14 / 05 / 2024

İstanbul Feshane Adıyaman Tanıtım Günleri

İstanbul Feshane Adıyaman Tanıtım Günleri

Adıyaman Valiliği ile Adıyaman Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Esenler Belediyesi ve Adıyamanlılar Vakfı’nın da destek verdiği “Adıyaman Tanıtım Günleri” Feshane’de bugün başlıyor. Peki Adıyaman Tanıtım Günleri nasıl geçecek? İşte detaylar...

Adıyaman'a yapılması planlanan ulaşım yatırımları TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu 2018 yılında Adıyaman iline yapılması planlanan ulaşım yatırımlarının neler olduğunu sordu..

Adıyaman Naze-Bedir Metiner Anaokulu'nun temeli atıldı!

AK Parti İstanbul Milletvekili ve hemşehrimiz Mehmet Metiner’in Adıyaman Kahta ilçesinde annesi ve babası Naze-Bedir Metiner adına yapacağı 3 derslikli anaokulunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Adıyaman'da Ekim'de 393 adet konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ekim ayı içerisinde Adıyaman’da 393 konutun satışı gerçekleşti. İstanbul 18 bin 468 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 17,7) sahip oldu.

Adıyaman Kamyoncular Sitesi imar planı onaylandı!

Adıyaman İl Genel Meclisi Ekim Ayı toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan başkanlığında toplanan il genel meclis üyeleri gündemdeki maddeleri konuştu.

Adıyaman'da inşaattan düşen işçi yaralandı!

Adıyaman'da, sıva yaparken zemine düşen 35 yaşındaki İbrahim Öz adlı işçi yaralandı. Olay, dün sabah saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. 8 katlı inşaatın 3'üncü katında sıva yapan İbrahim Öz, zemine düştü...

Esenler Belediyesi, Adıyaman'ı Feshane'ye taşıdı!

Adıyaman Valiliği ile Adıyaman Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Esenler Belediyesi ve Adıyamanlılar Vakfı’nın da destek verdiği “Adıyaman Tanıtım Günleri” Feshane’de bugün başlıyor. Peki Adıyaman Tanıtım Günleri nasıl geçecek? İşte detaylar...

Adıyaman kentsel dönüşümden nasibini almadı!

Kentsel dönüşüm, bu açıdan Adıyaman gibi kentlerde bir umut olmasına rağmen, kapsamlı proje üretilemiyor, yeterli destek alınamıyor. Oysa Adıyaman’da dönüşmesi gereken çok mahalle, çok yerleşim yeri var.

Kentsel dönüşüm Adıyaman'ı dönüştürmeli!

Kentsel Dönüşüm vaatleri lafta kalmamalı. Adıyaman, çarpık kentleşme nedeniyle kent görünümünü bir türlü kazanamazken, birinci derece deprem kuşağında yer alması da, yerleşim yerlerinin güvenirliğinin sorgulanmasına neden oluyor.

Adıyaman OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi ihalesi 2 Ekim'de!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ile Adıyaman OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı sorumluluğunda yapılacak olan Adıyaman OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi yapım işi 2 Ekim'de ihale ediliyor...

Adıyaman Arıtma Tesisi için 5 milyonluk ödenek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımlar Daire Başkanlığı toplantısına katılan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu Adıyaman Atık Su Arıtma Tesisi için 1.5 Milyon Euro yaklaşık 5 Milyon TL ek hibe alarak, proje için önemli bir kaynak sağladı.

Adıyaman Çat Barajı'ndaki yüzen adalar kıyıya vurdu!

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesindeki Çat Barajı göletindeki "yüzen adalar" da kuraklıktan etkilendi. Belediye Başkanı Bulut: "Barajın su seviyesi düşünce rüzgarın etkisiyle adalar karaya oturuyor, sonra da çürüyor"dedi.

Adıyaman'da yangın çıktı!

Adıyaman'da, sarp kayalık bölgedeki ormanlık alanda akşam saatlerinde yangın çıktı. İtfaiye araçlarının ulaşamadığı bölgedeki yangını söndürmek için belediye hoparlörlerinden ve sosyal medyadan vatandaşlara çağrı yapıldı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş yapımı devam eden okulları inceledi!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulunmak üzere Besni ilçesini ziyaret etti. Demirtaş bağcılık uygulama alanını gezerek, yetiştirilen üzümün kalitesi ve çeşidi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İstanbul Feshane Adıyaman Tanıtım Günleri Haberi

İstanbul Feshane Adıyaman Tanıtım Günleri

25 – 28 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Adıyaman Tanıtım Günleri’nde, Adıyaman Halk Oyunları Gösterisi ve Davul Şov, Nemrut Dağı Belgeseli başta olmak üzere çeşitli tanıtım filmleri, Halk Müziği konserleri, imza günleri, ilahi dinletisi, Kum Sanatı gösterimi gibi çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerin yan sıra, çiğ köfte ve peynirli irmik gibi yöresel tatların canlı performaslarla yapımı ve ziyaretçilere ikramı da gerçekleştirilecek. 


Adıyaman’ın Feshane’ye taşınacağı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bazı milletvekilleri, belediye başkanları ile birlikte Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu başta olmak üzere çok sayıda üst düzey bürokrat ve siyasi ile sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda davetlinin katılacağı Adıyaman Tanıtım Günleri’nin açılış töreni bugün (25...