstanbul’da buluşturacak. Toplam 8 bin kişinin katılacağı açılış töreni, terminal binasında gerçekleştirilecek...

İstanbul Yeni Havalimanı, Dünya Havacılık Forumu'nda tanıtılacak!

İGA şirketi tarafından, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatının Brezilya'da düzenlediği Dünya Havacılık Forumu'nda, İstanbul Yeni Havalimanı da tanıtılacak.

Dünya Grup Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Dünya Grup Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi 300 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Katar'dan 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence!

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence verdi. Katar'daki Projeler ve Miras Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Zevadi: "Statların ve spor tesislerinin yapım maliyeti 12 yıla yayılmış şekilde yaklaşık 23 milyar Katar riyali tutuyor" dedi.

istanbul dünya mirası surları Haberi

istanbul dünya mirası surları

İstanbul Yönetim Planı Danışma Kurulu üyesi Prof.Dr. Zeynep Ahunbay, "Biz sonraki deprem gelmeden, dünya mirası değerlerini daha fazla zedelememiz gerekiyor" diye konuştu.


Doğu Roma İmparatorluğu'na uzanan tarihi boyunca defalarca depremlerle sarsılan ve günümüze kadar ulaşmayı başaran İstanbul Surları, yeni bir depremin izlerini taşıyamayacak durumda.


7.4 büyüklüğündeki 17 Ağustos 1999 depreminde burçlarında büyük hasarlar oluşan Surlar'ın Dünya Miras alanında olduğunu hatırlatan İstanbul Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi ve İstanbul Yönetim Planı Danışma Kurulu üyesi Prof.Dr. Zeynep Ahunbay, "Biz sonraki deprem gelmeden, dünya mirası değerlerini daha fazla zedelememiz gerekiyor" diye konuştu.


Prof. Ahunbay, surların güvenliğiyle ilgili olarak da "Kent yönetimi olarak, bu alanları sürekli denetler, kapısını kilitli tutarsanız, insanların olay yaratmasına engel olabilirsiniz. Sürekli izlerseniz suçu engelleyebilirsiniz" önerisinde bulundu.


nın gökyüzü kamerası ile yapılan çekimlerinde...