22 / 07 / 2024

İstanbul eski taksi

İstanbul eski taksi

UKOME aldığı karar üzerine, İstanbul'da, 1 Ocak'tan itibaren 5 yaşından büyük taksi trafiğe çıkamayacak.Karar kapsamında, İstanbul'daki yaklaşık 3 bin taksi plakasının, 1 Ocak itibarıyla trafiğe yeni araçlarla çıkması gerekiyor.

TOKİ mağdurlarından 3 farklı ilde eylem: KDV yüzde 1 olarak alınsın, taksit artışlarına indirim yapılsın!

TOKİ mağdurları, evlerinin 5 yıldır teslim edilememesi ve konut fiyatları ile taksitlere uygulanan zamlar sebebiyle mağdur oldukları için İstanbul, Eskişehir ve Kayseri'de eylem yaparak, açıklamalarda bulundu. Peki TOKİ mağdurlarının talepleri neler? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da konut fiyat artışı durdu! TCMB eski başekonomistinden flaş tahmin! 

Ocak 2024'te kredili satış yıllık yüzde 63.5 düşüşle 5 bin 915 oldu. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, X sosyal medya hesabından İstanbul'da konut fiyat artışının durduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'da taksi, servis ve toplu taşımaya zam geldi!

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yapılan açıklamaya göre toplu taşıma, taksi ve servislere zam geldi. Peki İstanbul'da taksi indi- bindi ücreti ne kadar oldu? İstanbul'da toplu taşıma kaç lira oldu? İşte 2024 zamlı ulaşım ücretleri...

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

Cevizlibağ’daki eski Tercüman binası yıkıldı!

Türk mimarlık tarihinin en ikonik binaları arasında gösterilen İstanbul Cevizlibağ'daki eski Tercüman Gazetesi Binası yeni adıyla Toya Plaza yıkıldı.

‘İmara açılmayacak’ denmişti! Eski askeri arazideki konut projesine onay verildi!

Cevahir Yapı’nın, İstanbul Tuzla’da eski askeri arazide konut projesi inşa etmek için onay aldığı öğrenildi. Daha öncesinden söz konusu arazinin imara açılmayacağı belirtilmişti.

İstanbul'da taksiciler yüzde 65 zam talep etti! Zam kabul edilirse indi-bindi 115,5 TL olacak!

İstanbul'da taksi sahipleri taksimetre tarifelerine yüzde 65 zam için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. Zammın onaylanması durumunda indi-bindi 115,5 TL olacak.

Eski Habipler ve Malkoçoğlu Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sultangazi İlçesi, Eski Habipler Mahallesi, 6164 Parsel ve Bir Kısım Tescil Harici Alan ile Malkoçoğlu Mahallesi Muhtelif Parselleri Kapsayan Alana İlişkin Askı İtirazları Kapsamında Hazırlanan 1/5000 NİP Ve 1/1000 UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Aman dikkat! İstanbul'da zamlı tarife bu gece başlıyor! İşte yeni fiyatlar...

UKOME toplantısının ardından İstanbul'da taksi ücretlerine zam yapıldı. Taksiciler, ücretlere yapılan zamdan sonra taksimetre cihazlarını revize etmeye başladı. İşte zammın ardından taksi ücretlerinde yeni fiyatlar...

İstanbul'da taksilere zam geldi mi? İstanbul'da taksi açılış ve indi-bindi ücreti kaç TL? Taksi zammında son dakika!

İstanbul'da taksilere zam geldi mi? İstanbul'da taksi açılış ve indi-bindi ücreti kaç TL oldu? Taksi zammında son dakika... Hemen bakın...

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

Kısa mesafe ücreti 28 TL'den 40 TL’ye çıkmıştı! İstanbul’da taksicilerin zam kuyruğu pes dedirtti!

İstanbul'da taksi ücret tarifelerine zam yapılması kararının ardından taksiciler, fiyat güncellemek için sıraya girdi. Yer yer uzun kuyruklar oluşurken zammın geçerli olması için güncelleme sırasına girenlere tepki de vardı.

İstanbul eski taksi Haberi

İstanbul eski taksi

Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı karar üzerine, İstanbul'da, 1 Ocak'tan itibaren 5 yaşından büyük taksi trafiğe çıkamayacak.


UKOME'nin aldığı karar doğrultusunda, artık 5 yaşın üzerindeki taksilere ruhsat verilmeyecek. İstanbul'daki 17 bin 395 taksiden, yaklaşık 3 bini, 5 yaşın üzerinde bulunuyor. Karar kapsamında, İstanbul'daki yaklaşık 3 bin taksi plakasının, 1 Ocak itibarıyla trafiğe yeni araçlarla çıkması gerekiyor.


Konuya ilişkin AA muhabirine konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, kararı, müşterilerinin memnuniyeti açısından önemli bulduklarını söyledi.


Uğur, kararın daha önce alındığını ancak esnaf hazır olmadığından birkaç kez ertelenmesi için girişimlerde bulunduklarını anlatarak, şunları kaydetti: 


"Ancak gerek sayının azlığı gerek arkadaşlarımızın bu konuyu duyduğunu düşünerek, kararın rahatlıkla uygulanabileceğini düşünüyoruz. Yılbaşından itibaren artık İstanbul'da 5 yaşın üzerinde araç çalışmayacak. Biz de arkadaşlarımızı uyarıyoruz. Artık son...