29 / 04 / 2024

İstanbul'da o bölgeye yatırım yapanlara piyango vurdu! İşte İstanbul'un en değerli bölgesi!

İstanbul'da o bölgeye yatırım yapanlara piyango vurdu! İşte İstanbul'un en değerli bölgesi!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, İstanbul'da yatırım yapanlara veya yatırım yapmayı düşünenlere en değerli bölgelerin nereler olduğunu açıkladı. 



İstanbul'da gayrimenkul sahipleri ile  yatırım yapmayı düşünenler için gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin'den kritik açıklamalar geldi. İstanbul'un en çok prim yapacak bölgelerini açıklayan uzman isim yatırımcıları bilgilendirdi.

O BÖLGEDE YAŞAYANLARA PİYANGO VURDU

Gültekin, yatırım dünyasının en değerli bölgesi olarak açıkladığı İstanbul’un henüz keşfedilmeyen topraklarının yüksek getirili yatırım fırsatları olduğunu açıkladı.

Yatırımda uzun vadeli planlamanın çok önemli olduğuna değinen Gültekin, özellikle büyük şehirlerde nüfus artışının konut arzına sınır getirdiğini ve fiyatları artırdığını aktardı.

İstanbul’un kuzeyinin en iyi bölgelerden olduğunu belirten emlak uzmanı, bunun istikrarlı bir gelir sağlamak, arsa ve ev sahibi olmak isteyenleri cezbettiğini belirtti.

İstanbul da o bölgeye yatırım yapanlara piyango vurdu! İşte İstanbul un en değerli bölgesi!

YÜZDE 500 KAR EDECEKLER

Murat Gültekin, mantıklı çözümün konut yatırımı için bilinmeyen fakat gelecekte büyük projeler yapılabilecek potansiyelde olan alanların değerlendirilmesi olduğunu söyledi. Öyle ki İstanbul’un kuzey bölgelerine yatırım yapanların yüzde 300 ila yüzde 500 arasında kar etme imkanı olduğu tüm uzmanlar tarafından da söyleniyor.

İstanbul’un kuzeyinde yapılması planlanan hızlı tren hattı ile kentsel dönüşüm projeleri de bölgenin değerinin katlayarak artmasını sağlayacak. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, yapılan projeler sayesinde artık kaliteli arsaları uygun fiyata almanın mümkün olmayacağını hatırlattı.

KONUT FİYATLARI 5 YILDA 10 KAT ARTTI!

Konut fiyatları ülke genelinde büyük artış gösterirken, en büyük yansıması İstanbul'da görüldü.  İstanbul’da konut birim metrekare fiyatını Ekin ayında 41 bin 766 TL olurken kentte son 5 yılda konut fiyatları yaklaşık 10 kat arttı.

'GYODER Gösterge' 2023 3. Çeyrek Raporu geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Söz konusu verilere göre Türkiye genelinde birim metrekare fiyatı 27 bin 840 liraya ulaşırken en yüksek metrekare fiyatı ise 41 bin 766 lira ile İstanbul’da gerçekleşti. İstanbul'da konut fiyatları ise son 5 yılda 9,16 kat arttı. 

Kasım ayında ortalama konut fiyatı 3 milyon 60 bin 980 TL oldu! Üç büyük şehrin en pahalısı İstanbul!

İstanbul'da kiraların en çok arttığı ve düştüğü ilçeler hangisi?

Geri Dön