02 / 05 / 2024

İstanbul ev yatırımı

İstanbul ev yatırımı

Türkiye’den bine yakın aile gayrimenkul alarak, çeşitli fonlara kaynak aktararak veya proje ortaklığına girerek yurtdışına açıldı.

'Ev bir yatırım aracı değildir' diyenlere net cevap!

Konut fiyatları son zamanlarda tarihi zirvelere ulaşmış durumda. Güvenli liman olarak görülen konut fiyatlarının yatırımcısının alım gücü karşısında artması konuta olan talebi azaltmaya başladı. Bazı yatırımcılar ''ev bir yatırım aracı'' değildir diyerek farklı yatırım araçlarına yönelmeye başladı. 

Bu şartlarda evini kiraya vermek iyi bir yatırım mı? Ev sahiplerinin kiracı isyanı tam gaz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar sosyal medyada da sık sık gündem oluyor. Hukukbil isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "Ülkemizde maalesef en kötü yatırım aracı, evini kiraya vermek oldu" dedi ve bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Ev satıp yatırım yapmak mı, kirayla yatırım yapmak mı mantıklı?

Konut satarak yatırım yapmanın mantıklı olup olmadığı merak ediliyor. 100,8 bin takipçili yatırımcı Traveler Nejo isimli bir hesap konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Peki ev satıp yatırım yapmak mantıklı mı? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'da o bölgeye yatırım yapanlara piyango vurdu! İşte İstanbul'un en değerli bölgesi!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, İstanbul'da yatırım yapanlara veya yatırım yapmayı düşünenlere en değerli bölgelerin nereler olduğunu açıkladı. 

İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu!

2024 yılı için gayrimenkul sektörünün nabzını tutan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2024” raporunda Paris, Londra, ve Madrid’in başını çektiği listede İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu oldu.

Ev yatırımı mantıklı mı?

Deniz Jeoloğu ve Jeofizikçisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak sosyal medya hesabından konut yatırımına ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaptı. İşte Yaltırak'ın o paylaşımı...

'Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı' Eskişehir'de ev fiyatları çakıldı! 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarını mercek altına aldı. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı diyerek vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. 

Nefes İstanbul Gayrimenkul Yatırım Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Nefes İstanbul Gayrimenkul Yatırım Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yavuz İlkay tarafından kuruldu.

İngiltere’de yatırım fırsatı: Metrekaresi 5 bin pound! Projenin yarısını öde, İngiltere’de ev sahibi ol!

İngiltere’de yatırım fırsatı: Metrekaresi 5 bin pound! Projenin yarısını öde, İngiltere’de ev sahibi ol! Peker Holding, İngiltere’de satışa sunulan The Old Brewery ve Finchley Dollis projelerinde Türk yatırımcılar için yüzde 50 peşinat, 36 ay vade seçeneği ile mortgage almadan da ev sahibi ol

Yatırımın rengi değişti! Selçuk Geçer ev ve araba almak isteyenleri uyardı: Çok dikkatli olun!

Ekonomist Selçuk Geçer, ev ve araba almak isteyenlere seslenerek ''Yatırımın rengi değişti çok dikkatli olun'' uyarısında bulundu. 

Ev ve iş yerleri yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu? 

DASK teminatlarının piyasa şartlarına göre güncellenmemesi durumunda, deprem bölgelerinde, birçok kişi için, ev ve işyerlerinin yatırım aracı olmaktan çıkabileceği uyarısı geldi.

Safir İstanbul Gayrimenkul Yatırım Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Safir İstanbul Gayrimenkul Yatırım Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 200 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz İlkay tarafından kuruldu.

Gülşen, Barselona'dan ev satın aldı: 500 bin dolarlık dev yatırım

Ozan Çolakoğlu'yla mutlu bir evlilik sürdüren Gülşen sahneden kazandığını gayrimenkule yatırıyor. Güzel şarkıcının son olarak eşi Ozan Çolakoğlu ve oğlu Azur'la sık sık gittiği Barselona'dan ev aldığı konuşuluyor. İşte Gülşen'in 500 bin dolarlık yatırımı...

İstanbul ev yatırımı Haberi

İstanbul ev yatırımı

Dünya genelinde 2008 krizinden bu yana birçok ülke oturum izni ve pasaport karşılığında yatırımcı çekmek için programlar açarken, Türkiye'den de binin üzerinde aile bu yolla yurtdışına açıldı. Portekiz'den Karayipler'e, Malta'dan ABD'ye kadar birçok ülkede uygulanan programlar asgari yatırım miktarı, vade ve sağladığı haklar bakımından çeşitlilik gösteriyor. Kriz öncesinde sadece birkaç ülkede bu tür programlar mevcutken, özellikle Rusya, Çin ve Ortadoğu zenginlerini hedef alan onlarca ülke yabancı yatırımcıları çekmek için ayrıcalıklar sağlamaya başladı. Ancak henüz bu ülkelerin hepsinde gerekli hukuki altyapı mevcut değil.


130 ÜLKEDE SERBEST DOLAŞIM

Örneğin, Avrupa Birliği (AB) üyesi olan ada ülkesi Malta'da 400 bin Euro'ya satın alınan 2+1 daire yıllık 15 bin Euro kira geliri sağlayabiliyor. En az 5 yıl sonra satmak kaydıyla 250 bin Euro'luk devlet tahvili...