05 / 05 / 2024

istanbul ekonomi zirvesi 2019

istanbul ekonomi zirvesi 2019

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan ve 10 ülkeden katılımın beklendiği İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde, önemli panellere ev sahipliği yapmanın yanı sıra 1 milyar dolarlık iş hacmi oluşturulması bekleniyor.

İstanbulluların ilk üç sorunu belli oldu: İstanbul depremi, ulaşım, ekonomi!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) araştırmasına göre İstanbulluların yüzde 70,1 ise bayramı İstanbul’da geçirdiğine dikkat çekerken, ilk üç sorun İstanbul depremi, ulaşım, ekonomi oldu. İşte ayrıntılar... 

Amerikalı profesör, 'Erdoğan'a IMF'ye gitmesini tavsiye ettim'

İstanbul'daki ekonomi zirvesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen bir grup ekonomist arasında yer alan Prof.Gillman IMF'den kredi aranması tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

Külliye’de kritik ekonomi zirvesi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bugün gerçekleştirilecek.

Abdullah Gül'den dikkat çeken ekonomik kriz çıkışı: Hayret verici gelişmeyi ilk kez açıkladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 25. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı. Ekonomik krize ilişkin değerlendirmeler de yapan Gül, yüksek enflasyonun herkes tarafından hissedilen rahatsız edici bir boyuta ulaştığını söyledi. Gül, ekonomideki "Hayret verici" gelişmeyi de açıkladı

Dünya'nın ilk Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi Ankara'da!

Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde Ankara'da 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi' gerçekleştirilecek. ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirve 30-31 Mart'ta! İşte detaylar...

II. Tesis Yönetim Çalıştayı ve İş Zirvesi 2021 İstanbul 21,22,23 Mayıs'ta!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "II. Tesis Yönetim Çalıştayı ve İş Zirvesi 2021 İstanbul" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Eminevim'den güçlü ekonomi için 2023 hedeflerine destek!

Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olma misyonu çerçevesinde gerçekleştirilen “2. Türkiye 2023 Zirvesi” İstanbul’da yapıldı. Tasarrufa dayalı faizsiz sistemle Türkiye ekonomisine senede 5 milyar lira katkı veren Eminevim, güçlü ekonomi için destek verdi.

İstanbul Ekonomi Zirvesi 1 milyar dolarlık iş hacmi hedefliyor!

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan ve 10 ülkeden katılımın beklendiği İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde, önemli panellere ev sahipliği yapmanın yanı sıra 1 milyar dolarlık iş hacmi oluşturulması bekleniyor.

İstanbul Marka ve Kariyer Zirvesi 17 Aralık'ta!

Ceylan İnşaat'ın sponsorluğunda düzenlenecek İstanbul Marka ve Kariyer Zirvesi için geri sayım başladı. Türkiye’nin global ve yerel markalarını aynı çatı altında buluşturacak organizasyon  200 marka temsilcisini ağırlayacak.

9. Ekonomi Zirvesi Adana’da gerçekleşti!

Adana’nın Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu dile getiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Adanamız, sektör  temsilcileri ve yerel yönetim ile elverişli yatırım iklimi sunma konusunda büyük bir teminatı girişimcilere ve iş dünyasına sunmaktadır” dedi.

Nef'ten Adana'ya yatırım desteği!

İnşaat sektöründe öncü firmalar arasında olan Nef ve Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen “Ekonomi Zirvesi” Adana’da başladı. 9’uncusu düzenlenen zirvede Adana'ya yatırım çağrısı yapıldı.

Dijital Şehircilik Zirvesi 25 Ekim'de İstanbul'da yapılacak!

Şehirlerde dijital dönüşüm ve sürdürülebilir şehir politikalarının tartışılacağı Dijital Şehircilik Zirvesi, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 25 Ekim'de gerçekleştirilecek.

9. İstanbul Finans Zirvesi 2 gün sürecek!

Hem ulusal hem de küresel çok önemli gelişmelerin ve hızla yaşandığı bir dönemde gerçekleşecek olan 9. İstanbul Finans Zirvesi pek çok önemli konuğa ev sahipliği yapacak...  

istanbul ekonomi zirvesi 2019 Haberi

istanbul ekonomi zirvesi 2019

Bu yıl 5 Aralık’ta 3’üncüsü düzenlenecek İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde 1 milyar dolarlık iş hacmi oluşturulması hedefleniyor. İstanbul Ekonomi Zirvesi Danışma Kurulu Başkanı, eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, toplantıda yaptığı konuşmada, İstanbul'un dünya ticaretinin en önemli merkezlerinden biri olduğunu ve zirvenin temelde Türkiye'nin dünya ticaretinden aldığı payı artırmayı amaçladığını söyledi. 

"Bu tür çalışmaların son derece önemli bir hale geldi"

Bu tür çalışmaların son derece önemli bir hale geldiğini vurgulayan Tüzmen, "Çünkü burada yapılan beyin fırtınalarıyla Türkiye'nin geleceğinde hangi güzel hamleler yapılabileceğini görüyoruz. Bir taraftan dünya ticaret savaşları diyoruz hepsi ekonomik temelli. Ama tıkandıkları yerde daha farklı enstrümanları devreye sokmaya başlıyorlar." dedi.

Ekonomi zirvelerinin yol gösterme ve kılavuzluk yapma açısından önemli olduğunu belirten Tüzmen, şunları söyledi:

"Hepimizin ortak amacı bu. Mesela Avrupa'da, İtalya'da hükumetler değişiyor, siyaset çok...