22 / 07 / 2024

İstanbul erguvan ağacı

İstanbul erguvan ağacı

Erguvan İstanbul Derneği Başkanı Hüseyin Emiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir tabiat mirası olan erguvanın, Osmanlı'dan önce de Boğaziçi'nde var olan doğal bir araç türü olduğunu anlattı.

Hatay'da depremde ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı!

6 Şubat'ta gerçekleşen deprem sonrasında, başta Hatay olmak üzere peş çok şehir etkilendi. Büyük depremin ardından ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı.

Benesta Acıbadem ön satışta! 

Benesta imzasıyla İstanbul'un merkezi Acıbadem'de yükselen Benesta Acıbadem projesi ön satışa sunuldu. Projede teslimlerin Aralık 2024'te yapılması planlanıyor. 

Sur Yapı'dan İstanbul'a 3 yeni proje!

Sur Yapı, Antalya'da 8 milyar liralık yatırım tutarıyla içinde 19 bin ünite ve 11 bin meyve ağacının olduğu kentsel dönüşüm projesi inşa ediyor. Bunun yanı sıra, Sur Yapı, İstanbul'da da 3 yeni proje hayata geçirecek...

Kuşadası’nda bin 500 yıllık ağacın yanına yapılan villa yıkıldı!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan ve zamanla genişleyen şehrin içinde kalan bin 500 yaşındaki zeytin ağacının yanına villa yapılması engellendi.

Aydın'da anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya tepki!

Ekosistemi Koruma ve Doğaseverler Derneği (EKODOS) Başkanı Bahattin Sürücü anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya gösterdi...

Kavak ağacının gövdesine inşa edilen 13 metrekarelik ahşap pansiyon yoğun ilgi görüyor!

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta, Cihat ve Filiz Küçükaltun çiftinin kavak ağacı gövdesine inşa ettiği ahşap ev yoğun ilgi görüyor.

Dilek Ağacı Peyzaj İnşaat Gıda ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dilek Ağacı Peyzaj İnşaat Gıda ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da Dilek Sarı tarafından kuruldu.

AC Yapı Moment İstanbul güncel fiyat listesi!

Moment İstanbul projesi İstanbul Kartal'da AC Yapı tarafından inşa ediliyor. Proje 100 milyon dolar yatırım değeriyle yükseliyor...

Greenox’un ilk ağacı dikildi!

Aycan-Feres İş Ortaklığı imzası taşıyan yeşil bina projesi Greenox’un ilk ağacı dikildi. Kentsel dönüşüme yeni bir soluk getiren Greenox, tamamladığında Türkiye'nin ilk, dünyanın 2. dikey ormanı unvanına sahip olacak.

Japon mimar ağacın tepesine ev kurdu!

Japonya'da bir mimar kargaları örnek alarak ağacın tepesine konforlu bir ev inşa etti.Hiroshi Nakamura & NAP tasarım şirketinin yaptığı ağaç ev asırlık ağaca herhangi bir yük bindirmiyor.

Malatyalı Ahmet Seheryıldızı, ceviz ağacına dubleks ev yaptı!

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, emekli memur Seheryıldızı, ceviz ağacına iki katlı ahşap ev yaparak çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

Cengiz Holding'e satılan Fethipaşa Korusu TBMM gündeminde!

İstanbul Onursal Adıgüzel, TBMM toplantısında Cengiz Holding'e satılan Üsküdar'daki Fethipaşa Korusu'na değindi. Korudaki onlarca ağacın kesildiğine dikkat çeken Adıgüzel Hükûmet yetkililerine seslendi..

Bolu'da Nilüfer ve Bonsai Ağacı Üretim Parkı kurulacak!

Türkiye'de Belediyecilik anlamda ilklere imza atmaya devam eden Bolu Belediyesi, bu anlamda bir ilke daha imza atarak Alpağutbey Mahallesi'ne ‘Nilüfer ve Bonsai Ağacı Üretim Parkı’ kuracak.

İstanbul erguvan ağacı Haberi

İstanbul erguvan ağacı

Anadolu yakasında Fenerbahçe Parkı'ndan başlayıp, Moda sahil yolundan Bağlarbaşı, Beykoz, Üsküdar ve Kuzguncuk'a, Avrupa yakasında Tarihi Yarımada, Beşiktaş, Kuruçeşme, Yeniköy ve Rumeli Hisarı'na doğru uzanan hatta açan erguvanlar, baharın geldiğini müjdeliyor. 


Erguvan İstanbul Derneği Başkanı Hüseyin Emiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir tabiat mirası olan erguvanın, Osmanlı'dan önce de Boğaziçi'nde var olan doğal bir araç türü olduğunu anlattı. 


Bazı Osmanlı padişahlarının fermanlar çıkararak, zaman zaman eksilen ağaçlar yerine yeni erguvanlar dikilmesini emrettiğini kaydeden Emiroğlu, erguvanların şair ve yazarlara da ilham kaynağı olduğunu söyledi. 


Boğaz'ın Anadolu ve Avrupa kıyılarında ressamın fırça darbeleri gibi erguvan ağaçlarının görülebildiğini ifade eden Emiroğlu, baharın müjdecisi ve İstanbul'un rengi erguvan ağaçlarının, pembe çiçek açan zarif dallarıyla kente renk getirdiğini dile getirdi.


"Erguvanları korumak gerekiyor" 


İstanbul'daki bazı erguvan ağaçlarının hastalanarak kuruduğuna...